Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olejek jodłowy Wydrukuj ofertę

Naturalny olejek jodłowy ECOSPA otrzymywany przez destylację świeżych szpilek jodły syberyjskiej Abies sibirica. Posiada świeży, słodko-balsamiczny zapach charakterystyczny dla drzewa iglastego. Zwany również olejkiem pichtowym.
 
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 9.90 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olejek jodłowy

Skład INCI/Ingredients: Abies Sibirica Needle Oil, Limonene*

*naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Pochodzenie: Syberia

Naturalny olejek jodłowy otrzymywany przez destylację świeżych szpilek jodły syberyjskiej Abies sibirica. Posiada świeży, słodko-balsamiczny zapach charakterystyczny dla drzewa iglastego. Zwany również olejkiem pichtowym. Olejek jodłowy jest bogaty w octan bornylu, kamfen, mircen, alfa-pinen itd.

Zalecane dozowanie: 1 – 6 kropli olejku na 10 ml oleju bazowego.

Właściwości olejku jodłowego:

Olejek jodłowy ECOSPA  to olejek o bardzo wszechstronnym działaniu. Łagodzi objawy wszelkich infekcji dróg oddechowych. Wykazuje intensywne działanie przeciwzapalne i przeciwwirusowe. Przyspiesza procesy związane z gojeniem ran i poparzeń. Wykazuje działanie przeciwbólowe, bakterio- i grzybostatyczne. Dzięki czemu jest stosowany w produktach do pielęgnacji cery trądzikowej, szamponach przeciwłupieżowych, a także kosmetykach do pielęgnacji stóp. Łagodzi objawy egzem. Ponadto widocznie wygładza skórę i zapobiega jej wiotczeniu.

Zastosowanie:

  • Jest popularnym składnikiem mieszanek do inhalacji górnych dróg oddechowych.

  • Może być stosowany w kosmetykach przeciwłupieżowych.

  • Znajduje zastosowanie w kosmetykach do pielęgnacji stóp.

  • Może być dodawany do kosmetyków przeciwstarzeniowych i przeciwtrądzikowych.

  • Znajduje zastosowanie w maściach i kremach na poparzenia i odmrożenia.

 

Uwagi: Nie stosować bezpośrednio na skórę w postaci nierozcieńczonej. Chronić przed dziećmi. Olejek jest ogólnie dobrze tolerowany, nie toksyczny.

Specyfikacja

Skład INCI

Ingredients/INCI: Abies Sibirica Needle Oil, Limonene*.

* naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Pochodzenie Syberia
Otrzymywanie destylacja parą wodną
Zalecane stężenie dozować 1 – 6 kropli olejku na 10 ml oleju bazowego
Zapach świeży, słodko-balsamiczny
Nuta średnia (serca)
Harmonia zapachów cedr, cyprys, drzewo sandałowe

 

Malgorzata Kitlinska

17-02-2013
To mój faworyt z eukaliptusowym :) do nacierania wdychania, masowania, i kąpieli, fajny zapach nie duszącej jodły. Polecam
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj