Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Suszony kwiat słonecznika

Suszony kwiat słonecznika posiada jasnożółty kolor i delikatny zapach. Kwiat słonecznika znajduje zastosowanie w kąpielach spa, mieszankach ziołowych do kąpieli, kulach kąpielowych, solach do kąpieli i mydełkach DIY.

Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 1.70 zł / 10 g
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Suszony kwiat słonecznika
Skład INCI/Ingredients: Helianthus Annuus Flower
Kraj pochodzenia: Bułgaria
 
Suszony kwiat słonecznika Helianthus annuus o pięknej jasnożółtej, złocistej barwie. Kwiaty słonecznika zawierają różnorodne substancje czynne, które odpowiadają za właściwości kosmetyczne tej roślinny. Kwiaty słonecznika zawierają przede wszystkim karotenoidy, flawonoidy, sole mineralne, a także witaminy z grupy B i witaminę E. 
 
Właściwości suszonych kwiatów słonecznika:
 
Słonecznik działa antyoksydacyjnie i przeciwzapalnie. Zmniejsza obrzęki, stłuczenia i siniaki. Znajduje zastosowanie w kąpielach SPA całego ciała, ale także w kąpielach stóp i dłoni (np. podczas manicure i pedicure). 
Posiada piękny, złotawo-żółty kolor, dzięki czemu może byc stosowany jako element dekorujący mydełka i kule kąpielowe DIY.
 
Zastosowanie:
 
  • Służy jako dodatek do kul kąpielowych.
  • Znajduje zastosowanie w produkcji mydeł. Służy do dekoracji.
  • Może być stosowany w kąpieli SPA (np. jako składnik mieszanek ziołowych do kąpieli).
  • Jest stosowany jako składnik peelingów (np. solnych, cukrowych lub kawowych).
  • Może być dodawany do soli do kąpieli.
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj