Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olejek sandałowy (Santalum album, Indie) 5% Wydrukuj ofertę

Olejek sandałowy ECOSPA  jest silnym afrodyzjakiem. Pogłębia koncentrację. Jego unikalny zapach jest doceniany przez perfumiarzy od wielu stuleci.
 
Ocena (3 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 32.50 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olejek sandałowy (Santalum album, Indie) 5%

Skład INCI/Ingredients: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Santalum Album Oil

* naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Kraj pochodzenia: Indie

Olejek sandałowy pozyskiwany jest z Sandałowca Białego (Santalum album). To wiecznie zielone drzewo o mięsistych liściach, porasta wschodnie rejony Indii. Jest tam nazywane drzewem królewskim, a jego drewno jest bardzo drogie. Ponadto dopiero gdy rośliny są starsze zaczynają wydzielać charakterystyczny zapach. Olejek pozyskiwany z sandałowca ma wyjątkowy, słodkawy, miękki, korzenny, zmysłowy aromat i jest jednym z najczęściej wykorzystywanych składników do produkcji perfum - zarówno damskich jak i męskich. Aby oferować olejek w bardziej przystępnej cenie, proponujemy go w 5% stężeniu w naturalnym oleju jojoba.

Zalecane dozowanie: 10 - 40% olejku w formie roztworu 5%.

Właściwości kosmetyczne olejku sandałowego:

Olejek sandałowy wyraźnie wycisza i relaksuje. Sprzyja regenerującemu wypoczynkowi. Od wielu stuleci wykorzystywany jest do pogłębiania koncentracji i rozluźnienia w trakcie medytacji. Olejek sandałowy jest również uważany za jeden z najsilniejszych afrodyzjaków (legenda głosi, że jego zapach unosił się w sypialniach Kleopatry). Jego unikalny zapach jest doceniany przez perfumiarzy od wielu stuleci. 

Posiada działanie antybakteryjne, przeciwzapalne, regenerujące i antyoksydacyjne, dzięki czemu może być stosowany w pielęgnacji skóry dojrzałej, suchej i trądzikowej.

Zastosowanie:

  • Może być dodawany do domowej roboty perfum (zarówno dla kobiet jak i mężczyzn).

  • W kosmetykach do skóry suchej (do 4% gotowego produktu) – serum, maseczkach, kremach.

  • Może być stosowany w kominkach do aromaterapii, a także przy rytuałach relaksacyjnych.

  • Połączony z olejem bazowym, może być używany w masażu odprężającym.

  • W kosmetykach do skóry zanieczyszczonej i trądzikowej (do 4% gotowego produktu) - w serum, maseczkach, kremach.

 

Uwagi: Olejki eteryczne należy przechowywać szczelnie zamknięte, z dala od bezpośredniego słońca i ciepła.  Nie stosować bezpośrednio na skórze w postaci nierozcieńczonej. Niewskazany dla dzieci.

Specyfikacja

Skład INCI

Ingredients/INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Santalum Album Oil.

Kraj pochodzenia Indie
Otrzymywanie -
Zalecane stężenie -
Zapach -
Nuta -
Harmonia zapachów -
 

 

Barbara Wojciechowska

24-08-2011
Jestem zawiedziona, olejek "niczym" nie pachnie. Prawdopodobnie to tylko olejek jojoba: można kupić 50 ml za 11,90 zł, a tu 5 ml za 25,90 zł ! Produkt jest niezgodny z opisem. Nie polecam.

Kika

28-12-2015
Niestety podzielam opinię mojej poprzedniczki. Olejek nie ma żadnego zapachu :(

Jagoda

09-03-2016
Beznadziejny pachnie tylko jojoba szkoda bardzo ___Odpowiedż ECOSPA___Olejek sandałowy ma nutę dolną, bazową, która z natury rzeczy nie jest dominująca jak cytrusy czy kwiaty. Dodatkowo przy stężeniu 5% będzie mniej wyczuwalny. Natomiast 5% stężenie gwarantuje działanie aromaterapeutyczne. Co więcej, aby stosować go na skórę powinien być jeszcze rozcieńczony tak do 1-2%, tak jak sugerujemy w opisie tej kategorii produktów.

Agnieszka

17-09-2016
Niestety zgadzam się z poprzednimi opiniami-olejek nie pachnie :( !!!
Pokaż więcej
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj