Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olejek grejpfrutowy (biały)

Naturalny olejek grejpfrutowy otrzymywany przez tłoczenie na zimno skórek owoców grejpfruta białego Citrus grandis. Posiada intensywny, jasny, cytrusowy zapach.

 
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 11.50 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olejek grejpfrutowy biały

Skład INCI/Ingredients: Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Limonene*, Citral*, Linalool*

*naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Kraj pochodzenia: Włochy

Naturalny olejek grejpfrutowy ECOSPA jest otrzymywany przez tłoczenie na zimno skórek owoców grejpfruta białego Citrus grandis. Posiada intensywny, jasny, cytrusowy zapach. Jest bogaty w limonene, alfa-terpinen I alfa-pinen. 

Zalecane dozowanie: 1 – 6 kropli olejku na 10 ml oleju bazowego.

Właściwości olejku grejpfrutowego:

Olejek grejpfrutowy pobudza krążenie, dzięki czemu jest często stosowany w kosmetykach antycellulitowych. Dodatkowo ma działanie tonizujące, a także bakterio- i grzybostatyczne – znajduje zastosowanie w kosmetykach do cery tłustej i trądzikowej.

Olejek poprawia nastrój i samopoczucie. Posiada delikatniejszy i bardziej przejrzysty cytrusowy zapach, niż różowy grejpfrut. Nie ma charakterystycznego dla owocu gorzkawego zapachu. Znosi zmęczenie i energetyzuje. Chętnie wykorzystywany w przemyśle perfumeryjnym.

Zastosowanie:

  • Znajduje zastosowanie w energetyzujących kosmetykach do mycia - żelach pod prysznic, mydłach, płynach myjących, szamponach.

  • Służy jako składnik olejków do pobudzającego masażu.

  • Jest stosowany w kosmetykach antycellulitowych – okładach, oliwkach, kremach, żelach.

  • Stosowany jako składnik kremów i balsamów do ciała o świeżym zapachu.

  • Stosuje się go jako składnik kompozycji zapachowych do ciała i pomieszczeń.

 

Uwagi:  Nie stosować bezpośrednio na skórę w postaci nie rozcieńczonej. Chronić przed dziećmi. Nie stosować na skórę, która będzie wystawiona na działanie słońca – fototoksyczny, unikać bezpośredniego słońca przez 12 godzin po zastosowaniu na skórę.

 

Specyfikacja

Skład INCI

Ingredients/INCI: Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Limonene*, Citral*, Linalool*.

* naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Otrzymywanie tłoczony na zimno skórek
Zalecane stężenie dozować 1 – 6 kropli olejku na 10 ml oleju bazowego
Zapach świeży, pobudzający, cytrusowy
Nuta górna (głowy)
Harmonia zapachów bazylia, bergamot, cedr, kadzidło, geranium, imbir, lawenda, limetka, pomarańcza, palmaroza, ylang ylang

 

Anna

03-09-2013
Bardzo polecam choć za cytrusami nie przepadam. Zapach bardziej złożony i ciekawszy niż olejku cytrynowego. Świetny zarówno w kosmetykach jak i w kominku. Nadaje miły, rześki ton oliwkom w których użyłam cięższych, ziołowych olejków.

Agata

22-01-2014
Rewelacja, super trwały zapach, fajnie odświeża łazienkę i toaletę. Mam młodego pieska, który lubi mebelki ale po posmarowanej olejkiem nie rusza ich :) od takie inne zastosowanie. Sprawdził się rownież w oliwie do masażu. Polecam na pewno jeszcze go kupie.

Maciej

09-03-2016
Świeży zapach cytrusowy - polecam.

Bożena

15-03-2017
Lubię go szczególnie latem, dodaję do balsamów, kremów, peelingów - idealnie odświeża skórę po całym upalnym dniu
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj