Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olejek lawendowy Grosso Wydrukuj ofertę

Nowość

Olejek lawendowy Grosso jest pozyskiwany poprzez destylację parą wodną świeżych kwiatów lawendy wielkiej. Posiada lekko kamforowy, świeży zapach przypominający zapach tradycyjnego olejku lawendowego.

Skład INCI: Lavandula Hybrida Grosso Oil
Jakość: 100% naturalny olejek eteryczny pozyskiwany poprzez destylację parą wodną
Kraj pochodzenia: Francja
Dozowanie: 1 – 6 kropli olejku na 10 ml oleju bazowego.
Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 9.80 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olejek lawendowy Grosso 
Skład INCI/Ingredients: Lavandula Hybrida Grosso Oil

Olejek lawendowy Grosso jest pozyskiwany poprzez destylację parą wodną świeżo ściętej lawendy wielkiej Lavandula angustifolia P. Miller x Lavandula latifolia Medicus uprawianej na południu Francji. Lawenda wielka (nazywana również “lawandyną”) jest mieszańcem lawendy wąskolistnej i lawendy szerokolistnej. Olejek lawendowy Grosso posiada lekko kamforowy, mniej słodki, bardziej świeży zapach niż tradycyjny olejek z lawendy wąskolistnej Lavandula angustifolia. Olejek pozyskiwany z lawandyny zawiera w składzie dość duże ilości kamfory (nawet do 8,5%), jednak jego głównymi składnikami pozostają octan linalilu i linalol.

Zalecane dozowanie: 1 – 6 kropli olejku na 10 ml oleju bazowego.

Właściwości olejku lawendowego Grosso:

Olejek lawendowy Grosso ECOSPA jest stosowany przede wszystkim w aromaterapii i w perfumiarstwie. Jego zapach dobrze komponuje się m. in. z olejkiem cytrynowym, bergamotowym, cedrowym, cynamonowym, cyprysowym, geraniowym, mandarynkowym, rozmarynowym i tymiankowym. 

Wykazuje działanie uspokajające, łagodzi ból głowy, zmniejsza napięcia nerwowe, poprawia ogólne samopoczucie. Może być stosowany w mieszankach aromaterapeutycznych na przeziębienie. Olejek lawendowy Grosso jest tańszym zamiennikiem tradycyjnego olejku lawendowego, dlatego często stosuje się go do perfumowania mydeł, kul do kąpieli, świec zapachowych itd. Znajduje zastosowanie w kosmetykach do cery trądzikowej, a także w naturalnych dezodorantach. Olejek lawendowy Grosso nie wykazuje tak dobrych właściwości łagodzących jak olejek lawendowy pozyskiwany z lawendy wąskolistnej Lavandula angustifolia. 

Zastosowanie:

  • W mieszankach do aromaterapii o działaniu uspokajającym, łagodzącym bóle głowy, zmniejszających napięcia nerwowe. 
  • W perfumach i odświeżaczach powietrza.
  • W mydłach, żelach pod prysznic i kulach do kąpieli (jako składnik zapachowy).
  • W kosmetykach do pielęgnacji włosów - maskach, odżywkach, szamponach itd.
  • W kosmetykach do cery trądzikowej, tłustej - w kremach, piankach, serum, maseczkach itd. 

Uwagi: Nie stosować bezpośrednio na skórę w postaci nierozcieńczonej. Chronić przed dziećmi. Nie stosować u kobiet w ciąży i osób chorych na epilepsję.

Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj