Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olejek rozmarynowy Wydrukuj ofertę

Naturalny olejek rozmarynowy otrzymywany przez destylację parą wodną świeżego kwitnącego ziela rozmarynu lekarskiego Rosemarinus officinalis L.  Olejek posiada słodki, świeży, ziołowy delikatnie medyczny zapach.

 
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 8.40 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olejek rozmarynowy

Skład INCI/Ingredients: Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, Limonene*, Linalool*

* naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Kraj pochodzenia: Hiszpania

Naturalny olejek rozmarynowy otrzymywany przez destylację parą wodną świeżego kwitnącego ziela rozmarynu lekarskiego Rosemarinus officinalis L.  Olejek posiada słodki, świeży, ziołowy delikatnie medyczny zapach. Główne związki chemiczne zawarte w olejku to: eukaliptol, kamfora, borneol.

Zalecane dozowanie: 1 – 6 kropli olejku na 10 ml oleju bazowego.

Właściwości olejku rozmarynowego:

Olejek rozmarynowy pobudza krążenie, ujędrnia skórę, pobudza wzrost włosów, wykazuje działanie bakterio- i grzybostatyczne. Dzięki tym właściwościom jest stosowany w kosmetykach antycellulitowych, przeciwtrądzikowych, kosmetykach do stóp, a także w produktach do pielęgnacji włosów.

Olejek rozmarynowy łagodzi zmęczenie fizyczne, posiada działanie pobudzające, zmniejsza ból głowy i mięśni. Jest stosowany w inhalacjach leczniczych.

Zastosowanie:

  • Służy jako dodatek do kosmetyków dla cery trądzikowej – kremów, serum, toników.

  • Znajduje zastosowanie w kosmetykach do mycia - żelach pod prysznic, mydłach, płynach myjących.

  • Służy jako składnik olejków do masażu.

  • Może być stosowany jako składnik w kosmetykach na wypadanie włosów – masek, szamponów, mieszanek do olejowania, odżywek, mgiełek.

  • Jest stosowany w kosmetykach antycellulitowych – okładach, oliwkach, kremach, żelach.

  • Sprawdza się jako składnik szamponów przeciwłupieżowych.

  • Stosuje się go jako składnik kompozycji zapachowych.

 

Uwagi:  Nie stosować bezpośrednio na skórę w postaci nie rozcieńczonej. Chronić przed dziećmi. Nie jest wskazany dla kobiet w ciąży lub karmiących. Nie stosować u dzieci poniżej 2 roku życia. Nie jest toksyczny i nie podrażnia skóry jeśli odpowiednio rozcieńczony.

Specyfikacja

Skład INCI

Ingredients/INCI: Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, Limonene*, Linalool*.

* naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Kraj pochodzenia Hiszpania
Otrzymywanie destylacja parą wodną
Zalecane stężenie dozować 1 – 6 kropli olejku na 10 ml oleju bazowego
Zapach świeży, słodki, ziołowy, delikatnie medyczny
Nuta średnia (serca)
Harmonia zapachów bazylia, cedr, kadziło, geranium, imbir, grejpfrut, lawenda, cytryna, limetka, mandaryna, mięta pieprzowa, drzewo herbaciane, tymianek, trawa cytrynowa

 

Malgorzata Kitlinska

17-02-2013
Rozmaryn - bakteriobójczy, wirusobójczy ... działa anty zapalnie rozluźnia, daje fajne poczucie świeżości. Dość intensywny ziołowy zapach. Ja używam do kąpieli i inhalacji: Kąpiel rozmarynowa 4 łyżki świeżych liści rozmarynu zalewamy 1 łyżką oliwy z oliwek i 1 litrem wody. Całość zagotowujemy i odstawiamy do nasiąknięcia na 20 minut. Przecedzony odwar dodajemy do kąpieli. Zabieg działa orzeźwiająco i pobudzająco. Kąpiel rozmarynowa jest szczególnie polecana w stanach osłabienia, wyczerpania i depresji.

Anonim

06-08-2013
Bardzo chwalę sobie ten olejek dodany do bazy szamponowej. Polecam!
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj