Olej ryżowy rafinowany

Olej ryżowy rafinowany ECOSPA pozyskiwany z nasion ryżu. Znajdujący się w oleju gamma-oryzanol działa pobudzająco na skórę, przyspiesza powstawanie nowych komórek, powstrzymuje procesy starzenia się skóry. Olej ryżowy nadaje się do pielęgnacji cery dojrzałej i skłonnej do podrażnień, a nawet alergicznej. Nie posiada zapachu, szybko się wchłania i nie pozostawia na skórze tłustego filmu.
Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
50 ml 8,70 zł
100 ml 14,30 zł
500 ml 58,20 zł
1000 ml 97,90 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów
Olej ryżowy rafinowany ECOSPA pozyskiwany z nasion ryżu. Znajdujący się w oleju gamma-oryzanol działa pobudzająco na skórę, przyspiesza powstawanie nowych komórek, powstrzymuje procesy starzenia się skóry. Olej ryżowy nadaje się do pielęgnacji cery dojrzałej i skłonnej do podrażnień, a nawet alergicznej. Nie posiada zapachu, szybko się wchłania i nie pozostawia na skórze tłustego filmu.
Czytaj więcej
100% naturalny 100% naturalny Jakość
1 - 100% 1 - 100% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Brak przeciwwskazań Brak przeciwwskazań

Opis oleju ryżowego

Olej ryżowy rafinowany ECOSPA otrzymywany z nasion ryżu. Chroni skórę przed słońcem, zawiera naturalne filtry UV. Olej ryżowy rafinowany jest bardzo delikatny, łatwo się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu na skórze.

Dozowanie

1 - 100% może być stosowany bezpośrednio na skórę.

Jak stosować olej ryżowy?

Olej ryżowy używaj w czystej postaci do codziennej pielęgnacji skóry lub wymieszaj z innym naturalnym olejem i olejkami eterycznymi. Może stanowić dodatek do kosmetyków robionych od podstaw, olejków do ciała czy masek do włosów.

Olej ryżowy - właściwości

  • Olej ryżowy rafinowany ECOSPA zawiera kwas oleinowy oraz linolowy, posiada wysokie stężenia antyutleniacza – tokotrienola powstrzymującego powstawanie komórek rakowych, zawiera witaminę E.
  • Znajdujący się w oleju gamma-orynazol działa pobudzająco na skórę, przyspiesza powstawanie nowych komórek, powstrzymuje procesy starzenia się skóry.
  • Olej zawiera również, naturalnie w nim występujący antyoksydant - kwas ferulowy. 

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Olej ryżowy dzięki bardzo małej cząsteczce łatwo wnika w drobne uszkodzenia struktury włosa, wygładza je i nadaje ładny połysk
  • Wypróbuj olej ryżowy w mieszankach do olejowania włosów
  • Dodaj kilka kropli oleju ryżowego do swojej odżywki lub maski do włosów
Twarz
Twarz
  • Olej ryżowy wykazuje właściwości regenerujące. Zmniejsza widoczność oparzeń, czy blizn np. po trądziku.
  • Może być stosowany jako składnik fazy tłuszczowej kremów i balsamów do skóry dojrzałej, suchej i wrażliwej.
  • W połączeniu z woskami naturalnymi (np. woskiem Candelilla oraz Carnauba) jest stosowany w produkcji sztyftów. Pełni rolę plastyfikatora sztyftów m.in. w pomadkach ochronnych do ust.
  • Połącz olej ryżowy z olejem z orzechów laskowych oraz olejem z pestek winogron i stwórz olejek do codziennej pielęgnacji brody.
Ciało
Ciało
  • Olej ryżowy jest składnikiem kosmetyków przeciwsłonecznych.
  • Zmniejsza widoczność przebarwień spowodowanych promieniowaniem słonecznym, wiekiem lub zmianami hormonalnymi. Regeneruje skórę, łagodzi podrażnienia.
  • Znajduje zastosowanie w masażu, czysty oraz w kompozycji z innymi olejami.
  • Używany jest w produkcji kosmetyków dla dzieci oraz kobiet w ciąży.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Olej ryżowy należy przechowywać szczelnie zamknięty w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła.
  • Produkt pozyskiwany z roślin, barwa i zapach poszczególnych partii może nieznacznie się między sobą różnić.

Specyfikacja

Skład INCI Oryza Sativa (Rice) Bran Oil
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny.
Metoda pozyskiwania rafinowany
Gęstość w temp. 20 st.C ~ 0.940 g/ml
Liczba zmydlenia 190 mg KOH/ g tłuszczu
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: Kwasy nasycone 7.8%, jednonienasycone 42.5%, wielonienasycone 40.2%
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

Oceny i komentarze

2 opinie
Oceń produkt 5 2 opinie
5.0
2 oceny
4.0
3.0
2.0
1.0
5.0 Paulina, 3 gru 2018

Bardzo przyjemny olej. Stosuję do kremów, ale również bezpośrednio na ciało. Mam, zwłaszcza zimą, suchą skórę, która wręcz pije ten olej. Jestem bardzo zadowolona z efektów jego używania.

5.0 Paulina, 18 mar 2015

Olej nie ma przeszkadzającego zapachu, dobrze wchłania się na wilgotnej skórze, nakładam go na kwas hialuronowy, nie zatyka porów, a mam skłonną do tego cerę.Nakładam go na krem lub zamiast, świetnie likwiduje wrażenie ściągnięcia po przebywaniu w klimatyzowanym pomieszczeniu. Zdecydowałam się na niego ze względu na kojące właściwości, nakładam go również po kwasach AHA, i ponieważ chroni przed słońcem ma hamujący wpływ na przebarwienia. Zmniejsza równiez blizny potrądzikowe :) zdecydowanie polecam dla cer tłustych, odwodnionych.

Oceń produkt
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Olej ryżowy rafinowany.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Nakrętka z pipetą do butelek 50 ml
1,90 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 50 (szt.)
Do koszyka
Nakrętka z pipetą do butelek 30 ml
1,90 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 50 (szt.)
Do koszyka
Potrójny kwas hialuronowy 3% roztwór
14,60 zł 20 g
Opcje: 20, 50, 100, 500 (g)
Do koszyka
Witamina A - Retinol 1.0 m. IU/g
10,50 zł 10 g
Opcje: 10, 30, 100, 500 (g)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Olej makadamia zimnotłoczony
11,90 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka
Olej z kiełków pszenicy nierafinowany
6,80 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka
Olej jojoba (złoty) zimnotłoczony
Produkt niedostępny
Powiadom

Inni klienci kupili również

Ekstrakt CO2 kadzidłowy (Boswellia serrata)
17,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olej z pestek winogron rafinowany
6,50 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka
Monostearynian glicerolu SE
3,50 zł 50 g
Opcje: 50, 100, 250, 500 (g)
Do koszyka
Mocznik kosmetyczny
3,70 zł 30 g
Opcje: 30, 80, 200, 500 (g)
Do koszyka