Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olejek goździkowy z pąków

Olejek goździkowy ECOSPA jest otrzymywany przez destylację parą wodną nierozwiniętych pąków kwiatowych goździkowca korzennego Eugenia caryophyllus. Posiada ciepły, korzenny zapach charakterystyczny dla goździków.
 
Ocena (4 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 12.00 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olejek goździkowy z pąków

Skład INCI/Ingredients: Eugenia Caryophyllus Bud Oil, Eugenol*, Isoeugenol*, Benzyl Alcohol*, Geraniol*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Limonene*

*naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Kraj pochodzenia: Włochy

Naturalny olejek goździkowy ECOSPA otrzymywany przez destylację parą wodną nierozwiniętych pąków kwiatowych goździkowca korzennego Eugenia caryophyllus. Olejek posiada ciepły, korzenny zapach charakterystyczny dla goździków. Głównymi składnikami olejku są eugenol i acetyloeugenol.

Zalecane dozowanie: 0.40%, 1 kropla na 10 ml oleju bazowego (w produktach pozostawianych na skórze.

Właściwości olejku goździkowego z pąków:

Olejek goździkowy posiada działanie bakterio- i grzybostatyczne, dzięki czemu jest popularnym składnikiem kosmetyków do cery trądzikowej. Może być stosowany w pielęgnacji stóp.

Olejek goździkowy działa delikatnie przeciwbólowo, jest łagodnym afrodyzjakiem, minimalizuje uczucie zniechęcenia i apatii. Inhalacje z dodatkiem olejku goździkowego są wskazane przy przeziębieniach.

Zastosowanie:

  • Jest szeroko stosowany w kosmetykach do pielęgnacji skóry trądzikowej – w serum, kremach, żelach, olejkach itd.

  • Może być dodawany do szamponów przeciwłupieżowych.

  • Znajduje zastosowanie w kremach do stóp.

  • Może dopełniać skład mieszanek aromaterapeutycznych (np. na przeziębienie).

  • Wspomaga system konserwujący w kosmetykach naturalnych.

 

Uwagi: Chronić przed dziećmi. Nie stosować bezpośrednio na skórę w postaci nierozcieńczonej.

 

Specyfikacja

Skład INCI
Ingredients/INCI: Eugenia Caryophyllus Bud Oil, Eugenol*, Isoeugenol*, Benzyl Alcohol*, Geraniol*, Linalool*, Benzyl Benzoate*, Limonene*.

* naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Kraj pochodzenia  Włochy
Otrzymywanie destylacja parą wodną
Zalecane stężenie 0.40%, 1 kropla na 10 ml oleju bazowego (w produktach pozostawianych na skórze)
Zapach korzenny, leśny, ciepł , oddający zapach goździków lecz mocniejszy
Nuta średnia (serca)
Harmonia zapachów bazylia, cynamon, imbir, geranium, lawenda, róża, limetka, neroli, pomarańcza, rozmaryn, ylang ylang, drzewo sandałowe, szałwia

 

Anonim

06-08-2013
Olejek goździkowy działa bardzo silnie bakteriobójczo. Dodawany do tonika własnej produkcji redukuje powstawanie wyprysków na skórze. Doskonały środek przeciwtrądzikowy! Wieczorem posmarowany pryszcz rano jest już uschnięty. Jak już wspominałam olejek ten jest bardzo silny i nie należy przesadzić z jego używaniem.

A.

26-11-2018
Może olejek ma silne właściwości, ale pachnie fatalnie - jak stara babcina maść.:-((Kupiłam go do kominka zapachowego, ale muszę go wyrzucić.
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj