Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej shea - frakcja płynna Wydrukuj ofertę

Olej shea ECOSPA jest najlżejszą frakcją wyciskanego na zimno masła shea nilotica. Poprzez oddzielenie frakcji stearynowej (stałej) uzyskano najkorzystniejsze właściwości terapeutyczne. Dlatego olej idealnie nadaje się do serum i innych produktów do twarzy.
 
Dozowanie: 1 - 100%
 
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 40.50 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej shea – frakcja płynna

Olej shea ECOSPA jest najlżejszą frakcją wyciskanego na zimno masła shea nilotica. Poprzez oddzielenie frakcji stearynowej (stałej) uzyskano najkorzystniejsze właściwości terapeutyczne. Dlatego olej idealnie nadaje się do serum i innych produktów do twarzy. O jego dużej wartości stanowi fakt, że w znacznej mierze składa się z frakcji tłuszczowej nie ulegającej zmydleniu oraz regenerujących triglicerydów.

Zalecane dozowanie: 1 – 100%, może być stosowany bezpośrednio na twarz.

Właściwości kosmetyczne frakcji płynnej oleju shea:

Frakcja płynna masła shea chroni skórę przed promieniowaniem UV i niekorzystnymi warunkami atmosferycznymi, łagodzi podrażnienia, nawilża i regeneruje skórę i niweluje stany zapalne, działa antyoksydacyjnie, łagodzi oparzenia słoneczne. W składzie oleju shea wykazano obecność fitosteroli o działaniu przeciwzapalnym. Ich stężenie w wersji olejowej wynosi ok. 9%, podczas gdy w maśle shea jest to 6 %. Dodakowo olej shea rewitalizuje oraz nadaje połysk włosom suchym i zniszczonym. Olej może być stosowany w pielęgnacji cery wrażliwej, suchej, dojrzałej, mieszanej, normalnej, a także cery z AZS i łuszczycą.

Zastosowanie:

  • Jako składnik olejków, serum, kremów i mleczek do cery dojrzałej, suchej podrażnionej, wrażliwej.

  • Jako składnik kosmetyków do cery z AZS i łuszczycą.

  • Dodatek do kosmetyków po depilacji – łagodzi podrażnienia.

  • Zaleca się go również stosować jako składnik pomadek i kremów ochronnych na zimę.

  • Jako że obfituje w zestaw naturalnych oksydantów, może być dodawany jako składnik do produktów przeciwzmarszczkowych.

  • Jako składnik kosmetyków dla kobiet w ciąży, a także kosmetyków dla dzieci.

Specyfikacja

Skład INCI Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Seed Oil
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny.  Jakość kosmetyczna.
Metoda pozyskiwania płynna frakcja tłuszczu z orzechów shea
Gęstość w temp. 20 st.C 0.890 g/ml
Liczba zmydlenia 170 -200 mg KOH/ g tłuszczu
Skład kwasów tłuszczowych zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

 

Malgorzata Kitlinska

17-02-2013
Świetna sprawa, zwłaszcza dla tych którym masko shea już tak bardzo nie podeszło (czyli mi), nie wiej jak wy, ale masło ma się ni jak do olejku który po prostu jest GENIALNY. Polecam!

Anonim

06-08-2013
super produkt!! szczerze powiedziawszy pachnie o niebo lepiej niż samo masło shea (rzeczywiście orzechowami). ma fajną konsystencje, jest gęsty, ale to plus. doskonale nawilża i wygładza nawet max zniszczoną skóre. gorąco polecam!

Justyna

05-01-2014
R-E-W-E-L-A-C-J-A !!! Masło shea jest świetne, ale olej to dopiero HIT! Moje dzieci mają bardzo suchą/atopową skórę. Używam co drugi dzień, po kąpieli smaruję skórę. Bardzo wydajny olej, szybko się wchłania i nie pozostawia lepkiej powierzchni. Skóra jest jedwabiści gładka.
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj