Olej sojowy ekologiczny

Olej sojowy tłoczony na zimno z certyfikatem organicznym. Zawiera dużą ilość flawonoidów, lecytyny, steroliny i witaminy E. Nadaje się do wszystkich typów cery. Jest dobrym emolientem i poprawia nawilżenie skóry. Chroni ją przed utratą wody i niekorzystnym wpływem czynników zewnętrznych. Pomocny dla skóry suchej, szorstkiej i dojrzałej. Nadaje skórze elastyczność i hamuje procesy starzenia.
Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
50 ml 8,60 zł
100 ml 14,70 zł
500 ml 64,50 zł
1000 ml 110,80 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów
Olej sojowy tłoczony na zimno z certyfikatem organicznym. Zawiera dużą ilość flawonoidów, lecytyny, steroliny i witaminy E. Nadaje się do wszystkich typów cery. Jest dobrym emolientem i poprawia nawilżenie skóry. Chroni ją przed utratą wody i niekorzystnym wpływem czynników zewnętrznych. Pomocny dla skóry suchej, szorstkiej i dojrzałej. Nadaje skórze elastyczność i hamuje procesy starzenia.
Czytaj więcej
100% naturalny, ekologiczny 100% naturalny, ekologiczny Jakość
1 - 100% 1 - 100% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Brak przeciwwskazań Brak przeciwwskazań

Opis oleju sojowego

Olej sojowy tłoczony na zimno z nasion soi, certyfikowany jako organiczny. Ze względu na zawartość kwasów tłuszczowych, olej sojowy może być wykorzystywany w kosmetyce jako emolient lub jako naturalne źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych odbudowujących naturalną barierę ochronną skóry. W oleju sojowym w największej ilości występuje kwas linolowy, który przywraca skórze poziom właściwego nawilżenia. Olej sojowy jest również znany jako przeciwutleniacz, dzięki zawartości witaminy E. Badania dowiodły, że aplikacja alfa-tokoferolu na skórę chroni ją przed efektem oksydacyjnym wskutek działania promieni UV.

Dozowanie

1 - 100%

Olej sojowy - jak stosować?

Olej sojowy używaj w czystej postaci do codziennej pielęgnacji skóry lub wymieszaj z innym naturalnym olejem i olejkami eterycznymi. Może stanowić dodatek do kosmetyków robionych od podstaw, olejków do ciała, masek do włosów lub kul do kąpieli DIY.

Olej sojowy - działanie

Dzięki wysokiej zawartości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych olej sojowy przywraca funkcjonalność naturalnej bariery ochronnej skóry, jest doskonałym emolientem, poprawia nawilżenie skóry. Olej sojowy dobrze sprawdza się w pielęgnacji włosów wypadających, zniszczonych. Dodatkowo jest dobrym antyutleniaczem - chroni skórę i włosy przed procesami utleniania.

Olej sojowy ekologiczny

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Olej sojowy polecany jest do wszystkich rodzajów włosów, zarówno zniszczonych jak i w dobrej kondycji. Odżywia, chroni przed nadmiernym wysuszeniem i rozdwajaniem końcówek. Nie obciąża włosów.
  • Wypróbuj olej sojowy jako baza do maseczek olejowych do włosów i odżywek.
Twarz
Twarz
  • Olej sojowy polecany jest do pielęgnacji suchej skóry. Działa jak emolient, dzięki czemu natłuszcza, ale również nawilża skórę. Polecany jest jako składnik kremów ochronnych, zabezpieczających skórę przed działaniem czynników atmosferycznych.
  • Wzbogać swój krem olejem sojowym lub stosuj w połączeniu z witaminą E jako oliwkę do twarzy.
Ciało
Ciało
  • Stosuj olej sojowy jako bazowy olej do masażu - jest bardzo lekki i łatwo wchłania się przez skórę.
  • Olej sojowy jest chętnie stosowany w olejkach do kąpieli oraz w produkcji mydła jako dodatek w fazie tłuszczowej.
  • Jest często dodawany do kul kąpielowych jako składnik natłuszczający skórę po jej umyciu.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Olej sojowy należy przechowywać szczelnie zamknięty w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła.
  • Produkt pozyskiwany z roślin, barwa i zapach poszczególnych partii może nieznacznie się między sobą różnić.

Specyfikacja

Skład INCI Glycine Max (Soybean) Oil
Pochodzenie Kanada
Tłoczenie Niemcy
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny
Metoda pozyskiwania Tłoczony na zimno
Gęstość w temp. 20 st.C 0.915-0.925 g/ml
Liczba zmydlenia 189-195 mg KOH/ g tłuszczu
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: kwas linolowy 50-60%, kwas oleinowy 20-31%, kwas palmitynowy 2-11%, kwas linolenowy 2-11%
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

Oceny i komentarze

5 opinii
Oceń produkt 5 5 opinii
5.0
5 ocen
4.0
3.0
2.0
1.0
5.0 Dominika, 22 lut 2019

Kupiłam olej trochę przez przypadek, na zasadzie "potrzebuję czegoś do OCM, co nie będzie drogie" - okazał się bardzo fajny, zmywa makijaż tak samo dobrze jak droższe oleje, nie jest w ogóle problematyczny w użyciu, nie mam do niego żadnych zastrzeżeń. Ma jednak dwie zabawne cechy: pierwsza to zapach, bo pachnie zupełnie jak... puszka strączków :) To nie jest orzechowy zapach, taki jaki ma np. olej ze słodkich migdałów, ale właśnie zapach soi. Nie ma w tym nic złego, ale jest to na swój sposób urocze. Druga rzecz to jego kolor: na pierwszy rzut oka jest po prostu brązowy/ciemnożółty, ale kiedy dodałam go do ręcznie robionego kremu, krem przybrał barwę... kanarkowożółtą! Taką też zostaje na ręczniku, którym zmywam twarz. Na szczęście tego koloru nie widać na twarzy, a z ręcznika się spiera, niemniej za każdym razem, kiedy nakładam ten krem, czuję się, jakbym smarowała się cytrynową masą z ciasta ;) Tak czy inaczej polecam produkt, mimo niskiej ceny absolutnie niczego mu nie brakuje, śmiało może konkurować z droższymi olejami. Jest lekki, dość rzadki, z kremem bez problemu się wchłania i nie zostawia tłustego filmu na twarzy.

5.0 Natalia, 17 sty 2016

Kupiłam go trochę w ciemno licząc że poprawi wygląd włosów oraz skóry i nie żałuję zakupu ;) jest to pierwszy olej jaki mnie nie zapycha ( wcześniej używałam oliwy z oliwek, kokosowego, z pestek winogron oraz z pestek moreli i po każdej aplikacji pojawiały się grudki). Mam skórę bez niedoskonałości, ale przetluszczającą się w strefie T. Poza tym moja skóra ma skłonność do nadmiernego rogowacenia naskórka i muszę się ratować tonikami z kwsem salicylowym. Ten olej znakomicie zmiękczania naskórek i ogranicza swiecenie się skóry w ciągu dnia. Codziennie wieczorem.myje nim twarz, dodatkowo wykonuje lekki masaż dzięki czemu ma on okazję dłużej pobyć na twarzy i lepiej się wchłonąć :) Dobrze nawilża średnio lodowatej włosy.

5.0 Ewa, 21 cze 2015

Witam, stosuje do mycia twarzy metodą OCM. Mam 47 lat i czapki z głów dla tego oleju, nie mam problemu z zaskórnikami, rozszerzonymi porami, skóra nie jest przesuszona a była na policzkach i między brwiami - naprawdę widać różnice że skóra jest ładniejsza niż jak myłam Normadermem. Stosuje hydrolat i jest super. Pozdrawiam :-)

5.0 ALEX, 9 cze 2015

FAJNIE NAWILŻA I NATŁUSZCZA. DOBRY PRODUKT ZA MAŁE PIENIĄŻKI .!!!!!!!!!!!!!

5.0 Monika, 7 paź 2014

Jest WSPANIAŁY!!!!!!!!!!!!!!!

Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!

Pytania i odpowiedzi

1
Zadaj pytanie
Monika, 17 lip 2020
Czy olej sojowy nie barwi włosów blond na żółto? Jakbym go użyła jako ścierki do włosów i zostawiła na noc. Czytałam komentarz że robi się kanarkowo żółty w połączeniu np. kremem. I zostawia ślad na ręczniku .
Odpowiedź ECOSPA:
Olej sojowy ekologiczny nie barwi włosów, może się gorzej zmywać z nich jeśli włos jest bardzo zniszczony. Jeśli obawia się Pani zastosować olej, proponuję nanieść go na niewielki kosmyk włosów i sprawdzić jak reaguje on na wspomniany olej.

Propozycje dla Ciebie

Nakrętka z pipetą do butelek 50 ml
Produkt niedostępny
Powiadom
Koenzym Q10 plus E
24,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Witamina A - Retinol 1.0 m. IU/g
14,90 zł 10 g
Opcje: 10, 30, 100, 500 (g)
Do koszyka
Skwalan roślinny 100% z oliwek
17,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Olej sojowy ekologiczny do masażu
Produkt niedostępny
Powiadom
Olej z nasion brokułu
9,80 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Olej rycynowy zimnotłoczony Ph. Eur.
6,90 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka
Olej kokosowy frakcjonowany
8,90 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Olej lniany tłoczony na zimno
4,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Słoik szklany 15 ml z czarną zakrętką
2,50 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 110 (szt.)
Do koszyka
Olejek pomarańczowy
7,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka
Olejek grejpfrutowy (różowy)
Produkt niedostępny
Powiadom