Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja
Koszyk

Ilość produktów: 0

Suma: 0.00 zł

Do darmowej wysyłki brakuje 99.00 zł
Do kasy Wartość: 0.00 zł

Oliwka na blizny potrądzikowe z kocanką 2,5%

Tagi: Blizny   Skóra tłusta   Trądzik  
Ocena (0 / 5,00)

Olejek kocanki włoskiej w połączeniu z olejem tamanu oraz z orzechów laskowych będzie pomagał niwelować blizny potrądzikowe.  Kocanka wykazuje działanie synergiczne z olejem tamanu, posiadającym szczególne właściwości niwelujące, blizny czy zadrapania. Receptura jest propozycją użycia olejku kocanki włoskiej w stężeniu 2,5 %. 

 

Porcja 30 ml do buteleczki 30ml z pipetą.

 

składniki % ilość na ~ 30 ml
Olejek kocanki włoskiej 5% w jojobie 50% 15ml
Olej tamanu zimnotłoczony 25% 7,5ml
Olej z orzechów laskowych 25% 7,5ml
Olejek szałwii lekarskiej (niewksazany podczas ciąży) - 0,1ml (2-3krople)
 
Użyteczne informacje:
 
 
Sposób przygotowania:
 
(1) Odmierz olej tamanu oraz z orzechów laskowych i przelej do zlewki.
(2) Do bazy olejowej dodaj całą buteleczkę olejek z kocanki włoskiej oraz olejek szałwii lekarskiej, dobrze wymieszaj.
(3) Oliwkę przelej do buteleczki szklanej z pipetą, jest gotowy do użycia.
 
 
Instrukcja użycia:
 
(2) Stonizuj skórę twarzy np. hydrolatem różanym.
(3) Wykonując kuliste ruchy, delikatnie masując skórę opuszkami palców, rozprowadź serum po twarzy omijając oczy i usta. 
(4) Po nałożeniu serum dodatkowo można zaaplikować krem. Może to być np. krem z bazy kremowej EKOLOGICZNEJ.
 
 
 
Przechowywanie stosowanie termin przydatności
na półce, chronić przed promieniami słonecznymi 

2-3 razy dziennie

 

o terminie przydatności kosmetyku decyduje najkrótszy termin przydatności spośród produktów wchodzących w jego skład 

 

 
 
* Serum składa się wyłącznie z lipidowych (tłustych) składników, nie jest wymagane przechowywanie w lodówce.
 

 

Produkty w recepturze

Cena wybranych produktów: 199,99 zł

Wszystkie produkty do koszyka
Wszystkie produkty do koszyka
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj