Olej ojon tłoczony na zimno

Olej ojon ECOSPA otrzymywany jest z orzechów palmy Ojon w procesie zimnego tłoczenia. Owoce pochodzą z rejonów Amazonii, gdzie zbierane są z dzikich, zrównoważonych upraw. Olej ojon nierafinowany to unikalna kompozycja kwasów tłuszczowych i aminokwasów o silnie regenerujących właściwościach. Obecność cysteiny, aminokwasu powszechnie występującego we włosach pozytywnie wpływa na poprawę ich kondycji. Aminokwas ten wbudowuje się w ubytki w strukturze włosów nadając im zdrowy wygląd.  Olej posiada pomarańczowo-czerwony kolor i przyjemny zapach.

Czytaj więcej
niedostępny
Produkt niedostępny Powiadom mnie o dostępności

Olej ojon ECOSPA otrzymywany jest z orzechów palmy Ojon w procesie zimnego tłoczenia. Owoce pochodzą z rejonów Amazonii, gdzie zbierane są z dzikich, zrównoważonych upraw. Olej ojon nierafinowany to unikalna kompozycja kwasów tłuszczowych i aminokwasów o silnie regenerujących właściwościach. Obecność cysteiny, aminokwasu powszechnie występującego we włosach pozytywnie wpływa na poprawę ich kondycji. Aminokwas ten wbudowuje się w ubytki w strukturze włosów nadając im zdrowy wygląd.  Olej posiada pomarańczowo-czerwony kolor i przyjemny zapach.

Czytaj więcej
100% naturalny, tłoczony na zimno 100% naturalny, tłoczony na zimno Jakość
1-100% 1-100% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Nie podgrzewać powyżej 40 st. C Nie podgrzewać powyżej 40 st. C

Olej ojon tłoczony na zimno, 100% naturalny z Amazonii

Olej ojon pozyskiwany jest z orzechów dorastającej do 5 m wysokości palmy Ojon występującej na terenie Amazonii. Owoce zbierane są z dzikich, zrównoważonych upraw. Olej ojon tłoczony na zimno bogaty jest w nasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminę A. Ze względu na bogactwo lipidów i cysteiny nazywany jest “złotem natury”. Czerwony kolor oleju wynika z dużej zawartości karotenoidów. Obecne są w nim również aminokwasy oraz naturalne przeciwutleniacze. Olej ojon idealnie sprawdzi się do pielęgnacji suchych i zniszczonych włosów.

Dozowanie

1 - 100% może być stosowany bezpośrednio na skórę.

Jak stosować olej ojon?

Aplikuj na skórę - Nanieś olej bezpośrednio na skórę. Nanieś olej na końcówki włosów i pozostaw na 20 minut, po czym umyj włosy. Połącz olej ojon z olejem ze słodkich migdałów w oliwce do pielęgnacji ciała.

Wzbogać swój ulubiony kosmetyk - Wzbogać olejem ojon swój ulubiony kosmetyk. Dodaj 5% oleju (5 ml) na każde 60 ml kremu lub balsamu. Dodaj kilka kropli oleju ojon do balsamu, maski do włosów albo szamponu DIY. 

Stwórz swój kosmetyk / użyj w recepturze - Olej Ojon do włosów : Wymieszaj olej Ojon z olejem babassu w regenerującym olejowym serum na zniszczone włosy.

Olej ojon tłoczony na zimno - właściwości

  • Palma Ojon to roślina występująca na terenach amazońskich lasów tropikalnych. Surowcem używanym w przemyśle kosmetycznym jest olej pozyskiwany przez tłoczenie na zimno pomarańczowych nasion palmy ojon. 
  • Swój kolor olej ojon zawdzięcza wysokiej zawartości karotenoidów, barwników roślinnych o antyoksydacyjnych właściwościach.
  • Unikalna kompozycja aminokwasów oraz kwasów tłuszczowych idealnie sprawdzi się w pielęgnacji włosów.  Obecność kwasu laurowego gwarantuje przeciwgrzybicze właściwości, dzięki czemu ogranicza świąd owłosionej skóry głowy.
  • Olej ojon wykazuje skład zbliżony do keratyny, dzięki czemu może stanowić jej substytut. Olej polecany jest do pielęgnacji suchych włosów zniszczonych zabiegami fryzjerskimi oraz koloryzacją.
Olej ojon tłoczony na zimno

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Olej ojon łagodzi podrażnienia skóry spowodowane farbowaniem lub rozjaśnianiem włosów lub przesuszenia spowodowane stosowaniem mocnych szamponów.
  • Olej regeneruje włosy i przywraca im elastyczność oraz zdrowy połysk.
  • Wypróbuj olej ojon do olejowania włosów| dodaj kilka kropli oleju do swojej odżywki do włosów
Ciało
Ciało
  • Olej ojon dodany do balsamów do ciała wykazuje działanie uelastyczniające, nawilżające i ujędrniające.
  • Wzbogać swój balsam kilkoma kroplami oleju ojon.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Przechowywać szczelnie zamknięty w temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła i światła.
  • Pod wpływem niskiej temperatury olej może ulec krystalizacji, zagęszczeniu, wytworzeniu osadu. Jest to proces naturalny i odwracalny po podgrzaniu.

Specyfikacja

Skład INCI Elaeis Oleifera (Ojon) Kernel Oil
Pochodzenie

Brazylia - Amazoński Las Deszczowy

Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny, jakość kosmetyczna
Metoda pozyskiwania Tłoczony na zimno
Gęstość w temp. 20 st.C ~ 0.980 g/ml
Liczba zmydlenia 180-200 mg KOH/g
Skład kwasów tłuszczowych

Typowy skład: kwas oleinowy 36-40%, kwas linolowy 11,5-15%, kwas laurynowy 10-14%, kwas stearynowy 4-6%, kwas mirystynowy 3,5-5%, kwas behenowy 1,5-5%, kwas lignocerynowy 1-3%, kwas arachidowy < 1%

Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła. Pod wpływem niskiej temperatury olej może ulec krystalizacji, zagęszczeniu, wytworzeniu osadu. Jest to proces naturalny i odwracalny po podgrzaniu.
Olej ojon tłoczony na zimno nie posiada żadnych opinii.
Oceń produkt
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Olej ojon tłoczony na zimno.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Hydrolat cynamonowy
12,50 zł 100 ml
Opcje: 100 (ml)
Do koszyka
Nakrętka z pipetą do butelek 100 ml
2,00 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 50 (szt.)
Do koszyka
Olej arganowy (tradycyjny)
17,10 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Olej arganowy  (ze świeżych orzechów)
15,75 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Fitokeratyna - roślinna alternatywa keratyny
12,80 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Olej pequi tłoczony na zimno
14,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 50 (ml)
Do koszyka
Olej babassu nierafinowany
15,90 zł 25 g
Opcje: 25, 50 (g)
Do koszyka
Olej z baobabu nierafinowany
7,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Olej lniany tłoczony na zimno
4,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Słoik szklany 15 ml z czarną zakrętką
2,50 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 110 (szt.)
Do koszyka
Olejek pomarańczowy
7,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka
Olejek grejpfrutowy (różowy)
9,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka