Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olejek palmaroza Wydrukuj ofertę

Naturalny olejek palmarozy ECOSPA otrzymywany jest przez destylację parą wodną świeżych liści palczatki imbirowej Cymbopogon martinii. Charakteryzuje go intensywny, świeży, słodki, kwiatowy zapach, z różaną nutą, co spowodowane jest wysokim stężeniem geraniolu.

Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 12.80 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olejek palmaroza

Skład INCI/Ingredients: Cymbopogon Martini Oil, Geraniol*, Linalool*, Citral*, Limonene* lub**  Cymbopogon Martini Oil, Geraniol*, Linalool*, Citral*, Limonene*, Farnezol*

*naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

** w zależności od partii skład INCI może się różnić.

Kraj pochodzenia: Indie

Naturalny olejek palmarozy ECOSPA otrzymywany jest przez destylację parą wodną świeżych liści palczatki imbirowej Cymbopogon martinii. Charakteryzuje go intensywny, świeży, słodki, kwiatowy zapach, z różaną nutą, co spowodowane jest wysokim stężeniem geraniolu.

Zalecane dozowanie: 1 – 6 kropli olejku na 10 ml oleju bazowego.

Właściwości olejku palmarozy:

Olejek palmarozy ma działanie stymulujące. Reguluje również produkcję sebum. Podobnie jak olejek neroli i lawendowy, stymuluje on odnowę komórek skóry, przez co jest polecany do skóry dojrzałej. Jego intensywne działanie antybakteryjne sprawia, że szczególnie chętnie bywa wykorzystywany w recepturach produktów przeznaczonych do skóry zanieczyszczonej.

Zastosowanie:

  • Znajduje zastosowanie w produktach do cery dojrzałej, tracącej jędrność – serum, maseczki, kremy, mleczka itd.

  • Może być dodawany do kosmetyków po goleniu i depilacji – lotionów, balsamów, mgiełek itd.

  • Jest stosowany w płynach i olejkach do kąpieli, a także w żelach pod prysznic i mydłach.

  • Znajduje zastosowanie w produktach do cery trądzikowej, z niedoskonałościami, zanieczyszczonej - serum, maseczki, kremy, mleczka itd.

  • Może być dodawany do olejków do masażu twarzy, szyi i dekoltu.

 

Uwagi: Chronić przed dziećmi.  Nie stosować bezpośrednio na skórę w postaci nie rozcieńczonej.

Specyfikacja

Skład INCI
Ingredients/INCI: Cymbopogon Martini Oil, Geraniol*, Linalool*, Citral*, Limonene*
lub**
Cymbopogon Martini Oil, Geraniol*, Linalool*, Citral*, Limonene*, Farnezol*.

* naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

** w zależności od partii skład INCI może się różnić.

Kraj pochodzenia Indie
Otrzymywanie destylacja parą wodną
Zalecane stężenie -
Zapach -
Nuta -
Harmonia zapachów -
 

 

Anna

30-03-2015
Stosujemy ten olejek w niskim stężeniu do mieszanek olejowych oraz do maseł do pielęgnacji skóry atopowej. Ze względu na przyjemny zapach i właściwości antybakteryjne sprawdza się też w domowych mydłach.

Monika

17-01-2016
BOSKI olejek !!!! Regeneruje cerę wrażliwą i problematyczną, przepięknie pachnie, Twarz jest świeża, nawilżona, odnowiona. polecam

Agnieszka

12-03-2018
Francuzki uzywaja go jako naturalnego antyperspirantu, po jednej kropelce pod pachami, bardzo wydajny ; )
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj