Olej buriti ekologiczny

Olej buriti ekologiczny ECOSPA otrzymywany jest z miąższu owoców palmy Mauritia vinifera z dzikich upraw*. Tradycyjnie używany przez mieszkańców Brazylii jako remedium na problemy skórne w tym oparzenia słoneczne. Posiada charakterystyczny kolor i zapach. Polecany do cery dojrzałej i narażonej na działanie czynników stresujących. Nawilża i regeneruje skórę. Zapobiega powstawaniu zmarszczek, zwiększa elastyczność skóry, poprawia jej wygląd i działa jako bariera chroniąca przed zewnętrznymi wpływami środowiska.
Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
30 ml 17,90 zł
50 ml 25,40 zł
100 ml 44,80 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów
Olej buriti ekologiczny ECOSPA otrzymywany jest z miąższu owoców palmy Mauritia vinifera z dzikich upraw*. Tradycyjnie używany przez mieszkańców Brazylii jako remedium na problemy skórne w tym oparzenia słoneczne. Posiada charakterystyczny kolor i zapach. Polecany do cery dojrzałej i narażonej na działanie czynników stresujących. Nawilża i regeneruje skórę. Zapobiega powstawaniu zmarszczek, zwiększa elastyczność skóry, poprawia jej wygląd i działa jako bariera chroniąca przed zewnętrznymi wpływami środowiska.
Czytaj więcej
100% naturalny, nierafinowany 100% naturalny, nierafinowany Jakość
1 - 5% 1 - 5% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Może barwić tkaniny Może barwić tkaniny

Opis oleju buriti

Olej buriti ekologiczny posiada intensywny, rubinowy kolor, który zawdzięcza wysokiej zawartości antyoksydantu beta-karotenu (118 miligramów na 100 gramów oleju). Posiada go 5 razy więcej niż marchew. Olej zawiera ponadto witaminę C i E chroniące skórę przed wolnymi rodnikami. Jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe.

Dozowanie

od 1% ze względu na intensywny kolor nie zaleca się stosowania oleju bezpośrednio na skórę.

Jak stosować olej buriti?

Stosuj w połączenie z innym olejem - Olej buriti wymieszaj z innym ulubionym olejem ECOSPA. Stosuj na twarz, ciało, końcówki włosów lub jako serum do paznokci.

Wzbogać swój ulubiony kosmetyk - Wzbogać olejem buriti swój ulubiony kosmetyk lub ekologiczną bazę kremową . Dodaj 1-2 ml na każde 100 ml kremu lub balsamu.

Stwórz swój kosmetyk od podstaw - Użyj jako składnik fazy tłuszczowej w kremach, balsamach, masłach, serum do twarzy, czy olejków do ciała i włosów.

Olej buriti - właściwości kosmetyczne

Olej buriti jest polecany do skóry zniszczonej, suchej, zaczerwienionej. Będzie bardzo skutecznie pielęgnował skórę dojrzałą poprawiając jej elastyczność i wzmacniając strukturę. Posiada działanie antyoksydacyjne, przeciwzapalne, przeciwstarzeniowe, nawilżające, wzmacniające. Olej buriti może być stosowany do skóry atopowej. Wspomaga ochronę przed promieniowaniem słonecznym.

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Sprawdzi się jako dodatek do odżywki do włosów.
  • Stosuj olej buriti w połączeniu z innym wybranym olejem jako maskę na skórę głowy. W tym celu wmasuj kilka kropli oleju w skórę głowy, minimum 1 godzinę przed jej umyciem.
  • Stosuj jako maskę na włosy. Nałóż na suche, delikatnie zwilżone wodą lub żelem aloesowym/ hialuronowym włosy, minimum 20 minut przed umyciem a następnie umyj włosy szamponem. Dla wzmocnienia efektu olej można pozostawić na włosach przez całą noc.
  • Używaj olej na końcówki włosów.
Twarz
Twarz
  • Olej buriti można użyć jako część fazy tłuszczowej kremu do cery dojrzałej i zniszczonej.
  • Może być składnikiem balsamów do ust czy odżywek do brwi i rzęs.
  • Stosuj olej jako zamiennik kremu bezpośrednio na twarz, szyję oraz dekolt lub połącz kilka kropli oleju z wodą lub kwasem hialuronowym w żelu. Dzięki temu skóra będzie nawilżona i aksamitnie gładka.
  • Połącz olej buriti z innymi olejami np. ze słodkich migdałów lub jojoba i wykonaj relaksujący masaż twarzy, szyi i dekoltu.
Ciało
Ciało
  • Olejem można wzbogacić oliwkę lub bazowy balsam/ krem. Dobrze sprawdza się w kosmetykach przed i po opalaniu.
  • Dodaj kilka kropli oleju do kąpieli. Po umyciu pozostanie na skórze cienka warstewka oleju, którą można wmasować lub pozostawić do wchłonięcia.
  • Stosuj olej jako preparat zmiękczający twardą skórę pięt, łokci, kolan.
  • Jako odżywka do paznokci lub preparat na suche dłonie.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Olej buriti należy przechowywać szczelnie zamknięty w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła.
  • Produkt pozyskiwany z roślin, barwa i zapach poszczególnych partii może nieznacznie się między sobą różnić.
  • Olej buriti posiada intensywny kolor. Może barwić skórę lub tkaniny. Zalecamy używanie tylko w mniejszych stężeniach, w połączeniu z innym naturalnym olejem.

Specyfikacja

Skład INCI Mauritia Flexuosa Fruit Oil
Jakość jakość kosmetyczna, 100% naturalny, czysty olej
Metoda pozyskiwania tłoczony na zimno, nierafinowany, ekologiczny
Gęstość w temp. 20 st.C ~ 0.920 g/ml
Liczba zmydlenia -
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: Kwasy C16:0 - 17%, C16:1 - 1%, C18:0 - 2.59%, C18:1 - 76.08%, C18:2 - 2.33%, C18:3 - 1%
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

Oceny i komentarze

6 opinii
Oceń produkt 4.33 6 opinii
5.0
5 ocen
4.0
3.0
2.0
1.0
1 ocena
5.0 Ewelina, 6 cze 2018

Bardzo rozsmieszyl mnie komentarz Pana Jerzego. Zwlaszcza biorac pod uwagę zalecane dozowanie przez Ecospa. Najwyrazniej Pan Jerzy nie czytal lub zaaplikowal duza porcje ;) Olejek fantastyczny! Wystarczy jedna kropla dodana do kremu na dzien, ktory normalnie stosujemy a afekty po dwoch dniach zniewalajace. W takiej ilosci zaaplikowany olejek z buriti wklepany w skore delikatnie i subtelnie poprawia koloryt, nie czyniac z nas potworow. Bardzo polecam!

5.0 Alicja, 13 kwi 2018

Świetny olejek.Rzeczywiście nadaje kolor taki lekko żòłto- pomarańczowy na początku.Najlepiej go stosować w postaci 1 kropli z innym olejkiem np porzeczkowym.

5.0 Sonia S, 11 kwi 2018

Najlepszy olej jaki do tej pory używałam! Mieszam go z odrobiną oleju ze słodkich migdałów i używam na skórę najpierw posmarowana żelem aloesowym z dodatkiem ekstraktów roślinnych. Oczywiście na noc gdyż zostawia kolor na twarzy ale mi to nie przeszkadza. Skóra już po pierwszym zastosowaniu wyglądała lepiej, mniej zaczerwieniona, gładka i po kilku razach wydaje mi się że i koloryt poprawiony. Super!

1.0 Jerzy, 10 kwi 2016

olej ma b. intensywna pomarańczową barwę, która niestety brudzi odzież, ręcznik itp. Skóra nim wysmarowana przez kilka godzin wygląda nienaturalnie

5.0 Beata, 23 lip 2015

Poprzednio nie dodałam gwiazdek.

5.0 Beata, 23 lip 2015

Świetny olej.Ja dodaję go do każdego kremu łącząc z innymi olejami. Samym olejem smaruję zmiany z AZS i efekty są b.dobre,olej łagodzi świąd. Polecam spróbować.

Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Olej buriti ekologiczny.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Olejek lawendowy Francja
9,50 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Witamina E - Miks naturalnych tokoferoli T70
Produkt niedostępny
Powiadom
Mikronizowany tlenek cynku
5,50 zł 30 g
Opcje: 10, 30, 50, 100, 500 (g)
Do koszyka
Masło karite (shea) Nilotica nierafinowane
od 12,90 zł 11,61 zł 50 g
Opcje: 50, 100, 250, 500, 1000 (g)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Macerat z marchwi ekologiczny
11,50 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olej arganowy (tradycyjny)
17,10 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka
Olej makadamia zimnotłoczony
11,90 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Hydrolat z bambusa ekologiczny (z konserwantem)
8,00 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka
Hydrolat sosnowy ekologiczny (z konserwantem)
7,50 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka
Olej lniany tłoczony na zimno
4,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olejek champaca (Absolut) 5%
Produkt niedostępny
Powiadom