Olej makadamia zimnotłoczony

Olej makadamia najwyższej jakości, tłoczony na zimno i nierafinowany. Ma charakterystyczny orzechowy zapach. Posiada wyjątkowe właściwości regeneracyjne i wygładzające skórę. Olej makadamia doskonale nadaje się do pielęgnacji skóry starzejącej się, znajduje również zastosowanie w zwalczaniu cellulitu i rozstępów. Ujędrnia i koi skórę. Wzmacnia naturalną barierę ochronną skóry. Odżywia skórę, włosy i paznokcie.
Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
50 ml 11,90 zł
100 ml 19,90 zł
500 ml 89,80 zł
1000 ml 154,70 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów
Olej makadamia najwyższej jakości, tłoczony na zimno i nierafinowany. Ma charakterystyczny orzechowy zapach. Posiada wyjątkowe właściwości regeneracyjne i wygładzające skórę. Olej makadamia doskonale nadaje się do pielęgnacji skóry starzejącej się, znajduje również zastosowanie w zwalczaniu cellulitu i rozstępów. Ujędrnia i koi skórę. Wzmacnia naturalną barierę ochronną skóry. Odżywia skórę, włosy i paznokcie.
Czytaj więcej
100% naturalny, nierafinowany 100% naturalny, nierafinowany Jakość
1 - 100% 1 - 100% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Nie podgrzewać powyżej 40 st. C Nie podgrzewać powyżej 40 st. C

Opis oleju makadamia

Olej makadamia ECOSPA to olej zimnotłoczony i nierafinowany. Działa regenerująco, wygładzająco, poprawia wygląd dojrzałej skóry. Olej makadamia otrzymywany jest z niewielkich orzechów drzewa o tej samej nazwie. Orzechy te wyglądem i rozmiarem przypominają orzechy laskowe. Makadamia rośnie w Australii oraz Indonezji. Olej makadamia w temperaturze pokojowej jest płynny. Charakteryzuje się pięknym bursztynowym kolorem. Olej makadamia zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, kwasy tłuszczowe omega 3, 6, 9, lecytynę oraz kwas palmito-oleinowy.

Dozowanie

1 - 100% może być aplikowany bezpośrednio na skórę.

Olej makadamia - jak stosować?

Stosuj w czystej postaci - Olej makadamia można stosować samodzielnie np. jako olejek do twarzy, olej do ciała po kąpieli lub bazowy olej do masażu. Sprawdzi się do pielęgnacji skóry kobiet w ciąży i dzieci.

Stwórz swój kosmetyk od podstaw - Użyj jako składnik fazy tłuszczowej w kremach, balsamach, serach do twarzy, czy masłach do ciała. Wypróbuj dodatek 5 - 20% oleju.

Olej makadamia - właściwości

  • Olej makadamia ECOSPA posiada wyjątkowe właściwości regeneracyjne. Zawarty w nim olej palmito-oleinowy to również składnik ludzkiej skóry. Z tego względu olej makadamia jest doskonale wchłaniany i tolerowany przez skórę 
  • Makadamia doskonale nadaje się do pielęgnacji skóry starzejącej się, znajduje również zastosowanie w zwalczaniu cellulitu. Ponadto doskonale zmiękcza i wygładza naskórek, goi niewielkie uszkodzenia skóry oraz podrażnienia po opalaniu.
  • Ojej makadamia jest bezpieczny dla skóry delikatnej i wrażliwej.

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Może być stosowany w pielęgnacji włosów – jako olej do olejowania, składnik masek i balsamów.
  • Stosuj olej jako maskę na całą długość włosów oraz skórę głowy. Kruche , łamliwe i puszące się włosy zostaną odbudowane wygładzone i otulone ochronną otoczką, która zapobiegnie dalszemu wysuszaniu się i wzmocni u nasady.
  • Działa profilaktycznie na końcówki włosów, zapobiegając ich rozdwajaniu.
Twarz
Twarz
  • Polecany jako dodatek do balsamów po goleniu, a także kosmetyków dla cery podrażnionej.
  • Wspiera kurację trądziku różowatego.
  • Stosowany do demakijażu i na spierzchnięte usta.
  • Stosuj w połączeniu z innymi olejami i nakładaj na zwilżoną wodą lub ulubionym hydrolatem twarz, szyję oraz dekolt.
Ciało
Ciało
  • Polecany jako dodatek do kremów, lotionów, serum i olejków antiagingowych.
  • Doskonały składnik kosmetyków antycellulitowych – olejków, balsamów, kremów, okładów, peelingów.
  • Doskonale sprawdza się jako olejek do masażu.
  • Sprawdz się nałożony po kąpieli morskiej lub po opalaniu. Sprzyja leczeniu oparzeń słonecznych i nawilża przesuszoną skórę.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Olej makadamia należy przechowywać szczelnie zamknięty w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła.
  • Produkt pozyskiwany z roślin, barwa i zapach poszczególnych partii może nieznacznie się między sobą różnić.

Specyfikacja

Skład INCI Macadamia Integrifolia Seed Oil
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny.
Pochodzenie Południowa Afryka
Metoda pozyskiwania Tłoczony na zimno, dziewiczy, nierafinowany. 
Gęstość w temp. 20 st.C ~ 0.890 g/ml
Liczba zmydlenia 195 mg KOH/ g tłuszczu
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: Kwas palmitynowy 8,5%, kwas palmitooleinowy 20,0%, kwas oleinowy 58,0%, kwas eikozeinowy 2,3%, kwas behenowy 0.9%, kwas laurynowy 0.1%, kwas mirystynowy 0.9%, kwas stearynowy 3,1% kwas linolenowy 0,3%, kwas arachidowy 2.4%, kwas erukowy 0.3%
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

Oceny i komentarze

10 opinii
Oceń produkt 4.9 10 opinii
5.0
9 ocen
4.0
1 ocena
3.0
2.0
1.0
5.0 Anna, 5 mar 2018

Mój ulubiony olej.Stosuję go do ciała mieszając z migdałowym przez całą ciążę. Skóra jest gładka,nie mam rozstępów ani cellulitu a jestem w końcówce 8 miesiąca. Mam cerę suchą,więc świetnie sprawdza się u mnie do twarzy a także jako mix z innymi olejami do włosów i rzęs.Zapach jest bardzo przyjemny,wyzwala we mnie pokłady endorfin :)

5.0 Arabella, 26 maj 2014

Mój ulubieniec. Bardzo dobrze nawilża. Stosuję go do twarzy kiedy moja skóra jest odwodniona. To olej, który zawsze muszę mieć na półce.

5.0 Anonim, 6 sie 2013

Najlepszy z wszystkich.A od zapachu się uzależniłam.

5.0 Anonim, 6 sie 2013

Jak dla mnie ślicznie pachnie i szybko się wchłania. Stosuje go na noc zamiast kremu, a rano budzia jest bardzo ładna. Polecam wszystkim. Jagódka

5.0 Anonim, 6 sie 2013

Świetny olej, wygładza skórę, szybko się wchłania. PO ok. 2-3 tygodniach stosowania (po kąpieli, na wilgotną skórę), skóra wygląda pięknie!

5.0 Anonim, 6 sie 2013

Fantastyczny zapach! Na początku stosowania zaniepokoiło mnie pojawienie się na twarzy, w okolicy czoła i brody, niewielkich krosteczek. Już, już mialam się znichęcić kiedy spotkalam się z opinią, że przy zmianie kosmetyków na naturalne, organizm niejako powraca do naturalnego funkcjonowania, stąd w momencie przejściowym mogą wystąpić opisane przeze mnie zminany. Wytrwałam i jestem zadowolona. Sądzę jednak, że prawdziwe efekty jeszcze przede mną, pojawią się za jakieś 3-4 miesiące.

5.0 Anna Turczyn, 12 maj 2012

Doskonały! Idealnie się rozprowadza na skórze, prawie natychmiast się wchłania, więc nie zostawia tłustych plam. Zbliża się lato, nie ma co zwlekać. Po peelingu makadamia na brzuch i uda!

5.0 Beata Ostrowska, 5 lip 2009

olej, jak pozostałe produkty zakupione tutaj - jest wspaniały; regeneruje skórę, ma wspaniały zapach, chociaż na początku wydawał mi się troszkę dziwny :o) uzywam go na zmianę z jojobą do pielęgnacji najbardziej suchych częsci ciała ( stopy, łokcie, kolana) oraz maseczki na skórę glowy i włosy;

5.0 Anna Heczko, 24 sty 2008

Delikatny, świetnie się wchłania, skóra staje się miękka i lekka, jestem bardzo zadowolona

4.0 Agnieszka Grzelak, 7 sty 2007

Bardzo dobre właściwości pielęgnujące, niestety zapach dla mnie jest zbyt mocny i dla mojego nosa irytujący, nawet dodatek olejków eterycznych, czy wymieszanie z innym olejem nie niwelowały zapachu, który na nieszczęście na mojej skórze jest bardzo trwały. Żałuję, ponieważ moja skóra go polubiła.

Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Olej makadamia zimnotłoczony.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Nakrętka z pipetą do butelek 30 ml
1,90 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 50 (szt.)
Do koszyka
Witamina E - Miks naturalnych tokoferoli T70
Produkt niedostępny
Powiadom
Hydrolat różany (rosa damascena) ekologiczny
Produkt niedostępny
Powiadom
Olej jojoba (złoty) zimnotłoczony
Produkt niedostępny
Powiadom

Zamienniki produktu

Olej lniany tłoczony na zimno
4,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olej makadamia ekologiczny
9,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka
Olej z opuncji figowej ekologiczny
21,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30 (ml)
Do koszyka
Olej ryżowy rafinowany
8,70 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka
Olej jojoba (złoty) zimnotłoczony
Produkt niedostępny
Powiadom

Inni klienci kupili również

Olej z ogórecznika ekologiczny
5,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olejek grejpfrutowy (różowy)
9,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olivem 1000
12,90 zł 25 g
Opcje: 25, 100, 200, 500 (g)
Do koszyka
Eco Konserwant - proszek (Gluconolactone, Sodium Benzoate)
5,80 zł 10 g
Opcje: 10, 50, 150, 500 (g)
Do koszyka