Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olejek Ylang Ylang (Complete) EKOLOGICZNY Wydrukuj ofertę

Naturalny olejek Ylang Ylang ECOSPA otrzymywany jest przez destylację parą wodną świeżych kwiatów drzewa Cananga odorata. Charakteryzuje go intensywny, słodki, egzotyczny i kwiatowy zapach. 

 
Ocena (4 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 27.90 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olejek Ylang Ylang (Complete) EKOLOGICZNY

Skład INCI/Ingredients: Cananga Odorata Flower Oil, Benzyl Benzoate*, Benzyl Salicylate*, Farnesol*, Geraniol*, Linalool*, Eugenol*, Isoeugenol*, Benzyl Alcohol*, Cinnamyl Alcohol*, Citral*, Coumarin*, Citronellol*, Limonene*

* naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Kraj pochodzenia: Madagaskar

Naturalny olejek Ylang Ylang ECOSPA otrzymywany jest przez destylację parą wodną świeżych kwiatów drzewa Cananga odorata. Charakteryzuje go intensywny, słodki, egzotyczny i kwiatowy zapach. Ylang Ylang w wolnym tłumaczeniu oznacza "kwiat wszystkich kwiatów". W Indonezji tradycyjnie wykorzystuje się go do ozdabiania wezgłowi łóżek nowożeńców.

Zalecane dozowanie: 1 – 6 kopli olejku na 10 ml oleju bazowego.

Właściwości olejku Ylang Ylang:

Olejek Ylang Ylang wykazuje bardzo dobre działanie relaksujące, w związku z czym, często jest składnikiem oliwek do masażu. W przemyśle kosmetycznym olejek Ylang Ylang jest wykorzystywany w produktach przeznaczonych dla cery tłustej i trądzikowej, ze względu na jego umiejętność regulacji wytwarzania sebum.

Podobnie jak olejek sandałowy i jaśminowy, Ylang Ylang jest afrodyzjakiem i wykazuje działanie antydepresyjne.

Zastosowanie:

  • Znajduje zastosowanie w olejkach do masażu relaksacyjnego.

  • Jest popularnym składnikiem mieszanek aromaterapeutycznych.

  • Może być składnikiem kosmetyków do pielęgnacji cery tłustej i trądzikowej – kremów, serum, mleczek.

  • Służy jako składnik olejków do kąpieli.

  • Ze względu na ekskluzywny zapach stosuje się go jako składnik kompozycji zapachowych.

 

Uwagi: Chronić przed dziećmi.  Nie stosować bezpośrednio na skórę w postaci nierozcieńczonej.

 

Specyfikacja

Skład INCI
Ingredients/INCI: Cananga Odorata Flower Oil, Benzyl Benzoate*, Benzyl Salicylate*, Farnesol*, Geraniol*, Linalool*, Eugenol*, Isoeugenol*, Benzyl Alcohol*, Cinnamyl Alcohol*, Citral*, Coumarin*, Citronellol*, Limonene*. 

* naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Kraj pochodzenia Madagaskar
Otrzymywanie destylacja parą wodną
Zalecane stężenie -
Zapach -
Nuta -
Harmonia zapachów -
 

 

Anonim

06-08-2013
Intensywny zapach, moim zdaniem przypominający magnolię. Niewiele go potrzeba, by nadać kompozycji odpowiedni aromat.

Janka

17-01-2016
Zapach jakby kwiatowo - bananowy, kojarzy mi się z lasem tropikalnym. W niewielkiej ilości zachwycający, w nadmiarze może męczyć.

Teresa

10-01-2017
Spodziewałam się orientalnego kwiatowego zapachu, a jest drzewno - goryczkowo - kwiatowy.
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj