Olejek grejpfrutowy (różowy)

Olejek grejpfrutowy różowy ECOSPA otrzymywany jest ze skórek owoców różowego grejpfruta Citrus paradisi. Posiada charakterystyczny zapach - słodki i przyjemny, oparty o cytrusowo-owocowe nuty. Jest uznawany za jeden z najlepszych energetyzujących olejków.
Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
10 ml 9,90 zł
30 ml 23,80 zł
100 ml 59,40 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów
Olejek grejpfrutowy różowy ECOSPA otrzymywany jest ze skórek owoców różowego grejpfruta Citrus paradisi. Posiada charakterystyczny zapach - słodki i przyjemny, oparty o cytrusowo-owocowe nuty. Jest uznawany za jeden z najlepszych energetyzujących olejków.
Czytaj więcej
100% naturalny 100% naturalny Jakość
0,5 - 2% 0,5 - 2% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Składnik potencjanie drażniący Składnik potencjanie drażniący

Olejek grejpfrutowy 100% naturalny

Naturalny olejek grejpfrutowy ECOSPA otrzymywany przez tłoczenie na zimno skórek owoców różowego grejpfruta Citrus paradisi. Posiada intensywny, jasny, cytrusowy zapach. Posiada charakterystyczny zapach - słodki i przyjemny, oparty o cytrusowo-owocowe nuty. Jest uznawany za jeden z najlepszych energetyzujących olejków. Dobrze komponuje się z olejkami eterycznymi z eukaliptusa, z jałowca.

Dozowanie

Zalecane 0,5 - 2%*
Krople/ml - 1 ml olejku grejpfrutowego to ok. 20 kropli 

*Olejek posiada ograniczenie do maksymalnego stężenia 4% w kosmetykach do twarzy, w dezodorantach i kosmetykach do oczu i ust wszystkich typów.

Jak stosować olejek grapefruitowy?

Wzbogać gotowy kosmetyk lub dodaj do kosmetyków DIY - Dodaj olejek grejpfrutowy do gotowego kremu, oleju do twarzy lub ciała, płynu do mycia, szamponu, czy odżywki do włosów. Możesz użyć w mieszance z innymi olejkami eterycznymi. Dodaj 20 kropli na każde 100 ml kosmetyku (stężenie 1%).

Dodaj do kąpieli - Wymieszaj 5-10 kropli olejku (lub mieszanki olejków) w 1 łyżce ulubionego oleju bazowego i dodaj do kąpieli.

Wykonaj masaż z olejkiem - Dodaj 5 kropli do 25 ml oleju bazowego (stężenie 1%) np. migdałowy, morelowy, jojoba lub kokosowy. Podgrzej mieszankę olejów i wykonaj relaksujący masaż ciała.

Użyj w kominku do aromaterapii - Miseczkę w kominku napełnij wodą i dodaj 5 - 10 kropli olejku grejpfrutowego lub mieszanki olejków.

Olejek grejpfrutowy - właściwości kosmetyczne

Olejek grejpfrutowy pobudza krążenie, dzięki czemu jest często stosowany w kosmetykach antycellulitowych. Dodatkowo ma działanie tonizujące, a także bakterio- i grzybostatyczne – znajduje zastosowanie w kosmetykach do cery tłustej i trądzikowej. Olejek poprawia nastrój i samopoczucie. Znosi zmęczenie i energetyzuje. Chętnie wykorzystywany w przemyśle perfumeryjnym.

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Olejek grejpfrutowy pozytywnie wpływa na wzrost włosów. Oczyszcza skórę głowy oraz włosy z pozostałości innych kosmetyków, dzięki czemu nadaje włosom miękkości i objętości.
  • Wzbogać swój szampon lub odżywkę d0o włosów kilkoma kroplami olejku grejpfrutowego.
  • Połącz olejek grejpfrutowy z hydrolatem neroli i wypróbuj jako mgiełkę na włosy ułatwiająca rozczesywanie.
Ciało
Ciało
  • Znajduje zastosowanie w energetyzujących kosmetykach do mycia - żelach pod prysznic, mydłach, płynach myjących, szamponach.
  • Służy jako składnik olejków do pobudzającego masażu.
  • Jest stosowany w kosmetykach antycellulitowych – okładach, oliwkach, kremach, żelach.
  • Stosowany jako składnik kremów i balsamów do ciała o świeżym zapachu.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Nie stosować na skórę, która będzie wystawiona na działanie słońca – fototoksyczny, unikać bezpośredniego słońca przez 12 godzin po zastosowaniu na skórę.
  • W składzie INCI olejku eterycznego zostały wyszczególnione naturalne składniki olejku które są potencjalnymi alergenami.
  • Stosować się do zaleconego maksymalnego dozowania. Posiada ograniczenia w stosowaniu według zaleceń IFRA.
  • Przechowywać szczelnie zamkniętej butelce z ciemnego szkła w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła, w miejscu niedostępnym dla dzieci.
  • Unikać kontaktu z oczami. Nie stosować doustnie i w postaci nierozcieńczonej bezpośrednio na skórę.

Specyfikacja

Skład INCI Ingredients/INCI: Citrus Paradisi (Grapefruit) Peel Oil, Limonene*, Citral*, Linalool*. * naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.
Kraj pochodzenia Argentyna
Otrzymywanie łoczenie na zimno
Zalecane stężenie 0,5 - 2%, Olejek posiada ograniczenie do maksymalnego stężenia 4% w kosmetykach do twarzy, w dezodorantach i kosmetykach do oczu i ust wszystkich typów
Zapach słodki i przyjemny, oparty o cytrusowo-owocowe nuty
Nuta górna (głowy)
Harmonia zapachów Dobrze komponuje się z olejkami eterycznymi z eukaliptusa, z jałowca.

Oceny i komentarze

3 opinie
Oceń produkt 5 3 opinie
5.0
3 oceny
4.0
3.0
2.0
1.0
5.0 Sylwia, 14 paź 2016

wszystko zgodne z opisem,piękny zapach i naprawdę pobudza,nakładam na twarz,gdy jestem zmęczona.Działa niesamowicie dodaje mi energii.

5.0 Ela, 4 kwi 2016

Zapach lekko słodki, lekko rześki, dokładnie taki jakiego można się spodziewać czytając 'grejfrutowy'. Dodaję do olejów jako balsam do ciała: ładnie pachnie, faktycznie ujędrnia i sprawia że oleje ( szczególnie te gęste) łatwiej rozprowadzają się na skórze.

5.0 Laser Studio, 26 sty 2016

Ładny, przyjemny zapach. Gama taka, jaką by chciało się otrzymać, czytając "grejpfrutowy". Zapach słodki.

Oceń produkt
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Olejek grejpfrutowy (różowy).
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Eco Konserwant - proszek (Gluconolactone, Sodium Benzoate)
5,80 zł 10 g
Opcje: 10, 50, 150, 500 (g)
Do koszyka
Baza balsamowa EKOLOGICZNA
19,50 zł 200 g
Opcje: 200, 500, 1000 (g)
Do koszyka
Algi fucus mikronizowane
11,16 zł 50 g
Opcje: 50, 100, 250, 500, 1000 (g)
Do koszyka
Gliceryna kosmetyczna roślinna 99.5% Ph. Eur.
5,60 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 1000 (ml)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Olejek petitgrain (z liści drzewa pomarańczowego)
10,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olejek mandarynkowy
9,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olejek pomarańczowy EKOLOGICZNY
8,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olejek grejpfrutowy (biały)
11,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Olivem 1000
12,90 zł 25 g
Opcje: 25, 100, 200, 500 (g)
Do koszyka
Eco Konserwant - proszek (Gluconolactone, Sodium Benzoate)
5,80 zł 10 g
Opcje: 10, 50, 150, 500 (g)
Do koszyka
Olej z pestek winogron zimnotłoczony
14,50 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka
Witamina E - Miks naturalnych tokoferoli T70
Produkt niedostępny
Powiadom