Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja
Koszyk

Ilość produktów: 0

Suma: 0.00 zł

Do darmowej wysyłki brakuje 99.00 zł
Do kasy Wartość: 0.00 zł

Olejek jałowcowy z jagód

Olejek jałowcowy pozyskiwany jest z rośliny Juniperus communis. Posiada wyjątkowy, świeży, leśny zapach. Wpływa na minimalizację rozstępów i cellulitu.
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 13.50 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olejek jałowcowy z jagód

Skład INCI/Ingredients: Juniperus Communis Fruit Oil, Limonene*, Linalool*

*naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Kraj pochodzenia: Włochy

Olejek jałowcowy ECOSPA pozyskiwany jest z rośliny Juniperus communis. Posiada wyjątkowy, świeży, leśny zapach. Wpływa na minimalizację rozstępów i cellulitu. Olejek jest bogaty w cyneol.

Zalecane dozowanie: 1 – 6 kropli olejku na 10 ml oleju bazowego.

Właściwości olejku jałowcowego:

Olejek jałowcowy pobudza ciało i umysł. Wzmaga koncentrację oraz likwiduje oznaki zmęczenia. Stosowany przy wzmożonym napięciu mięśni, rozluźnia je i rozgrzewa. Stymuluje krążenie krwi i limfy, a także regenerację tkanki, co sprzyja likwidacji cellulitu i spłycaniu rozstępów. Olejek jałowcowy przywraca siły w okresach wzmożonej aktywności, łagodzi infekcje dróg oddechowych i działa przeciwbólowo. Niweluje między innymi bóle reumatyczne i nerwobóle.

Zastosowanie:

  • Może być stosowany w mieszankach do inhalacji górnych dróg oddechowych.

  • Jest składnikiem kosmetyków antycellulitowych i tzw. „wyszczuplających”.

  • Służy jako składnik kremów i maści rozgrzewających.

  • Stosowany w kosmetykach na rozstępy.

  • Znajduje zastosowanie w maściach, kremach i lotionach przeznaczonych do stosowania po wysiłku fizycznym.

 

Uwagi: Chronić przed dziećmi.  Nie stosować bezpośrednio na skórę w postaci nierozcieńczonej.

Specyfikacja

Skład INCI
Ingredients/INCI: Juniperus Communis Fruit Oil, Limonene*, Linalool*.

* naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Kraj pochodzenia Włochy
Otrzymywanie -
Zalecane stężenie -
Zapach -
Nuta -
Harmonia zapachów -
 

 

Malgorzata Kitlinska

17-02-2013
Fajny lekki zapach lasu iglastego, świetny do kąpieli lub parówek ... zwłaszcza jesienno-zimową porą. łagodzi napięcie po całym dniu i ... przyjemnie się nim oddycha

Maksym

27-01-2014
Dołączam się do przedmówczyni . . . Jałowcowy jest jak zapach lasu, z tymże kwaśniejszy w porównaniu do jodły czy sosny dlatego nie każdy musi go lubić nie mniej równie przyjemny

Maksym

27-01-2014
Dołączam się do przedmówczyni . . . Jałowcowy jest jak zapach lasu, z tymże kwaśniejszy w porównaniu do jodły czy sosny dlatego nie każdy musi go lubić nie mniej równie przyjemny

Hanna

14-01-2019
Mam wrażenie, że poprzednie partie olejków zawierały w sobie więcej jałowca. Teraz wyczuwam w nim więcej limonki. To już nie ten sam olejek co parę lat temu.
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj