Olej jojoba (złoty) zimnotłoczony

100% naturalny olej jojoba (złoty) posiada wysoka biozgodność ze skórą, dzięki czemu szybko się wchłania. Nie pozostawia na skórze tłustego filmu. Olej jojoba nawilża, regeneruje oraz łagodzi skórę. Działa przeciwbakteryjnie oraz sebostatycznie, redukuje stany zapalne. Polecany do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, a w szczególności do skóry suchej, dojrzałej oraz problematycznej. Wypróbuj olej jojoba bezpośrednio na skórę lub jako dodatek do kremów, balsamów do ciała, czy masek do włosów DIY.

Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
30 ml 10,90 zł
50 ml 15,90 zł
100 ml 29,90 zł
500 ml 126,90 zł
1000 ml 217,90 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów

100% naturalny olej jojoba (złoty) posiada wysoka biozgodność ze skórą, dzięki czemu szybko się wchłania. Nie pozostawia na skórze tłustego filmu. Olej jojoba nawilża, regeneruje oraz łagodzi skórę. Działa przeciwbakteryjnie oraz sebostatycznie, redukuje stany zapalne. Polecany do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, a w szczególności do skóry suchej, dojrzałej oraz problematycznej. Wypróbuj olej jojoba bezpośrednio na skórę lub jako dodatek do kremów, balsamów do ciała, czy masek do włosów DIY.

Czytaj więcej
100% naturalny 100% naturalny Jakość
1 - 100 % 1 - 100 % Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Brak przeciwwskazań Brak przeciwwskazań

Olej jojoba (złoty) nawilża i regeneruje

Olej jojoba złoty, dzięki tłoczeniu w niskich temperaturach zachowuje wszystkie naturalne właściwości. Pozyskuje się go bezpośrednio z nasion krzewu jojoba Simmondsia Chinensis, rosnącego głównie na obszarach pustynnych w Ameryce Południowej, Afryce. Olej jojoba jest ma kolor bursztynowy oraz lekko orzechowy zapach. W temperaturze pokojowej jest ciekły. Po schłodzeniu poniżej 7-8 st. C matowieje i twardnieje (pojawiają się kryształki). Olej jojoba posiada unikalną budowę chemiczną, bo tak naprawdę jest woskiem, dzięki czemu ma bardzo przyjemną, „suchą” konsystencję. Olej jojoba zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, polifenole, fitosterole, witaminy z grupy B, witaminę E, A i sole mineralne (miedź, selen, cynk, chrom, jod).

100% naturalny olej jojoba można stosować w pielęgnacji każdego rodzaju skóry, z uwagi na jego bardzo dobrą zgodność biologiczną ze skórą ludzką. Nie powoduje alergii oraz podrażnień, sprawdza się w pielęgnacji skóry wrażliwej. Budowa oleju jojoba przypomina sebum produkowane naturalnie przez skórę, dzięki czemu olej jojoba pomaga odbudować naturalny płaszcz hydrolipidowy skóry oraz doskonale ją nawilża i wygładza, nie dopuszczając do ponownego wysuszenia. 

Olej jojoba, dzięki właściwościom emoliencyjnym jest wykorzystywany jako składnik kosmetyków dla dzieci i niemowląt, a także kobiet w ciąży. Należy do składników kosmetyków zapobiegających rozstępom w ciąży. Poleca się go w szczególności do pielęgnacji skóry suchej, dojrzałej, odwodnionej, z pierwszymi oznakami starzenia się oraz z AZS, łuszczycą i egzemą. 100% naturalny olej jojoba wykazuje działanie przeciwzapalne, regenerujące oraz antybakteryjne. Pomaga zachować równowagę w wydzielaniu sebum, dlatego jest niezwykle pomocny dla osób zmagających się z trądzikiem pospolitym oraz z przetłuszczającą się skórą. 

Olej jojoba (złoty) jest polecany także do pielęgnacji włosów, zwłaszcza cienkich i słabych. Wzmacnia cebulki oraz nawilża i regeneruje włosy, nadając im zdrowy połysk. Sprawdza się przy swędzącej, podrażnionej skórze głowy oraz łupieżu. 

Naturalny olej jojoba należy do olejów bazowych, stosowany do masażu twarzy i ciała oraz jako główny składnik serum olejowego lub perfum olejowych DIY.

Dozowanie

1 - 100% może być stosowany bezpośrednio na skórę.

Jak stosować olej jojoba?

Stosuj w czystej postaci - Olej jojoba można stosować samodzielnie np. jako olejek do twarzy, olej do ciała po kąpieli, olej do pielęgnacji włosów lub bazowy olej do masażu. Sprawdzi się do pielęgnacji skóry kobiet w ciąży i dzieci.

Stwórz swój kosmetyk od podstaw - Użyj olej jojoba jako składnik fazy tłuszczowej w kremach, balsamach, serach do twarzy, czy masłach do ciała DIY. Wypróbuj dodatek 5 - 20% oleju.

Właściwości oleju jojoba

Olej jojoba (złoty) nawilża i regeneruje skórę

Posiada wysoką zgodność biologiczną ze skórą, dzięki czemu bardzo szybko się wchłania. Nawilża i natłuszcza skórę, nie pozostawiając na niej tłustego filmu. Olej jojoba wbudowuje się w warstwę cementu międzykomórkowego i zapobiega odwodnieniu skóry. Może być stosowany w pielęgnacji skóry dzieci, a także kobiet w ciąży. Świetnie sprawdzi się także w pielęgnacji cery wrażliwej, atopowej, suchej i dojrzałej oraz jako „baza” pod makijaż - wygładza drobne zmarszczki, dodaje skórze naturalnego blasku.

Olej jojoba (złoty) działa przeciwtrądzikowo

Działa przeciwbakteryjnie, łagodząc stany zapalne. Ta cecha w połączeniu z redukcją wydzielania sebum sprawia, że świetnie nawilża skórę, usuwając nadmiar tłuszczu. Olej jojoba doskonale wspomaga leczenie trądziku. Polecany w pielęgnacji skóry tłustej, mieszanej i problematycznej. 

Olej jojoba (złoty) pielęgnuje włosy i skórę głowy

Intensywnie regeneruje i nawilża, pozostawia włosy miękkie i lśniące. Olej jojoba polecany jest do pielęgnacji włosów wysokoporowatych, cienkich i delikatnych. Wzmacnia cebulki włosów, łagodzi podrażnienia skóry głowy oraz jest skuteczny w walce z łupieżem.

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Stosuj olej jojoba bezpośrednio na włosy. Nałóż na włosy suche lub mokre, pozostaw na 30 minut, a następnie umyj głowę.
  • Dodaj olej jojoba do ulubionej maski lub odżywki do włosów.
  • Użyj olej jojoba jako wzmacniającą wcierkę do włosów.
  • Stosuj olej jojoba regularnie przy podrażnionej, swędzącej skórze i łupieżu - doskonale łagodzi stany zapalne i zapobiega nawrotom łupieżu.
Twarz
Twarz
  • Stosuj olej jojoba na twarz samodzielnie lub w połączeniu z innymi olejami lub witaminami.
  • Dodaj olej jojoba do bazy kremowej lub wzbogać nim swój kosmetyk DIY
  • Nałóż olej jojoba na suchą skórę ust.
Ciało
Ciało
  • Stosuj olej jojoba na łamliwe i wymagające regeneracji paznokcie.
  • Wypróbuj olej jojoba jako oliwkę do masażu.
  • Użyj olej jojoba jako bazę do olejowych perfum.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Olej jojoba należy przechowywać szczelnie zamknięty w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła.
  • Produkt pozyskiwany z roślin, barwa i zapach poszczególnych partii może nieznacznie się między sobą różnić.

Specyfikacja

Skład INCI Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil
Pochodzenie  Izrael
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny
Metoda pozyskiwania Tłoczony na zimno, nierafinowany
Gęstość w temp. 20 st.C 0.860-0.900 g/ml
Liczba zmydlenia 90-120 mg KOH/g 
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: kwas eikozeinowy 61,1%, kwas oleinowy 18,6%, kwas erukowy 11,6%, kwas palmitynowy 1,2%
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła. Olej jojoba w temperaturze poniżej 7 st. C. może ulec krystalizacji. Lekko podgrzej olej w łaźni wodnej do roztopienia.

Wypróbuj receptury z tym produktem

Krem-suflet z glinką białą i prowitaminą B5 do cery przetłuszczającej się
Krem-suflet z glinką różową do cery wrażliwej, a jednocześnie przetłuszczającej się
Olejowe serum z kwasem alfa-liponowym 1% i koenzymem Q10 4%
Dwufazowe serum z kwasem alfa-liponowym 1% i witaminami C 5% i E 3%
Dwufazowy płyn do demakijażu laureat konkursu ''udziewczyn.pl''
Marchwiowy szampon z bazy do włosów suchych, zniszczonych
Odżywka z bazy do włosów zniszczonych I
Czar trzech par laureat konkursu udziewczyn.pl
Płyn dwufazowy do demakijażu - bazowa receptura
Oliwka z monoi i awokado
Krem-suflet z glinką zieloną i olejem tamanu do cery przetłuszczającej się
Krem z kwasami AHA 5% i BHA 1% do cery trądzikowej
Serum olejowe z kwasem salicylowym 1%
Olejowe serum z kwasem alfa-liponowym 1% i witaminami C 5% i E 3%
Serum dwufazowe z kwasem salicylowym 1,5% i hialuronowym
Krem z kwasem mlekowym i olejem z ogórka do cery z przebarwieniami
Serum olejowe z kwasem salicylowym 2%
Nagietkowy balsam do ust
Płyn dwufazowy do demakijażu cery trądzikowej
Antyoksydacyjny krem z kwasem alfa-liponowym 1%, witaminą C 5% i zieloną herbatą do cery dojrzałej
Lekki nawilżający krem do szyi i dekoltu z kwasem hialuronowym, zieloną herbatą i olejem jojoba
Krem z hydrolatem kadzidłowca i olejami regenerującymi do cery dojrzałej, odwodnionej
Regenerujący krem do pielęgnacji cery z AZS
Antyoksydacyjny krem z koenzymem Q10 i olejem jojoba
Odżywka z bazy do włosów suchych I
Oliwka do demakijażu do cery trądzikowej
Oliwka do cery trądzikowej z olejkami niauli i drzewa herbacianego
Krem z bisabololem i olejem z ogórka do cery trądzikowej, a jednocześnie wrażliwej
Perfumy DIY w sztyfcie Świeże cytrusy
Perfumy DIY w olejku Wanilia i lawenda
Perfumy DIY w olejku Róża i jaśmin
Perfumy DIY w kremie Kadzidło i palmaroza
Perfumy DIY w sztyfcie Kolendra i jaśmin
Zimowy krem dla dzieci z masłem shea, d-pantenolem i rumiankiem
Perfumy DIY w kremie Orientalne
CHOLERNIE DOBRY olejek do pielęgnacji brody
Olejek KAPITANA do pielęgnacji brody
Przeciwzmarszczkowy krem dla mężczyzn 2w1
Perfumy DIY w olejku Cynamon i pieprz
Rozświetlający krem z witaminą C i dipalmitynianem kwasu kojowego
Rozjaśniający krem z bazy na przebarwienia
Mus kakaowy do ciała
Złoty mus do ciała
Balsam w kostce z masłem shea i olejem perilla

Oceny i komentarze

22 opinii
Oceń produkt 4.91 22 opinii
5.0
21 ocen
4.0
3.0
1 ocena
2.0
1.0
5.0 Patrycja, 24 cze 2021

Świetny olej, dobrze natłuszcza twarz, nie wysusza, jest wydajny.

5.0 Elżbieta, 31 paź 2020

Świetny, polecam, cera mięciutka, bez tłustego filmu

5.0 Wiolka, 26 sie 2020

Mega!! Polecam !! stosuje zamiast kremu. Ładnie się wchłania Ale trzeba nakladać na mokrą skòrę. Nawilża i koi . Próbowałam z innych firm Ale tu jest najlepszy Jojobek!!!

5.0 Violetta, 30 maj 2020

Stosuje do włosów, a właściwie do skóry głowy. Olej dobrze się sprawdza, po umyciu włosów można nie stosować odżywki. Opakowanie oleju 50 ml jest z kroplomierzem, bez pipety.

5.0 Kornelia, 23 maj 2020

świetnie nadaje się do zmywania makijażu. Dodaję kilka kropel oleju do mojego kremu nawilżającego co daje rewelacyjny efekt gładkiej, mocno nawilżonej skóry.

5.0 Beniamin, 21 kwi 2020

Super! Obok oleju z nasion konopii na pierwszym miejscu. Mogę stosować zamiast kremu i nie ma problemu. Znakomicie nawilża, nie pozostawia tłustej warstwy, wchłania się całkowicie zarówno na ciele jak i twarzy jak skończę na pewni kupię większa butelkę ;)

5.0 Jadźka, 14 mar 2019

Moja skóra lubi ten olej. Stosuję go do demakijażu olejami, na dzień zamiast kremu (solo), czasami na noc (naprzemiennie z cięższym olejem; też solo) i do ciała (jako dodatek do balsamu). Wysokoporowate włosy również go lubią. Jest też ratunkiem na kapryśny/alergiczny skalp. Ale pierwszy raz kupiłam go ze względu na jego rzekome działanie na bóle reumatyczne... i chcę wierzyć, że to właśnie za sprawą tego oleju, a nie wyższych temperatur towarzyszących nadchodzącej wiośnie, bóle znikają :) Moja mama jednak go nie lubi, nie widzi żadnych pozytywnych efektów. Ja z kolei nie wyobrażam sobie codziennej pielęgnacji bez oleju jojoba <3

5.0 Malwina, 11 paź 2018

Rewelacyjny produkt, jeden z moich ulubionych. Korzystam codziennie od pół roku. Początkowo mieszałam na dłoni z kwasem hialuronowym 1:1, teraz już zrobiłam serum z dodatkiem sorbitolu, d-pantenolu i olejku pomarańczowego. Zdecydowanie widzę poprawę stanu mojej skłonnej do trądziku skóry, która lubi się też miejscami przesuszać. Jest bardzo lekki, świetnie się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy. Spokojnie mogę nałożyć po nim podkład mineralny. Bardzo bardzo polecam :)

5.0 Maja, 9 sie 2018

Olej świetny! Nawilża skórę, szybko się wchłania i jest idealny jako baza pod makijaż. Leczy wypryski, zapobiega powstawaniu nowych. Zauważyłam też, że mam mniej zaskórników. Dodatkowo używałam go do włosów na sucho i na mokro - świetnie nawilżanie pozostawiając spuszonych włosów.

5.0 Joanna, 4 cze 2018

Moj ulubiony olejek, ktory nadaje skorze nawilzenie i gladkosc a ponadto bardzo dobrze sie wchlania. Stosuje go zawsze na skóre po uprzednim wykonaniu pilingu.

3.0 Anna, 5 mar 2018

Jest ok,nawilża ale nie zachwycił mnie więc zostawiam tylko 3 gwiazdki.Trudno przebić olejek makadamia,który jest dla mnie numerem jeden.

5.0 Joanna Postrz. , 17 maj 2017

Ten olej to mój krem, moje wszystko. Dla niego ostawiłam inne, sztuczne kremy z drogerii. Kocham go i zostanę jego wierną fanką już na zawsze. Polecam kupić go tutaj, bo sprawdzałam te dostępne w drogeriach - klapa. Dzięki ECOSPA <3

5.0 Kinga, 28 sty 2017

Próbowałam już wiele olei, arganowy coś nie bardzo, kokos do demakijażu , z orzechów laskowych, konopny do skóry tłustej z trądzikiem wysusza ładnie, migdałowy super nie jest drogi eiec używam do demakijażu i do ciała i włosów przed myciem, ale jojoba to mój ideał, do twarzy , do skórek wokół paznokci, do rzęs, i wreszcie najlepszy do włosów, używam przed myciem na suche włosy jako odżywka, lub na mokre umyte i potem zmywam, pogrubia moje włosy, nawilża, odżywia, są mięsiste, nie ekektryzują się, nie fruwają, są miękkie i błyszczące i podatne na układanie, i nie obciążone!!!! A mam włosy blond długie pasemka rozjaśniane ciągle, dla mnie jojoba to absomutny must have

5.0 Ewa, 25 paź 2016

Kupiłam jako bazę do olejowych perfum do włosów. Sprawdził się świetnie.

5.0 Agnieszka, 26 lip 2016

Coś fantastycznego!

5.0 weronia, 31 maj 2016

Bardzo fajny olejek. Głównie używam go jako krem na noc oraz do demakijażu - sprawdza się bardzo dobrze, nic mnie nie piecze ani nie podrażnia. Pachnie lekko migdałowo. Zdarza się, że używam go na całe ciało ;). Dobrze nawilża. Idealny do domowych perfum - zapach oleju jest niewyczuwalny.

5.0 Moni, 17 sty 2016

Olej jest niezastapiony, wspaniały, po prostu ideał!!!!!!!

5.0 Iv, 13 lip 2015

doskonały do tłustej skóry, reguluje wydzielanie sebum, używam do demakijażu twarzy i oczu, sprawdza się cudownie... polecam

5.0 Daria, 25 lis 2014

Rewelacyjny! nie stosuję nic innego od 3 miesięcy na noc. skóra twarzy jest gładka , doskonale nawilżona. bardzo ładnie pachnie.

5.0 mrozulka, 9 paź 2014

mój faworyt - mam mieszaną cerę skłonną do zanieczyszczeń i ten olejek ją opanował. Przestałam już całkowicie używać jakichkolwiek kremów - używam tylko tego olejku na noc i na dzień, super się wchłania i jest bardzo dobry pod makijaż.

5.0 iwona, 13 cze 2014

świetny olej bazowy do mieszanek do masażu, samodzielnie dla tłustej cery-rewelacja!

5.0 Ewelina, 1 sty 2014

Kupiłam go dla siebie i dla mamy. Moja mama jest bardzo zadowolona, ponieważ ma cerę dojrzałą i bardzo suchą - olejek wygładza i zmniejsza napięcie, doskonale nawilża, skóra wygląda zdrowo i poprawia się jej koloryt. Ja natomiast mam cerę mieszaną ze skłonnościami do trądziku i przebarwień. Olejku używam zamiast kremów i wbrew pozorom świetnie nadaje się również pod makijaż - nie zatyka porów, skóra wytrzymuje nawet 8-10 h bez potrzeby ponownego matowienia jej, co w moim przypadku jest sukcesem. Czuję, że moja twarz jest nawilżona i delikatna w dotyku, nie pozostawia tłustego filmu, dzięki niemu podkład doskonale się rozprowadza i nie roluje a także zużywa się go o wiele mniej. Uwielbiam go używać po ostrym peelingu - w ciągu 30-stu minut wszelkie zaczerwienienia znikają :) Mogę go z czystym sumieniem polecić.

Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!

Pytania i odpowiedzi

2
Zadaj pytanie
Michał, 7 lis 2019
Witam, czy pipeta jest w zestawie czy trzeba dodać do zamówienia ?
Odpowiedź ECOSPA:
Witam, pipeta nie jest w zestawie. Szklane pipety można dokupić do każdej pojemności w kategorii Atomizery, pompki i nakrętki (https://ecospa.pl/atomizery-pompki-nakretki-do-butelek).
Agnieszka, 24 sty 2019
Czy olej jojoba mozna stosowac pod oczy?
Odpowiedź ECOSPA:
Można, najlepiej w połączeniu z humektantami (np. żelem hialuronowym).

Propozycje dla Ciebie

Nakrętka z pipetą do butelek 50 ml
Produkt niedostępny
Powiadom
Nakrętka z pipetą do butelek 30 ml
2,00 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 50 (szt.)
Do koszyka
Potrójny kwas hialuronowy 1,5% roztwór
10,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Olej perilla (z pachnotki) tłoczony na zimno
10,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olej z pietruszki zimnotłoczony
12,70 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Olej sojowy ekologiczny do masażu
29,70 zł 200 ml
Opcje: 200, 500 (ml)
Do koszyka
Olej kokosowy frakcjonowany do masażu
31,90 zł 200 ml
Opcje: 200, 500 (ml)
Do koszyka
Olej z pestek winogron do masażu
24,90 zł 200 ml
Opcje: 200, 500 (ml)
Do koszyka
Olej konopny zimnotłoczony
7,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olej z orzechów brazylijskich ekologiczny
Produkt niedostępny
Powiadom
Olej z nasion truskawki
7,70 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 50 (ml)
Do koszyka
Olej z nasion brokułu
9,80 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Bazowa odżywka do włosów EKOLOGICZNA
16,90 zł 200 ml
Opcje: 200, 500 (ml)
Do koszyka
Olej shea - frakcja płynna
Produkt niedostępny
Powiadom
Olej rycynowy zimnotłoczony Ph. Eur.
6,90 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Olej lniany tłoczony na zimno
4,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Słoik szklany 15 ml z czarną zakrętką
2,50 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 110 (szt.)
Do koszyka
Olejek pomarańczowy
7,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olejek grejpfrutowy (różowy)
9,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka