Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olejek kolendrowy Wydrukuj ofertę

Wyprzedaż
Wyprzedaż. Partia z terminem ważności do 31-01-2019

Olejek z kolendry jest najczęściej stosowany w celu łagodzeniu stresu, zmęczenia, a także podczas przeziębienia czy grypy.  Zalecany do używania w kominkach aromaterapeutycznych, w inhalacjach, podczas kąpieli, masaży, w trakcie pielęgnacji skóry (trądzikowej, tłustej), a także w pielęgnacji włosów (podczas wypadania, rozdwajania i łamliwości włosów).

Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 16.72 zł / 10 ml
20.90 zł / 10 ml -20%
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olejek kolendrowy

Skład INCI/Ingredients: Coriandrum Sativum Oil, Linalool*, Limonene*, Geraniol*, Citral*, Citronellol*

*naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Kraj pochodzenia: Egipt/Rosja

Kolendra jest znana przede wszystkim jako roślina przyprawowa. Posiada charakterystyczną ziołową, łagodną woń. Do produkcji olejku stosowane są nasiona i owoce kolendry. Owoce są zgniatane, a następnie poddawane destylacji parą wodną. Głównym składnikiem olejku jest linalol.

Owoc kolendry jest uznawany za środek wiatropędny i ułatwiający trawienie. Działa stymulująco, przeciwzapalnie, rozkurczowo, wykrztuśnie i antyseptycznie.  Łagodzi zmęczenie fizyczne, napięcia nerwowe, bóle reumatyczne, a także jest pomocny w leczeniu wzdęć. Pomaga podczas zmęczenia fizycznego, stresu zatruć pokarmowych, braku apetytu, a także w trądziku, wągrach, wypryskach, w oparzeniach i odmrożeniach.

Zastosowanie:

  • Olejek z kolendry jest najczęściej stosowany w celu łagodzeniu stresu, zmęczenia, a także podczas przeziębienia czy grypy. 
  • Zalecany do używania w kominkach aromaterapeutycznych, w inhalacjach, podczas kąpieli, masaży, w trakcie pielęgnacji skóry (trądzikowej, tłustej).
  • Polecany do pielęgnacji włosów (podczas wypadania, rozdwajania i łamliwości włosów).

Dobrze komponuje się z olejkami: o działaniu uspokajającym i odprężającym, np. z różanym, pomarańczowym, cynamonowym i kardamonowym.

Specyfikacja

Skład INCI
Ingredients/INCI: Coriandrum Sativum Oil, Linalool*, Limonene*, Geraniol*, Citral*, Citronellol*.

* naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Otrzymywanie destylacja parą wodną
Zalecane stężenie -
Zapach -
Nuta -
Harmonia zapachów -
 

 

Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj