Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olejek imbirowy świeży Wydrukuj ofertę

Nowość

Olejek imbirowy świeży ECOSPA jest pozyskiwany poprzez destylację parą wodną świeżego imbiru wysokiej jakości z Wybrzeża Kości Słoniowej. Posiada ciepły, korzenny zapach świeżego imbiru. Znajduje zastosowanie w kosmetykach antycellulitowych, antybakteryjnych, pobudzających porost włosów.

Skład INCI: Zingiber Officinale Root Oil
Jakość: 100% czysty olejek eteryczny pozyskiwany poprzez destylację parą wodną
Kraj pochodzenia: Wybrzeże Kości Słoniowej
Dozowanie: 1 – 2 kropli olejku na 10 ml oleju bazowego.
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 44.80 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olejek imbirowy świeży
Skład INCI/Ingredients: Zingiber Officinale Root Oil

Olejek imbirowy świeży ECOSPA jest pozyskiwany poprzez destylację parą wodną świeżego imbiru Zingiber officinale pochodzącego z Wybrzeża Kości Słoniowej. Olejek imbirowy posiada ciepły, rozgrzewający, korzenny zapach, który jest charakterystyczny dla świeżego imbiru. Głównymi składnikami olejku imbirowego są m. in. zingiberen, kamfen i alfa-pinen.

Zalecane dozowanie: 1 – 2 kropli olejku na 10 ml oleju bazowego.

Właściwości olejku imbirowego świeżego:

Olejek imbirowy świeży ECOSPA to świetny składnik kosmetyków DIY o właściwościach rozgrzewających, pobudzających krążenie, antycellulitowych. Olejek imbirowy może być stosowany w kosmetykach do cery trądzikowej, ponieważ wykazuje właściwości przeciwzapalne i przeciwbakteryjne, łagodzi zaczerwienienia. Olejek stymuluje porost włosów, pobudza krążenie skóry głowy, walczy z łupieżem.

Olejek imbirowy jest stosowany w aromaterapii. Jego zapach dodaje energii, zwiększa koncentrację, pobudza apetyt, likwiduje mdłości, zmniejsza napięcie i łagodzi bóle głowy. Jest pomocny w leczeniu przeziębień. Olejek imbirowy to również popularny składnik perfum. Zapach imbiru nadaje perfumom egzotycznego charakteru.

Zastosowanie:

  • W mieszankach do aromaterapii o działaniu pobudzającym, zwiększającym koncentrację, zmniejszających napięcie i ból głowy.
  • W kosmetykach pobudzających porost włosów - w szamponach, odżywkach, maseczkach, wcierkach.
  • W kosmetykach do pielęgnacji cery trądzikowej - żelach do mycia, kremach, serum olejowych, maseczkach.
  • W kosmetykach antycellulitowych - peelingach, okładach, oliwkach i balsamach.
  • W maściach i kremach likwidujących obrzęk nóg.
  • W kompozycjach zapachowych lub w perfumach.

Uwagi: Nie stosować bezpośrednio na skórę w postaci nierozcieńczonej. Chronić przed dziećmi. 

Kasia D

13-11-2018
Mam nadzieję wkrótce przetestować ! widziałam tylko same pozytywne opinie ;-)
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj