Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olejek lawendowy Francja

Olejek lawendowy posiada unikatowe właściwości relaksujące ciało oraz umysł. Posiada szerokie zastosowanie w aromaterapii i kosmetyce. Silnie odkaża, działa przeciwgrzybiczo, przeciwbakteryjnie, przeciwtrądzikowo i przeciwzapalnie.

Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 15.90 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olejek lawendowy (Francja, True lavender)

Skład INCI/Ingredients: Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Linalool*, Geraniol*, Limonene* lub** Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Linalool*, Limonene*, Geraniol*, Coumarin*

*naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

** w zależności od partii skład INCI może się różnić.

Kraj pochodzenia: Francja

Olejek lawendowy z Francji – True lavender jest otrzymywany ze świeżych główek kwiatów lawendy przy pomocy destylacji parą wodną. Posiada nutę kwiatowo-lawendową. Wyróżnia się delikatnym, lekkim kwiatowym zapachem.

Olejek lawendowy posiada unikatowe właściwości relaksujące ciało oraz umysł. Posiada szerokie zastosowanie w aromaterapii i kosmetyce. Silnie odkaża, działa przeciwgrzybiczo, przeciwbakteryjnie, przeciwtrądzikowo i przeciwzapalnie. Stosowany w leczeniu trądziku prowadzi do zabicia bakterii powodujących infekcje skórne, jednocześnie wygładza i reguluje produkcję sebum. Jest niezwykle pomocny w leczeniu także egzem, w rozstępach skórnych i w grzybicy. Oprócz tego działa bakteriobójczo, grzybobójczo i owadobójczo (dodatkowo łagodzi skutki ukąszeń, odstrasza mole i inne owady). Przyspiesza gojenie ran i podrażnień (także słonecznych).

Udowodniono jego pozytywny wpływ na skórę głowy - regeneruje włosy zniszczone i kontroluje wydzielanie łoju. Masaże z olejkiem lawendowym są pomocne w reumatyzmie, osłabieniu, czy obrzękach kończyn.

Zastosowanie:

  • Może być stosowany do masażu i kąpieli. Warto użyć go w kąpieli aromaterapeutycznej, która zadziała odprężająco, do masażu ciała, ale także do masażu głowy w okolicach skroni.
  • Jako dodatek do toników, kremów i innych kosmetyków. Szczególnie polecany do pielęgnacji skóry wrażliwej i podrażnionej.
  • Wykazuje działanie antyseptyczne, reguluje wydzielanie serum i pomocny w leczeniu drobnych ran.
  • Polecany także do moczenia stóp, zimnego kompresu (na czoło lub kark), często dodawany do olejów bazowych.
  • Może być używany do mieszanki olejków eterycznych, a także jako dodatek do płynu do płukania.

Dobrze się komponuje z olejkiem:

Cytrynowym, cyprysowym, z drzewa herbacianego, z rozmarynowym, cydrowym, eukaliptusowym, z grejpfrutowym i miętowym.

Specyfikacja

Skład INCI
Ingredients/INCI:  Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Linalool*, Geraniol*, Limonene*
lub**
Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Linalool*, Limonene*, Geraniol*, Coumarin*

* naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

** w zależności od partii skład INCI może się różnić.

Kraj pochodzenia Francja
Otrzymywanie destylacja parą wodną
Zalecane stężenie -
Zapach -
Nuta -
Harmonia zapachów -
 

 

Alicja

21-08-2019
Lawendę kocham od dawna, ale ten olejek przeniósł moją miłość na jeszcze wyzszy level. Zapach nieziemski, swietnie komponuje się praktycznie z każdym innym olejkiem i ... jest to remedium na dosłownie wszystko :)
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj