Olej konopny zimnotłoczony

Olej konopny ECOSPA to olej najwyższej jakości: tłoczony na zimno i nierafinowany. Olej konopny polecany jest do kosmetyków o działaniu przeciwstarzeniowym, przeciwzapalnym, naprawczym i ujędrniającym. Przyspiesza regenerację skóry, dlatego polecany jest na łuszczycę, egzemę i atopowe zapalenie skóry. Łagodzi zmiany zapalne i alergie skórne. Sprawdzi się przy pielęgnacji skóry trądzikowej. Szybko się wchłania. Jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym. Stosowany do pielęgnacji włosów.
Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
30 ml 5,85 zł
50 ml 7,83 zł
100 ml 13,68 zł
500 ml 58,23 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów
Olej konopny ECOSPA to olej najwyższej jakości: tłoczony na zimno i nierafinowany. Olej konopny polecany jest do kosmetyków o działaniu przeciwstarzeniowym, przeciwzapalnym, naprawczym i ujędrniającym. Przyspiesza regenerację skóry, dlatego polecany jest na łuszczycę, egzemę i atopowe zapalenie skóry. Łagodzi zmiany zapalne i alergie skórne. Sprawdzi się przy pielęgnacji skóry trądzikowej. Szybko się wchłania. Jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym. Stosowany do pielęgnacji włosów.
Czytaj więcej
100% naturalny, nierafinowany 100% naturalny, nierafinowany Jakość
1 – 100% 1 – 100% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Nie podgrzewać powyżej 40 st. C Nie podgrzewać powyżej 40 st. C

Opis oleju konopnego

Olej konopny znajdujący się w naszej ofercie jest zimnotłoczony i nierafinowany. Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe stanowią 81 % zawartości oleju. NNKT mają zdolność wnikania w warstwę lipidową skóry i wzmacniają zniszczone komórki sprawiając, że skóra wygląda młodo. Olej z konopi zawiera również kwasy nasycone, witaminy oraz substancje aktywne. W przeciwieństwie do kwasów nienasyconych kwasy nasycone zawarte w oleju nie są wchłaniane. Tworzą natomiast na skórze barierę ochronną spowalniającą m.in. parowanie wody.

Dozowanie

1 - 100% może być stosowany bezpośrednio na skórę.

Jak używać olej konopny?

Olej konopny można stosować samodzielnie, w czystej postaci np. jako olejek do twarzy, olej do ciała po kąpieli lub jako cenny olej do masażu ciała. Można wymieszać z innymi olejami i olejkami eterycznymi. Może stanowić dodatek do kosmetyków robionych od podstaw, olejków do ciała, masek do włosów, odżywek do włosów, czy pomadek do ust.

Olej konopny - właściwości

Kwas linolowy (Omega-6) oraz gamma-linolowy, które są zawarte w oleju konopnym, pomagają złagodzić, a nawet leczyć problemy skórne takie jak: egzema, sucha skóra, łuszczyca. Ponadto kwasy te mają właściwości przeciwzapalne oraz pomagają w pielęgnowaniu skóry podrażnionej, ze zmianami. Olej konopny dobrze sprawdzi się w pielęgnacji cery trądzikowej, ale też mieszanej i normalnej.

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Może być stosowany w pielęgnacji włosów i skóry głowy.
  • Stymuluje wzrost włosów, odżywia je i wzmacnia.
  • Stosuj jako wcierkę do skóry głowy z łupieżem i łojotokiem.
Twarz
Twarz
  • Olej konopny działa silnie regenerująco, wspomaga gojenie stanów zapalnych oraz działa przeciwbakteryjnie. Polecany jest do pielęgnacji cery suchej, podrażnionej oraz trądzikowej
  • Dodaj kilka kropli oleju konopnego do swojego kremu.
  • Połącz olej konopny z witaminą E i wypróbuj jako serum olejowe do twarzy.
Ciało
Ciało
  • Olej z konopi jest idealnym olejem do pielęgnacji skóry normalnej i przetłuszczającej się.
  • Szybko się wchłania nie pozostawiając wrażenia tłustej warstwy na skórze, dlatego może być stosowany na skórę bezpośrednio.
  • Stanowi idealny dodatek do mydeł - nadaje luksusowy dotyk pianie mydlanej.
  • Olej z konopi może być używany w produkcji balsamów do ciała, lotionów i balsamów przeciwsłonecznych.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Olej konopny należy przechowywać szczelnie zamknięty w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła.
  • Produkt pozyskiwany z roślin, barwa i zapach poszczególnych partii może nieznacznie się między sobą różnić.

Specyfikacja

Skład INCI Cannabis Sativa Seed Oil
Jakość jakość kosmetyczna, 100% naturalny, czysty olej
Pochodzenie Francja
Metoda pozyskiwania tłoczony na zimno, nierafinowany
Gęstość w temp. 20 st.C ~ 0.93 g/ml
Liczba zmydlenia 189 - 194 mg KOH/ g tłuszczu
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: Kwas palmitynowy 5,64%, kwas stearynowy 2,18%, kwas oleinowy 8.99%,  kwas linolowy 55.83%, kwas gamma linolowy 4,01%
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.  

Oceny i komentarze

10 opinii
Oceń produkt 4.5 10 opinii
5.0
7 ocen
4.0
1 ocena
3.0
2 oceny
2.0
1.0
5.0 Monika, 11 lut 2019

Świetny olej regenerujący do wysuszonej skóry. Leczy podrażnienia, alergie, uszkodzenia skóry. Wchłania się wolniej niż truskawkowy i pozostawia minimalne uczucie tłustosci. Zapach trochę przypomina orzeszki arachidowe.

3.0 Maja, 9 sie 2018

Kupilam go ze względu na opinie - nie sprawdził się u mnie. Za każdym razem, gdy nakładałam go na twarz następnego dnia pojawiały się wypryski. Nie wiem, czy to wina oleju w negatywny sposób, czy też pozytywny - może skóra się oczyszczała. Nie mam odwagi tego sprawdzić. Póki co, używam go na końcówki włosów i sprawdza się świetnie. Zapach mi średnio odpowiada, jest zbyt intensywny i charakterystyczny.

5.0 Marta, 2 lis 2017

Najlepszy ze wszystkich jakich używałam do tej pory! Mam cerę mieszaną, przetłuszcza się w strefie T, jest skłonna do niedoskonałości. Ten olej łagodzi moją skórę, wręcz koi, jest mniej zaczerwieniona i fajnie nawilżona (polecam zarówno z kremem, jak i kwasem hialuronowym). Super działa też na podrażnione miejsca, używam go wtedy z bazą kremową.

3.0 Ula, 29 sie 2015

Ogólnie szału nie ma, jojoba dla mnie nadal najlepszy. Kupiłam go z myślą o mojej mieszanej, zanieczyszczonej skórze - generalnie nic się nie zmieniło. Nie zapychał, ale też nie koił. Niestety zapach ma nie za przyjemny - jak popielniczka.

4.0 Karolina, 3 cze 2015

Nie, nie wchłania się szybko i pozostawia na skórze tłustą powłokę, co niezwykle irytuje. Koi wypryski, fakt, w sumie fajny olej, dobrze go mieć i czasem używać, ale do ideału daleko.

5.0 Aga, 7 paź 2014

Olejek konopny to dla mnie i dla mojej cery numer jeden...uspokoil cere, zniwelowal zaczerwienienia i stany zapalne. Wbrew pozorom mimo, ze to olej nie swiece sie po nim a cera jest po zastosowaniu gladka i odzywiona. Dodam, ze mam cere mieszana z okresami tlustymi, mimo tego olejek sprawuje sie na niej wysmienicie. Polecam! I dziekuje za mozliwosc testowania :-)

5.0 Ania, 29 wrz 2014

Stosuje go na noc,bezpośrednio na skórę. Rano buzia jest niesamowicie gładka. Dodam ,ze mam skórę problemową. Świetnie nadaje się tez do włosów,kropelka dodana do balsamu wygładzającego. Włosy są gładkie,miękkie ,cudowne! polecam ! :)

5.0 kinga suszek, 29 wrz 2014

Dodany do kąpieli baaardzo relaksuje, odświeża. Jest świetny do włosów-bardzo dobrze się rozczesują, a co najlepsze to super środek na komary!!! Bardzo polecam :)

5.0 Monika Ciastek , 29 wrz 2014

Bardzo, bardzo polecam ten produkt. Rzadko decyduję się mówić o czymś po kilku dniach użytkowania, ale ten olejek podbił moje serce. Jestem fanką półproduktów, a dopiero teraz trafiłam na doskonały olej do CERY MIESZANEJ. Idealnie koi wypryski, nada się do leczenia trądziku. Moje krostki zniknęły bez śladu po 2 dobach! Pięknie się wchłania, nie pozostawia lepkiej warstwy. Po nocnej kuracji cera jest delikatnie rozświetlona, pory zwężone, a lekko suche poliki ukojone. Nadaje się pod makijaż. Zapach jest lekki, coś w stylu suchych liści, absolutnie nie przeszkadza. Do tego niziutka cena. Napewno zagości u mnie na dłużej. :)

5.0 Małgorzata, 29 wrz 2014

Cudowny olejek,można jego stosować na różne sposoby.Dodałam kilka kropel do balsamu,skóra jest jędrna i sprężysta.Ogólnie stosuję bezpośrednio na twarz,szyję i dekolt od razu zauważyłam miękkość i jędrność.Olejek pięknie pachnie tuż po nałożeniu na skórę błyskawicznie się wchłania.Polecam!

Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Olej konopny zimnotłoczony.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Olejek drzewa herbacianego
11,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Witamina E - Miks naturalnych tokoferoli T70
Produkt niedostępny
Powiadom
Prowitamina B5 - D-pantenol 75%
13,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Baza kremowa EKOLOGICZNA
15,50 zł 100 g
Opcje: 100, 225, 500, 1000 (g)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Olej konopny (z nasion konopi) ekologiczny
8,30 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olej jojoba (złoty) zimnotłoczony
15,90 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Olej z aronii tłoczony na zimno
6,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt CO2 rozmarynowy EKOLOGICZNY
7,00 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Zielona herbata mikronizowana
3,90 zł 10 g
Opcje: 10, 30, 50, 100, 500 (g)
Do koszyka
Olejek cynamonowy z kory
Produkt niedostępny
Powiadom