Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olejek mięty pieprzowej Wydrukuj ofertę

Olejek eteryczny mięty pieprzowej ECOSPA otrzymywany poprzez destylację parą wodną rośliny Mentha arvensis. Zawiera znaczne ilości mentolu. Posiada właściwości łagodzące i antyseptyczne, użyty w produktach daje uczucie odświeżenia, orzeźwienia, ulgi.

Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 9.20 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Naturalny olejek mięty pieprzowej - w produktach daje uczucie odświeżenia, orzeźwienia

Skład INCI/Ingredients: Mentha Piperita Leaf Oil, Limonene*, Linalool*

*naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Kraj pochodzenia: Indie

Olejek eteryczny otrzymywany poprzez destylację parą wodną rośliny Mentha piperita, poddawany częściowej redestylacji w celu osiągnięcia stabilnej niekrystalizującej się w formy. Główne związki chemiczne zawarte w olejku to: mentol, mentone,1,8-cineole, limonene, neomentol.

Zalecane dozowanie: 1 – 6 kropli olejku na 10 ml oleju bazowego.

Właściwości kosmetyczne olejku mięty pieprzowej:

Olejek miętowy jest stosowany w kosmetykach przede wszystkim ze względu na dużą zawartość mentolu. Użyty w produktach daje uczucie odświeżenia, orzeźwienia, ulgi. Ze względu na wspomniane właściwości łagodzące i bakteriostatyczne stosowany jest w kremach, tonikach i żelach łagodzących podrażnienia skóry po opalaniu, po goleniu i depilacji. Jako dodatek do szamponu czy też żelu pod prysznic stosowanego rano będzie działał pobudzająco dodając energii na cały dzień.

Zastosowanie:

  • Może być stosowany w kosmetykach przeciwłupieżowych.

  • Znajduje zastosowanie w kosmetykach po opalaniu – kremach, balsamach, mgiełkach, żelach.

  • Służy jako dodatek do kosmetyków po goleniu i depilacji.

  • Jest popularnym składnikiem pobudzających mieszanek aromaterapeutycznych.

  • Stosuje się go w kosmetykach do mycia – żelach pod prysznic, płynach do mycia twarzy, szamponach.

  • Znajduje zastosowanie w kosmetykach do pielęgnacji jamy ustnej – w płynach do płukania ust, pastach do zębów.

 

Uwagi: Nie stosować bezpośrednio na skórę w postaci nierozcieńczonej. Chronić przed dziećmi. Ze względu na wpływ na gospodarkę hormonalną nie stosować podczas ciąży.

Specyfikacja

Skład INCI
Ingredients/INCI: Mentha Piperita Leaf Oil, Limonene*, Linalool*.

* naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Kraj pochodzenia Indie
Otrzymywanie destylacja parą wodną
Zalecane stężenie -
Zapach -
Nuta -
Harmonia zapachów -
 

 

Monika

11-10-2013
Jest niezastąpiony przy przeziębieniu, zarówno w kominku aromaterapeutycznym jak i wdychany bezpośrednio z buteleczki pozwala na udrożnienie nosa i szybsze pozbycie się kataru. Posiada charakterystyczny mentolowo-odświeżający zapach. Pobudza, odświeża i daje energie do działania. Numer jeden na mojej półce w okresie jesienno-ziomowo-wiosennym.
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj