Olej z pietruszki zimnotłoczony

Olej z pietruszki ECOSPA jest pozyskiwany metodą na zimno. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji cery tłustej, trądzikowej, naczynkowej, dojrzałej. Służy jako substancja aktywna w kosmetykach pod oczy. Wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, ściągające. Polecany dla cery mieszanej, tłustej i zanieczyszczonej. Stosowany w profilaktyce skóry trądzikowej, naczynkowej, z cellulitem.
Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
30 ml 12,70 zł
50 ml 19,00 zł
100 ml 33,80 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów
Olej z pietruszki ECOSPA jest pozyskiwany metodą na zimno. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji cery tłustej, trądzikowej, naczynkowej, dojrzałej. Służy jako substancja aktywna w kosmetykach pod oczy. Wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, ściągające. Polecany dla cery mieszanej, tłustej i zanieczyszczonej. Stosowany w profilaktyce skóry trądzikowej, naczynkowej, z cellulitem.
Czytaj więcej
100% naturalny, nierafinowany 100% naturalny, nierafinowany Jakość
1 - 100% 1 - 100% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Nie podgrzewać powyżej 40 st. C Nie podgrzewać powyżej 40 st. C

Opis oleju z pietruszki

Olej z pietruszki ECOSPA jest nierafinowany, pozyskiwany w procesie tłoczenia na zimno, dzięki czemu zachowuje wszystkie dobroczynne właściwości. Olej z pietruszki jest bogatym źródłem jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych: kwasu linolowego (44,6%) poprawiającego koloryt skóry i regulującym wydzielanie sebum, kwasu oleinowego (45.8%) o działaniu normalizującym keratynizację ujść gruczołów łojowych.

Dozowanie

1 - 100%

Olej z pietruszki - jak stosować?

Stosuj w czystej postaci lub w połączeniu z innym olejem - Olej z pietruszki wymieszaj z innym ulubionym olejem ECOSPA. Stosuj na twarz, ciało, końcówki włosów lub jako serum do paznokci.

Wzbogać swój kosmetyk - Wzbogać olejem swój ulubiony krem lub odżywkę do włosów. Dodaj 1-5 ml na każde 100 ml kosmetyku. Możesz dodać kilka kropli oleju do maseczki z glinki.

Stwórz swój kosmetyk od podstaw - Użyj jako składnik fazy tłuszczowej w kremach, balsamach, masłach, serum do twarzy, czy olejków do ciała i włosów.

Olej z pietruszki - właściwości

  • Olej z nasion pietruszki znajduje zastosowanie w kosmetykach do pielęgnacji skóry dojrzałej, naczynkowej, trądzikowej i tłustej. Posiada właściwości przeciwzapalne, bakteriostatyczne, ściągające.
  • Poprawia krążenie, wzmacnia kruche ściany naczyń krwionośnych, dzięki czemu może być stosowany w kosmetykach do cery naczyniowej, w produktach pod oczy, a także na obszary dotknięte problemem cellulitu.
  • Ze względu na właściwości rozjaśniające jest świetnym składnikiem kosmetyków na przebarwienia posłoneczne i potrądzikowe. Olej z pietruszki wspomaga gojenie małych ranek i zadrapań. Może być stosowany w kosmetykach do włosów - pobudza wzrost, wygładza i kondycjonuje.

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Olej z pietruszki zapobiega wypadaniu włosów.
  • Może być stosowany w kosmetykach do pielęgnacji włosów - odżywkach, serum, mieszankach do olejowania, wcierkach itd.
  • Polecany do stosowania jako maska na włosy i skórę głowy.
  • Stosuj na końcówki włosów w celu zabezpieczenia przed niekorzystnym wpływem czynników atmosferycznych.
Twarz
Twarz
  • Olej z pietruszki może być stosowany w kosmetykach na przebarwienia - np. w połączeniu z witaminą C, hydrolatem czystka ladanowego, z ekstraktem z jabłka itd.
  • Znajduje zastosowania w kosmetykach do skóry trądzikowej - maskach, kremach, serum olejowych itd.
  • Jest popularnym składnikiem produktów pod oczy - poprawia koloryt skóry pod oczami, zmniejsza obrzęki, nawilża i regeneruje. Stosuj jako serum dwufazowe pod oczy z mieszanką ekstraktów.
Ciało
Ciało
  • Wygładza skórę, doskonale nawilża.
  • Służy jako składnik kosmetyków antycellulitowych - balsamów, oliwek, okładów, serum itd.
  • Stosuje się go w preparatach ujędrniających, a także w kosmetykach wzmacniających naczynka krwionośne.
  • Stosuj jako olejek do masażu wybranych partii ciała samodzielnie lub w połączeniu z innymi olejami.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Nie stosować w czasie ciąży i podczas karmienia piersią.
  • Przechowywać szczelnie zamknięty w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła.
  • Produkt pozyskiwany z roślin, barwa i zapach poszczególnych partii może nieznacznie się między sobą różnić.

Specyfikacja

Skład INCI Carum Petroselinum (Parsley) Seed Oil
Pochodzenie Polska
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny, jakość kosmetyczna
Metoda pozyskiwania Tłoczony na zimno, nierafinowany
Gęstość w temp. 20 st.C 0.950-1.06 g/ml
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: kwas linolowy 44,6%, kwas oleinowy 45,8%, kwas palmitynowy 5,1%, kwas stearynowy 2,4%
Przechowywanie Przechowywać szczelnie zamknięty w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła.

Oceny i komentarze

5 opinii
Oceń produkt 5 5 opinii
5.0
5 ocen
4.0
3.0
2.0
1.0
5.0 Kamila, 15 cze 2020

Jestem pozytywnie zaskoczona :) Ojej stosuje na noc. Cera jest miękka, rozjaśniona a drobne krostki szybciej się goją. Nie spowodował zapychania porów.

5.0 Aneta, 18 maj 2020

Urzekający zapach!

5.0 Jakub, 29 gru 2019

Pomógł przy trądziku;))

5.0 pan.cosmetologist , 11 lis 2019

Świetny do tłustej skóry. Wielofunkcyjne zastosowanie - twarz, pod oczy, włosy, brodą. Polecam dodać witaminę E, podkręcimy działanie oraz naturalnie zakonserwujemy.

5.0 cismasu, 17 paź 2017

ha un profumo molto gradevole e persistente,mi piace tantissimo

Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!

Pytania i odpowiedzi

2
Zadaj pytanie
Ewelina, 31 paź 2020
Proszę o podpowiedź w jakich proporcjach mogę zastosować olej z pietruszki z wit c, hydrolatem z czystka na przebarwienia?
Odpowiedź ECOSPA:
Dzień dobry, z tych trzech surowców może Pani wykonać serum dwufazowe, łącząc 45% fazy olejowej (olej z pietruszki) do 55% fazy wodnej (hydrolat z czystka (z konserwantem) + witamina C) Dodając witaminę C to w zależności, jaką formę Pani wybrała, na naszej stronie zawsze jest określone dopuszczalnie stężenie substancji, którego należy przestrzegać. Jeżeli natomiast korzysta Pani z witaminy C - Tetraizopalmitynianu askorbylu w formie oleju - łączy Pani ten składnik z olejem z pietruszki.
Moni, 10 sty 2019
Czy ten olej jest jadalny? Bo czytałam, że można go dodawać np. do zup......?
Odpowiedź ECOSPA:
Produkty z naszej oferty są surowcami kosmetycznymi.

Propozycje dla Ciebie

Nakrętka z pipetą do butelek 50 ml
Produkt niedostępny
Powiadom
Ekstrakt z jabłka EKOLOGICZNY
5,40 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Baza detergentowa AN EKOLOGICZNA
16,40 zł 100 ml
Opcje: 100, 200 (ml)
Do koszyka
Hydrolat czystka ladanowego ekologiczny
12,50 zł 100 ml
Opcje: 100 (ml)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Olej z rokitnika zimnotłoczony
14,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Olej z nasion rokitnika zimnotłoczony
15,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Kompleks na naczynka
10,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olej jojoba (złoty) zimnotłoczony
10,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Olej lniany tłoczony na zimno
4,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Słoik szklany 15 ml z czarną zakrętką
2,50 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 110 (szt.)
Do koszyka
Olejek pomarańczowy
7,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka
Olejek grejpfrutowy (różowy)
Produkt niedostępny
Powiadom