Olej z rokitnika zimnotłoczony

Olej z rokitnika zimnotłoczony ma owocowy zapach i wyrazisty pomarańczowo- czerwony kolor. Posiada działanie wzmacniające, rewitalizujące, regenerujące, łagodzące i przeciwzapalne. Może być stosowany do pielęgnacji cery dojrzałej, trądzikowej, tłustej, naczyniowej, skłonnej do powstawania blizn, a także skóry z rozstępami. Polecany do pielęgnacji włosów. 

Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
30 ml 14,90 zł
50 ml 20,90 zł
100 ml 36,90 zł
500 ml 159,90 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów

Olej z rokitnika zimnotłoczony ma owocowy zapach i wyrazisty pomarańczowo- czerwony kolor. Posiada działanie wzmacniające, rewitalizujące, regenerujące, łagodzące i przeciwzapalne. Może być stosowany do pielęgnacji cery dojrzałej, trądzikowej, tłustej, naczyniowej, skłonnej do powstawania blizn, a także skóry z rozstępami. Polecany do pielęgnacji włosów. 

Czytaj więcej
100% naturalny, nierafinowany 100% naturalny, nierafinowany Jakość
1 - 10% 1 - 10% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Może barwić tkaniny Może barwić tkaniny

Opis oleju z rokitnika

Olej z rokitnika ECOSPA jest pozyskiwany poprzez tłoczenie na zimno owoców rokitnika zwyczajnego Hippophae rhamnoides. Olej jest w 100% naturalny, nie jest poddawany procesowi rafinacji, dzięki czemu zachowuje oryginalny nasycony kolor i bogactwo składników aktywnych. Olej z rokitnika to bogate źródło kwasu linolowego (omega-6), kwasu oleinowego (omega 9), witaminy E. Zawiera też kwas alfa-linolenowy (omega-3) i kwas palmitooleinowy (omega-7). Swój intensywny ciemno pomarańczowy kolor zawdzięcza wysokiej zawartości karotenoidów.

Dozowanie

od 1% ze względu na intensywny kolor nie zaleca się stosowania oleju bezpośrednio na skórę.

Jak używać olej z rokitnika?

Stosuj w połączenie z innym olejem - Olej z rokitnika wymieszaj z innym ulubionym olejem ECOSPA. Stosuj na twarz, ciało, końcówki włosów lub jako serum do paznokci.

Wzbogać swój ulubiony kosmetyk - Wzbogać olejem swój ulubiony kosmetyk lub ekologiczną bazę kremową . Dodaj 1-5 ml na każde 100 ml kremu lub balsamu.

Stwórz swój kosmetyk od podstaw - Użyj jako składnik fazy tłuszczowej w kremach, balsamach, masłach, serum do twarzy, czy olejków do ciała i włosów.

Olej z rokitnika - działanie

  • Olej z rokitnika ECOSPA to bogactwo antyoksydantów chroniących skórę i włosy przed negatywnym wpływem wolnych rodników. Olej pozyskiwany z owoców rokitnika zawiera większe stężenie karotenoidów niż olej pozyskiwany z nasion oraz posiada gęstszą, bardziej treściwą konsystencję.
  • Olej z rokitnika wykazuje właściwości łagodzące, przeciwzapalne, regenerujące. Wpływa pozytywnie na koloryt skóry, łagodzi skórę po opalaniu. Wspomaga leczenie egzemy uzupełniając działanie leków.
  • Jest chętnie stosowany w kosmetykach do cery dojrzałej, naczyniowej i suchej, a także w preparatach do pielęgnacji włosów. Zmiękcza i uelastycznia skórę, dlatego można go stosować do pielęgnacji blizn i rozstępów.

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Olej z rokitnika regeneruje strukturę włosów. Wpływa na ich elastyczność i połysk.
  • Stosowany w walce z łupieżem i przy wypadaniu włosów.
  • Używa się go w stężeniu 1-5% w kosmetykach do pielęgnacji włosów wymagających regeneracji - maskach, odżywkach, szamponach oraz w płukankach koloryzujących włosy.
Twarz
Twarz
  • Olej z rokitnika może być stosowany w kosmetykach do pielęgnacji cery dojrzałej, suchej, normalnej, naczyniowe, trądzikowej i tłustej.
  • Można go używać samodzielnie jako maseczkę olejową - nałożyć cienką warstwę oleju na skórę na ok. 15 minut, a następnie usunąć resztki ręcznikiem papierowym.
  • Stosuje się go składnik serum olejowych do pielęgnacji twarzy.
Ciało
Ciało
  • Olej z rokitnika poprawia kondycję skóry. Pomaga niwelować blizny i redukuje przebarwienia.
  • Spowalnia procesy starzenia się skóry.
  • Może być stosowany do pielęgnacji blizn i rozstępów.
  • Służy jako składnik kosmetyków po opalaniu - oliwek, kremów, balsamów. Posiada intensywny kolor i działanie, używaj w niskich stężeniach 1-5%.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Olej z owoców rokitnika posiada intensywny kolor. Może barwić skórę lub tkaniny. Zalecamy używanie tylko w mniejszych stężeniach, w połączeniu z innym naturalnym olejem.
  • Przechowywać szczelnie zamknięty w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła.
  • Produkt pozyskiwany z roślin, barwa i zapach poszczególnych partii może nieznacznie się między sobą różnić.

Oceny i komentarze

2 opinie
Oceń produkt 5 2 opinie
5.0
2 oceny
4.0
3.0
2.0
1.0
5.0 Monika, 22 mar 2019

Rewelacyjny do pielęgnacji włosów i skóry głowy - u mnie najlepiej sprawdził się jako maska na noc (najpierw samo olejowanie, potem na to organiczna odżywka do włosów i foliowy czepek), dużo zachodu i możliwość utytłania pościeli, ale włosy jak po zabiegu laminowania, POLECAM :)

5.0 Marta, 29 sie 2018

Właśnie skończył mi się olej rokitnikowy innej firmy i przy okazji zakupów na ecospa.pl postanowiłam dorzucić go do koszyka. Jest wspaniale gęsty, pomarańczowy, super pachnie - bardzo dobra jakość. Zawsze używam w mieszankach z innymi olejami. Sam jest zbyt intensywny. Robię z niego mieszankę dla męża na twarz. Po jego użyciu wygląda jak po 2 tygodniowych wakacjach ;)

Oceń produkt
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Olej z rokitnika zimnotłoczony.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Bioferment z aceroli
od 7,80 zł 5,85 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Macerat z marchwi ekologiczny
11,50 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olivem 1000
12,90 zł 25 g
Opcje: 25, 100, 200, 500 (g)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Olej z dzikiej róży tłoczony na zimno
16,50 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olej z nasion rokitnika zimnotłoczony
15,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olej z zielonej herbaty
Produkt niedostępny
Powiadom
Olej z pietruszki zimnotłoczony
12,70 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olej z nasion pomidora
9,40 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Bioferment z aceroli
od 7,80 zł 5,85 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Macerat z marchwi ekologiczny
11,50 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Hydrolat lipowy ekologiczny (z konserwantem)
13,90 zł 100 ml
Opcje: 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka
Hydrolat różany ekologiczny (z konserwantem)
16,50 zł 100 ml
Opcje: 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka