Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olejek lawendowy Grosso ekologiczny Wydrukuj ofertę

Nowość

Olejek lawendowy Grosso (Lavandula hybrida) ekologiczny jest pozyskiwany poprzez destylację parą wodną lawendy wielkiej. Posiada świeży, lekko kamforowy zapach, który przypomina zapach tradycyjnego olejku lawendowego.

Skład INCI: Lavandula Hybrida Grosso Oil
Jakość: 100% naturalny i ekologiczny olejek eteryczny pozyskiwany poprzez destylację parą wodną
Kraj pochodzenia: Francja
Dozowanie: 1 – 6 kropli olejku na 10 ml oleju bazowego.
Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 11.80 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olejek lawendowy Grosso (Lavandula hybrida) ekologiczna
Skład INCI/Ingredients: Lavandula Hybrida Grosso Oil

Olejek lawendowy Grosso ekologiczny jest pozyskiwany poprzez destylację parą wodną lawendy Lavandula angustifolia P. Miller x Lavandula latifolia Medicus. Jest certyfikowany przez Ecocert. Lawenda wielka (nazywana również “lawandyną”) to mieszaniec lawendy wąskolistnej i lawendy szerokolistnej. Olejek lawendowy Grosso posiada lekko kamforowy, mniej słodki, bardziej świeży zapach, niż tradycyjny olejek z lawendy wąskolistnej Lavandula angustifolia. Głównymi składnikami olejku lawendowego Grosso są octan linalilu i linanol. Olejek zawiera również kamforę, co wyróżnia go na tle tradycyjnego olejku lawendowego.

Zalecane dozowanie: 1 – 6 kropli olejku na 10 ml oleju bazowego.

Właściwości olejku lawendowego Grosso ekologiczny:

Olejek lawendowy Grosso ekologiczny znajduje zastosowanie w perfumiarstwie i aromaterapii. Zapach tego olejku idealnie komponuje się m. in. z olejkiem bergamotowym, cytrynowym, cynamonowym, cedrowym, geraniowym,  mandarynkowym, cyprysowym, rozmarynowym i tymiankowym. 

Olejek lawendowy Grosso wykazuje działanie uspokajające, zmniejsza napięcia nerwowe. Jest używany w mieszankach aromaterapeutycznych na przeziębienie. Olejek lawendowy Grosso jest stosowany do perfumowania mydeł, kul do kąpieli, peelingów i innych kosmetyków. Znajduje zastosowanie w kosmetykach do cery trądzikowej.

Zastosowanie:

  • W mieszankach do aromaterapii o działaniu łagodzącym bóle głowy, uspokajającym, zmniejszających napięcia nerwowe. 
  • W odświeżaczach powietrza i w perfumach.
  • W mydłach, peelingach, żelach pod prysznic i kulach do kąpieli w celu nadania zapachu.
  • W kosmetykach do cery tłustej i trądzikowej - w kremach, piankach, serum, maseczkach itd. 
  • W kosmetykach do pielęgnacji włosów - maskach, odżywkach, szamponach itd.
Uwagi: Nie stosować bezpośrednio na skórę w postaci nierozcieńczonej. Chronić przed dziećmi. Nie stosować u kobiet w ciąży i osób chorych na epilepsję.
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj