Nowość

Serum z kwasem szikimowym 3%, laktobionowym 4% i mlekowym 5%
Składniki na 10 g do buteleczki 10 ml
:
(3%) 0.3 g | Kwas szikimowy |
(4%) 0.4 g | Kwas laktobionowy |
(6%) 0.6 g | Kwas mlekowy 80% |
(87%) 8.7 g | Woda destylowana |
Zaczynamy
Krok 1 | W zlewce odmierz wodę, dodaj kwas laktobionowy, dokładnie wymieszaj. |
Krok 2 | Gdy kwas rozpuści się całkowicie dodaj kwas szikimowy, wymieszaj. Następnie dodaj kwas mlekowy, wymieszaj. |
Krok 3 | Sprawdź pH kosmetyku za pomocą papierków wskaźnikowych. Ureguluj pH do warości 3. Całość przelej do buteleczki, opisz i naklej etykietę. Serum jest gotowe do użycia. |
Krok 4 | Oczyść skórę, tak aby była czysta i sucha. Opuszkami palców rozprowadź serum po twarzy omijając oczy, usta i znamiona barwnikowe. Po upływie 15-20 minut zmyj serum z twarzy. Nałóż swój ulubiony kosmetyk nawilżający. Może to być np. krem z bazy kremowej EKOLOGICZNEJ. |
Uwagi i przechowywanie
- Po użyciu serum może pojawić się lekkie uczucie ciepła, są to normalne objawy w przypadku stosowania serum z kwasami. Jeżeli jednak objawy te będą się nasilać w czasie - niezwłocznie zmyj kosmetyk z twarzy.
- Serum przygotowane od podstaw najlepiej przechowuj w lodówce. Napisz datę ważności na opakowaniu i zużyj przed końcem terminu przydatności.
Składniki
4Kalkulator proporcji składników
Ile kosmetyku chcesz uzyskać?
Receptura przeliczona. Użyj podanych proporcji:
${item.name} | ${item.share}% |
${getCapacity(item.share, item.density)}
ml
|
${getWeight(item.share, item.density)}
g
${calcTip(item.tip, getWeight(item.share, item.density), item.id)} kropli
|
Serum z kwasem szikimowym 3%, laktobionowym 4% i mlekowym 5%
nie posiada żadnych opinii.
Oceń
recepturę
Dodaj swoją ocene dla
Serum z kwasem szikimowym 3%, laktobionowym 4% i mlekowym 5%
Twoja ocena:
Zostaw komentarz:
Pozostało ${content.length}/360 znaków
Ocena wysłana do ECOSPA
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla
Serum z kwasem szikimowym 3%, laktobionowym 4% i mlekowym 5%.
Zadaj pytanie
Dodaj swoje pytanie dla
Serum z kwasem szikimowym 3%, laktobionowym 4% i mlekowym 5%
Zostaw pytanie:
Pozostało ${content.length}/360 znaków
Dziękujemy za zadanie pytania!