Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja
Koszyk

Ilość produktów: 0

Suma: 0.00 zł

Do darmowej wysyłki brakuje 99.00 zł
Do kasy Wartość: 0.00 zł

Truskawkowa oliwka na noc

Skwalan nawilża, zmiękcza, stabilizuje strukturę lipidów skórnych, pomaga w przenoszeniu substancji czynnych w głąb skóry. Olej z pestek truskawek działa nawilżająco, chroni i regeneruje skórę oraz pozostawia ją gładką i miłą w dotyku. Olej ten jest idealny dla skóry suchej i dojrzałej.  Posiada również właściwości ściągające, pomocne przy pielęgnacji skóry tłustej ze skłonnością do trądziku. Witamina E działa przeciwutleniająco, jest świetnym emolientem. Serum jest przeznaczone do pielęgnacji każdego rodzaju skóry. 

Przy regularnym stosowaniu skóra nabiera blasku, staje się bardziej nawilżona, zregenerowana, ilość i głębokość zmarszczek zostaje zredukowana.
 
Porcja 30 ml do buteleczki 30ml z pipetą.
 
 
składniki % ilość na ~ 30 ml
Skwalan 70 18,9g
Olej z nasion truskawki 29 7,8g
Witamina E miks tokoferoli 1 0,3g(4-5 kropli)

 
 
Akcesoria przydatne do zrobienia receptury:
 
- Waga
 
Sposób przygotowania:
 
(1) Odmierz w zlewce skwalan, dodaj olej z nasion truskawki, wymieszaj.
(2) Dodaj witaminę E, wymieszaj.
(3) Przelej całość do buteleczki.
(4) Opisz etykietę (na butelkę 30ml) i naklej.
 
Instrukcja użycia:
 
(2) Stonizuj skórę twarzy ulubionym hydrolatem. 
(3) Wykonując kuliste ruchy, delikatnie masując skórę opuszkami palców, rozprowadź serum po twarzy, szyi i dekolcie omijając oczy i usta. 
(4) Na serum możesz zaaplikować swój ulubiony krem. Może to być np. krem z bazy kremowej EKOLOGICZNEJ.
 
 
Przechowywanie stosowanie termin przydatności
w łazience na półce*

na noc na oczyszczoną twarz przed snem

6 miesięcy

* Serum składa się wyłącznie z lipidowych (tłustych) składników, nie jest wymagane przechowywanie w lodówce.

 

Produkty w recepturze

Cena wybranych produktów: 199,99 zł

Wszystkie produkty do koszyka
Wszystkie produkty do koszyka
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj