Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja
Koszyk

Ilość produktów: 0

Suma: 0.00 zł

Do darmowej wysyłki brakuje 99.00 zł
Do kasy Wartość: 0.00 zł

Olejek kadzidłowy (Boswellia carteri)

Olejek kadzidłowy ECOSPA otrzymywany z rośliny Boswelia carterii, poprzez destylację parą wodną. Polecany do pielęgnacji wszystkich rodzajów skóry, ze szczególnym uwzględnieniem cery dojrzałej i naczyniowej.
 
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 24.90 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olejek kadzidłowy (Boswellia carteri, Indie, Afryka Wschodnia)

Skład INCI/Ingredients: Boswellia Carterii Oil, Limonene*

*naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Kraj pochodzenia: Indie/Afryka Wschodnia

Olejek kadzidłowy Olibanum, otrzymywany z rośliny Boswelia carterii, poprzez destylację parą wodną. Od wieków stosowany w medycynie ajurwedyjskiej. Posiada działanie ściągające i  przeciwzmarszczkowe. Znakomity do pielęgnacji dekoltu i biustu.  Posiada drzewny typ zapachu, balsamiczny z orzeźwiającą nutą cytryny.

Olejek eteryczny kadzidłowy (Boswellia carteri) w odróżnieniu od olejku eterycznego kadzidłowego indyjskiego (Boswellia serrata) (mającego korzenno-drzewny zapach) posiada świeży, trochę terpentynowo-cytrynowy zapach.

Zalecane dozowanie: 1 – 6 kropli olejku na 10 ml oleju bazowego.

Właściwości olejku kadzidłowego:

Olejek kadzidłowy ECOSPA wykazuje intensywne właściwości ujędrniające i przeciwzapalne. Minimalizuje ujścia gruzołów łojowych (tzw. pory) i delikatnie domyka rozszerzone naczynia krwionośne. Zmniejsza negatywne działanie drażniących środków powierzchniowo czynnych. Polecany do pielęgnacji wszystkich rodzajów skóry, ze szczególnym uwzględnieniem cery dojrzałej i naczyniowej.

Zastosowanie:

  • Ze względu na duże spectrum działania, olejek kadzidłowy znajduje bardzo szerokie zastosowanie w pielęgnacji skóry. W nawilżaczach powietrza - działa kojąco i poprawia nastrój.  Jednocześnie w znaczący sposób podnosi koncentrację. 

  • Stosowany podczas medytacji – pojawia się wewnętrzny spokój.

  • Może być stosowany jako składnik zapachowy i wspomagający podczas inhalacji (pomaga w leczeniu zapalenia oskrzeli i gardła, kaszlu i łagodzi podrażnienia błon śluzowych).

  • Znajduje zastosowanie jako składnik kompozycji zapachowych do ciała podczas kąpieli.

  • Jest składnikiem kosmetyków przeznaczonych dla skóry wymagającej ujędrnienia, dodatkowo opóźnia proces starzenia.

  • Stosuje się go jako składnik kosmetyków do włosów. Stymuluje wzrost włosów, zapobiega wypadaniu i eliminuje łupież.

  • Bardzo chętnie wykorzystywany w rytuałach ajurwedyjskich (również za sprawą orientalnego aromatu, który roztacza).

  • Właściwości ujędrniające czynią z niego znakomity środek do pielęgnacji dekoltu oraz biustu (serum ujędrniające, kremy, lotiony etc.).

 

Uwagi: Nie stosować bezpośrednio na skórę w postaci nie rozcieńczonej.  Chronić przed dziećmi.  Nietoksyczny, nie podrażnia skóry jeśli odpowiednio rozcieńczony.

 

Specyfikacja

Skład INCI
Ingredients/INCI: Boswellia Carterii Oil, Limonene*.

* naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Kraj pochodzenia Indie/Afryka Wschodnia
Otrzymywanie -
Zalecane stężenie -
Zapach -
Nuta -
Harmonia zapachów -

 

Dorota Giepart

17-02-2013
Bardzo przyjemnie pachnie, tak ciepło. Użyłam go do kremów i ser przeciwzmarszczkowych, bo słyszałam, że ten olejek ma właściwości odmładzające.

Anonim

06-08-2013
Dla minie jeden z najlepszych olejków eterycznych jeśli chodzi o twarz, obok copaiba i szałwi muszkatołowej - jeśli chodzi o działanie i zapach, ale tylko dla tych którzy lubią żywiczne zapachy. Dodaję go dużo ok.6 kropli na 10 ml oleju, kremu.

agnieszka

22-10-2013
Przyjemny, ciepły, lekko miodowy zapach. Spodziewałam się czegoś mocniejszego i byłam pozytywnie zaskoczona, że nie jest aż tak intensywny. Moja mama stosuje go w połączeniu z olejem z róży rdzawej i jest bardzo zadowolona.

kinga suszek

29-09-2014
Dodany do kąpieli odświeża i daje uczucie miękkości skóry :) świetnie się sprawdza także jako środek przeciwko komarom-odstrasza :)dolałam trochę do toniku do twarzy- delikatnie ściąga pory :) tyle odkryłam w ciągu 3 dni :)
Pokaż więcej
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj