Olej shea - frakcja płynna

Olej shea ECOSPA jest najlżejszą frakcją wyciskanego na zimno masła shea nilotica. Poprzez oddzielenie frakcji stearynowej (stałej) uzyskano najkorzystniejsze właściwości terapeutyczne. Olej bogaty jest w naturalne antyoksydanty i fitosterole. Opóźnia proces starzenia, działa przeciwzapalnie. Idealnie nadaje się do serum i innych produktów do twarzy oraz do masażu, opalania się czy kąpieli.
Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
30 ml 16,00 zł
50 ml 24,10 zł
100 ml 40,50 zł
500 ml 155,90 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów
Olej shea ECOSPA jest najlżejszą frakcją wyciskanego na zimno masła shea nilotica. Poprzez oddzielenie frakcji stearynowej (stałej) uzyskano najkorzystniejsze właściwości terapeutyczne. Olej bogaty jest w naturalne antyoksydanty i fitosterole. Opóźnia proces starzenia, działa przeciwzapalnie. Idealnie nadaje się do serum i innych produktów do twarzy oraz do masażu, opalania się czy kąpieli.
Czytaj więcej
100% naturalny 100% naturalny Jakość
1 - 100% 1 - 100% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Brak przeciwwskazań Brak przeciwwskazań

Opis oleju shea - frakcja płynna

Olej shea ECOSPA jest najlżejszą frakcją wyciskanego na zimno masła shea nilotica. Poprzez oddzielenie frakcji stearynowej (stałej) uzyskano najkorzystniejsze właściwości terapeutyczne. Dlatego olej idealnie nadaje się do serum i innych produktów do twarzy. O jego dużej wartości stanowi fakt, że w znacznej mierze składa się z frakcji tłuszczowej nie ulegającej zmydleniu oraz regenerujących triglicerydów.

Dozowanie

1-100%

Jak używać oleju shea?

Stosuj w czystej postaci - Olej shea można stosować samodzielnie np. jako olejek do twarzy, olej do ciała po kąpieli lub bazowy olej do masażu. Sprawdzi się do pielęgnacji skóry kobiet w ciąży i dzieci.

Stwórz swój kosmetyk od podstaw - Użyj jako składnik fazy tłuszczowej w kremach, balsamach, serach do twarzy, czy masłach do ciała. Wypróbuj dodatek 5 - 20% oleju.

Olej shea - właściwości

  • Frakcja płynna masła shea chroni skórę przed promieniowaniem UV i niekorzystnymi warunkami atmosferycznymi, łagodzi podrażnienia, nawilża i regeneruje skórę i niweluje stany zapalne, działa antyoksydacyjnie, łagodzi oparzenia słoneczne.
  • W składzie oleju shea wykazano obecność fitosteroli o działaniu przeciwzapalnym. Ich stężenie w wersji olejowej wynosi ok. 9%, podczas gdy w maśle shea jest to 6 %.
  • Dodatkowo olej shea rewitalizuje oraz nadaje połysk włosom suchym i zniszczonym.
  • Olej może być stosowany w pielęgnacji cery wrażliwej, suchej, dojrzałej, mieszanej, normalnej, a także cery z AZS i łuszczycą.

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Olej shea silnie regeneruje i nawilża włosy. Chroni włosy farbowane przed blaknięciem koloru.
  • Wypróbuj olej shea bezpośrednio na końcówki włosów lub połącz ze zwoją odżywka lub maską do włosów.
Twarz
Twarz
  • Wypróbuj olej shea jako składnik olejków, serum, kremów i mleczek do cery dojrzałej, suchej podrażnionej, wrażliwej.
  • Zaleca się go również stosować jako składnik pomadek i kremów ochronnych na zimę.
  • Jako że obfituje w zestaw naturalnych oksydantów, może być dodawany jako składnik do produktów przeciwzmarszczkowych.
Ciało
Ciało
  • Olej shea jest chętnie wykorzystywany jako składnik kosmetyków do cery z AZS i łuszczycą.
  • Jako dodatek do kosmetyków po depilacji – łagodzi podrażnienia.
  • Jako składnik kosmetyków dla kobiet w ciąży, a także kosmetyków dla dzieci.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Oleje sprzedajemy w butelkach z nakrętką i kroplomierzem. Do wybranej pojemności oleju możesz dokupić odpowiednią nakrętkę ze szklaną pipetą, która ułatwi nabieranie i aplikację produktu.
  • Olej shea należy przechowywać szczelnie zamknięty w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła.
  • Produkt pozyskiwany z roślin, barwa i zapach poszczególnych partii może nieznacznie się między sobą różnić.

Specyfikacja

Skład INCI Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Seed Oil
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny.  Jakość kosmetyczna.
Metoda pozyskiwania płynna frakcja tłuszczu z orzechów shea
Gęstość w temp. 20 st.C 0.890 g/ml
Liczba zmydlenia 170 -200 mg KOH/ g tłuszczu
Skład kwasów tłuszczowych zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

Oceny i komentarze

5 opinii
Oceń produkt 5 5 opinii
5.0
5 ocen
4.0
3.0
2.0
1.0
5.0 Beata, 16 mar 2018

Zakupiłam nieśmiało i z ciekawości najmniejszą pojemność. Zakochałam się tuż po pierwszym użyciu. Skórę na twarzy mam nadreaktywną, hyperalergiczną no i już nie najmłodszą (47lat). Zaraz po aplikacji - skora miękka jak u niemowlęcia, odczuwalnie lepsze napięcie. Coś wspaniałego. Nie zapycha, nie podrażnia, cudowny krem na noc. Nie ma sensu porównywać z masłem shea. Jest po prostu dobre. Ten olej - niesamowity.

5.0 Aga, 9 lut 2018

Po prostu ZNAKOMITE. Masło nilotica jak najbardziej fajnie działa na skórę ciała, ale jeśli chodzi o twarz - rozczarowało mnie. Frakcja płynna jest cudowna - znakomicie się rozprowadza, świetnie się wchłania, nie szczypie w oczy(masło piecze piekielnie), pachnie znacznie mniej intensywnie niż masło, ale dla mnie to zaleta. Natychmiast po nałożeniu łagodzi podrażnienia i zaczerwienienie. Oceniam na równi z cudownym masłem mango(używam go jako krem na noc, również pod oczy, i jednocześnie balsam do rzęs - zawsze były długie i czarne, ale odkąd używam masło mango, zaczęły się pięknie podkręcać). Olej shea będę stosowała na dzień☺

5.0 Justyna, 5 sty 2014

R-E-W-E-L-A-C-J-A !!! Masło shea jest świetne, ale olej to dopiero HIT! Moje dzieci mają bardzo suchą/atopową skórę. Używam co drugi dzień, po kąpieli smaruję skórę. Bardzo wydajny olej, szybko się wchłania i nie pozostawia lepkiej powierzchni. Skóra jest jedwabiści gładka.

5.0 Anonim, 6 sie 2013

super produkt!! szczerze powiedziawszy pachnie o niebo lepiej niż samo masło shea (rzeczywiście orzechowami). ma fajną konsystencje, jest gęsty, ale to plus. doskonale nawilża i wygładza nawet max zniszczoną skóre. gorąco polecam!

5.0 Malgorzata Kitlinska, 17 lut 2013

Świetna sprawa, zwłaszcza dla tych którym masko shea już tak bardzo nie podeszło (czyli mi), nie wiej jak wy, ale masło ma się ni jak do olejku który po prostu jest GENIALNY. Polecam!

Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!

Pytania i odpowiedzi

1
Zadaj pytanie
BEATA, 26 lis 2018
W nazwie frakcja płynna, a ja otrzymałam frakcję stałą. w żaden sposób nie wycieka z buteleczki. Chyba muszę rozgrzać, rozpuścić i przelać do pudełeczka po kremie. Czyżbym otrzymała coś innego niż wszyscy???
Odpowiedź ECOSPA:
W okresie jesienno-zimowym ze względu na obniżone temperatury produkt zmienia konsystencję na stałą. Wystarczy delikatnie podgrzać produkt w ciepłej (ale nie gorącej kąpieli wodnej).

Propozycje dla Ciebie

Olej z wiesiołka zimnotłoczony, nierafinowany
11,50 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Witamina E - Miks naturalnych tokoferoli T70
9,80 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Baza kremowa EKOLOGICZNA
15,50 zł 100 g
Opcje: 100, 225, 500, 1000 (g)
Do koszyka
Bisabolol
9,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Olej lniany tłoczony na zimno
4,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olej kokosowy frakcjonowany
9,00 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka
Olej jojoba (złoty) zimnotłoczony
15,90 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Olej z wiesiołka zimnotłoczony, nierafinowany
11,50 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Bioferment z bambusa - naturalny silikon
od 7,20 zł 6,47 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olivem 1000
12,90 zł 25 g
Opcje: 25, 100, 200, 500 (g)
Do koszyka
Eco Konserwant - proszek (Gluconolactone, Sodium Benzoate)
5,80 zł 10 g
Opcje: 10, 50, 150, 500 (g)
Do koszyka