Olejek imbirowy

Olejek imbirowy ECOSPA posiada intensywny miodowo – korzenny, pikantny zapach. Od wielu wieków uważany jest za jeden z najsilniejszych afrodyzjaków.
Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
10 ml 13,90 zł
30 ml 35,50 zł
100 ml 89,90 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów
Olejek imbirowy ECOSPA posiada intensywny miodowo – korzenny, pikantny zapach. Od wielu wieków uważany jest za jeden z najsilniejszych afrodyzjaków.
Czytaj więcej
100% naturalny 100% naturalny Jakość
0,1 - 0,5% 0,1 - 0,5% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Składnik potencjanie drażniący Składnik potencjanie drażniący

Olejek imbirowy 100% naturalny

Olejek imbirowy otrzymywany jest za pomocą destylacji z parą wodną kłączy Zingiber officinale. Posiada intensywny miodowo – korzenny, pikantny zapach. Od wieków stosowany w chińskiej medycynie. Jest bogaty m.in. w alfa-kurkuminę, beta-felandren, 10-epizonaren.

Dozowanie

Zalecane 0,1 - 0,5% *
Krople/ml - 1 ml olejku imbirowego to ok. 28 kropli 

* Nie stosować w kąpieli (stosowany w kąpieli może podrażniać skórę).

Jak stosować olejek imbirowy?

Wzbogać gotowy kosmetyk lub dodaj do kosmetyków DIY - Dodaj olejek imbirowy do gotowego kremu, oleju do twarzy lub ciała, płynu do mycia, szamponu, czy odżywki do włosów. Możesz użyć w mieszance z innymi olejkami eterycznymi. Dodaj 2 - 3 krople na każde 100 ml kosmetyku (stężenie 0,1%).

Wykonaj masaż z olejkiem - Dodaj 3 - 4 kropli do 25 ml oleju bazowego (stężenie 1%) np. migdałowy, morelowy, jojoba lub kokosowy. Podgrzej mieszankę olejów i wykonaj relaksujący masaż ciała.

Użyj w kominku do aromaterapii - Miseczkę w kominku napełnij wodą i dodaj 5 - 10 kropli olejku imbirowego lub mieszanki olejków.

Olejek imbirowy - właściwości kosmetyczne

  • W krajach orientu jego lecznicze właściwości są znane od dawna. Olejek imbirowy ma działanie przeciwzapalne i rozgrzewające.
  • Silnie pobudza krążenie, przez co pozytywnie wpływa na likwidację cellulitu i nadmiernej ilości tkanki tłuszczowej. Niweluje obrzęki.
  • Może być stosowany w kosmetykach do pielęgnacji cery trądzikowej.
  • Używany w kompozycjach zapachowych, nadaje im egzotyczny charakter, ale również oczyszcza i dezynfekuje powietrze. Chińska medycyna określa go mianem „gorącego” i przypisuje właściwości pobudzające.
  • Olejek ten zwiększa koncentrację, likwiduje mdłości, migrenowe bóle głowy i bóle menstruacyjne. Jest również pomocny w leczeniu przeziębień.

Zastosowanie

Twarz
Twarz
  • Olejek imbirowy znajduje zastosowanie w kosmetykach do cery trądzikowej – kremy, serum, olejki myjące, maseczki.
Ciało
Ciało
  • Może być stosowany w afrodyzjakalnych mieszankach zapachowych. Jako składnik perfum do ciała i kompozycji zapachowych przeznaczonych do pomieszczeń.
  • Stanowi świetny dodatek do antycellulitowych olejków do masażu. 
  • Może być stosowany jako dodatek do maści rozgrzewających.
  • Stosuje się go w maściach i kremach likwidujących obrzęki nóg.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Olejek ogólnie dobrze tolerowany, nie jest toksyczny i nie podrażnia skóry jeśli odpowiednio rozcieńczony lecz może powodować podrażnienie u osób z wrażliwą skórą.
  • W składzie INCI olejku eterycznego zostały wyszczególnione naturalne składniki olejku które są potencjalnymi alergenami.
  • Przechowywać szczelnie zamkniętej butelce z ciemnego szkła w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła, w miejscu niedostępnym dla dzieci.
  • Unikać kontaktu z oczami. Nie stosować doustnie i w postaci nierozcieńczonej bezpośrednio na skórę.

Specyfikacja

Skład INCI Ingredients/INCI: Zinigiber Officinale Root Oil, Limonene* lub** Zinigiber Officinale Root Oil, Limonene*, Citral*, Geraniol*, Citronellol* * naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE. ** w zależności od partii skład INCI może się różnić.
Kraj pochodzenia Chiny
Otrzymywanie destylacja z parą wodną
Zalecane stężenie dozować 1 – 2 kropli olejku na 10 ml oleju bazowego
Zapach mocny, ciepły, korzenno-ziemisty
Nuta bazowa/średnia
Harmonia zapachów olejki cytrusowe i korzenne, cedr, cynamon, kadzidło, bergamot, cytryna, rozmaryn, mięta pieprzowa, drzewo herbaciane, drzewo różane, ylang ylang

Oceny i komentarze

4 opinie
Oceń produkt 2.5 4 opinie
5.0
1 ocena
4.0
3.0
1 ocena
2.0
1.0
2 oceny
5.0 Anna, 12 lis 2018

Odnośnie poprzednich ocen: Olejki maja inną woń niż kwiaty, liście czy korzenie. One nie służą jedynie do tego by pięknie pachnieć. One przede wszystkim maja pomagać organizmowi osiągnąć homeostazę. Dlatego są (powinny być) bogate w substancje aktywne oraz powinny być "czyste" - zdrowe czyli bez toksyn. DRUGA SPRAWA - jeśli Twoj organizm nie potrzebuje danego składnika (olejku) to go odrzuca. Olejek staje się albo obojętny albo odpychający, nawet wstętny.

1.0 Anna, 26 lut 2018

Okropny! smród a nie zapach. Miałam nadzieję na super zapach świeżego imbiru a to w żadnym wypadku tego nie przypomina. Wyrzuciłam do kosza na śmieci bo zepsuł mi perfumy.

1.0 Paweł, 15 lis 2017

Liczyłem na zapach świeżego imbiru a to jest zapach imbiru, ale marynowanego jak ze słoika do sushi =o(

3.0 Anna, 3 wrz 2013

Rozgrzewa i pobudza - na 4 gwiazdki. Pachnie - nawet nie na pół gwiazdki. Jeśli ktoś spodziewa się zapachu świeżego imbiru - nie polecam. Zapach matowy, stanowczo ziemisty, gdzieś w tle przewija się suszony, sproszkowany imbir. Dodaje go razem z innymi olejkami, które mają ukryć zapach olejku imbirowego.

Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Olejek imbirowy.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Olejek pieprzowy (Piper nigrum)
11,50 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30 (ml)
Do koszyka
Peeling solny z Morza Martwego
11,90 zł 200 g
Opcje: 200, 500, 1000 (g)
Do koszyka
Olejek mięty pieprzowej
Produkt niedostępny
Powiadom
Hydrolat neroli (z kwiatu pomarańczy) ekologiczny
14,60 zł 100 ml
Opcje: 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Olejek imbirowy świeży
24,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olejek sosnowy
6,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olejek drzewa herbacianego
11,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olejek Niaouli
10,40 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olejek Copaiba (balsam Copaiba)
Produkt niedostępny
Powiadom
Olejek rozmarynowy
9,80 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Olejek eukaliptusowy
8,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olejek bergamotowy (FCF, bez bergaptenu)
Produkt niedostępny
Powiadom
Olej z pestek winogron zimnotłoczony
14,50 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka
Peeling solny z Morza Martwego
11,90 zł 200 g
Opcje: 200, 500, 1000 (g)
Do koszyka