Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Nawilżający krem z potrójnym kwasem hialuronowym 10% i d-pantenolem do cery wrażliwej

Składniki aktywne, które są zawarte w kremie sprawiają, że krem idealnie dopasowuje się do pielęgnacji cery wrażliwej. 
D-pantenol łagodzi i nawilża, olej z nasion truskawki i z pestek winogron regenerują, wygładzają, poprawiają elastyczność, nawilżają, witamina E działa przeciwutleniająco, potrójny kwas hialuronowy nawilża, łagodzi, uspokaja.
 
Porcja na ok. 30 g kosmetyku do słoika szklanego 30 ml
 
faza składniki % ilość na ~ 30 g
wodna Woda destylowana/demineralizowana 59 17,7 g
  Potrójny kwas hialuronowy 1,5% roztwór  10 3 g
  Prowitamina B- D-pantenol  4 1,2 g
tłuszczowa Olivem 1000 6 1,8 g
  Olej z pestek winogron 11 3,3 g
  Olej z nasion truskawki 7 2,1 g
trzecia Witamina E - miks naturalnych tokoferoli  2 0,6 g
  Eco Konserwant płynny 1 0,3g 
 
Porcja na ok. 50 g do butelki airless 50 ml

faza składniki % ilość na ~ 50 g
wodna Woda destylowana/demineralizowana 59 29,5 g
  Potrójny kwas hialuronowy 1,5% roztwór  10 5 g
  Prowitamina B- D-pantenol  4 2 g
tłuszczowa Olivem 1000 6 3 g
  Olej z pestek winogron 11 5,5 g
  Olej z nasion truskawki 7 3,5 g
trzecia Witamina E - miks naturalnych tokoferoli  2 1 g
  Eco Konserwant płynny 1 0,5 g
 
Użyteczne informacje:
 
 
Akcesoria przydatne do zrobienia receptury:
 
Waga
 
Sposób przygotowania w łaźni/kąpieli wodnej:
 
(1) W zlewce 50 ml odważ Olivem i oleje.
(2) W zlewce 100 ml odważ pantenol, dodaj wodę i kwas hialuronowy, wymieszaj.
(3) Przygotuj kąpiel wodną na palniku. Woda w kąpieli musi być gorąca, prawie wrząca.
(4) Do kąpieli wodnej wstaw zlewki i podgrzewaj obie do podobnej temperatury ok. 70 st. C. Temperaturę kontroluj termometrem.
(5) Gdy temperatura osiągnie ok. 70 st. C część z olejem zacznij powoli wlewać do wody jednocześnie mieszając.
(6) Wyjmij zlewkę z połączonymi składnikami z kąpieli. Mieszaj przez kilka, kilkanaście minut aż emulsja zagęści się i ostygnie poniżej 35 st. C.
(7) Kiedy emulsja ostygnie do 35 st. C dodaj do zlewki witaminę E, wymieszaj.
(8) Dodaj konserwant, wymieszaj.
(9) Krem przelej do opakowania i odstaw na kilka godzin do całkowitego ostygnięcia.
 
Przechowywanie stosowanie termin przydatności

bez konserwantu w lodówce, z konserwantem w szafce

rano i (lub) wieczorem, na oczyszczoną twarz

*bez konserwantu 2 tygodnie, z konserwantem 3 m-ce

 

 

Produkty w recepturze

Cena wybranych produktów: 199,99 zł

Wszystkie produkty do koszyka
Wszystkie produkty do koszyka

Agnieszka

06-04-2018
Krem rewelacja.Skóra po nim rewelacyjnie nawilżona.Polecam.

Wiktoria

09-02-2019
Czy mogę zamienić wodę destylowaną na hydrolat z neroli.? Na co można wymienić witaminę e? Czy jakiś ekstrakt będzie ok? W której fazie go dodać?
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj