Olej z alg fucus

Ekstrakt olejowy z alg morskich morszczynu pęcherzykowatego. Działa on przede wszystkim przeciwcellulitowo, modelująco i wyszczuplająco. Doskonale rewitalizuje, przywraca równowagę skórze, nawilża. Ujędrnia i regeneruje, dlatego polecany jest do cery dojrzałej. Może być stosowany w połączeniu z innymi składnikami np. kwasem hialuronowym, olejkami eterycznymi lub dodany do maseczki, odżywki do włosów zniszczonych.

Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
50 ml 9,50 zł
100 ml 16,90 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów

Ekstrakt olejowy z alg morskich morszczynu pęcherzykowatego. Działa on przede wszystkim przeciwcellulitowo, modelująco i wyszczuplająco. Doskonale rewitalizuje, przywraca równowagę skórze, nawilża. Ujędrnia i regeneruje, dlatego polecany jest do cery dojrzałej. Może być stosowany w połączeniu z innymi składnikami np. kwasem hialuronowym, olejkami eterycznymi lub dodany do maseczki, odżywki do włosów zniszczonych.

Czytaj więcej
100% naturalny 100% naturalny Jakość
0,5 - 5% 0,5 - 5% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Uważać przy problemach z tarczycą Uważać przy problemach z tarczycą

Opis oleju z alg fucus

Właściwości alg fucus były znane i cenione już od XIX wieku. Stosowano wtedy kąpiele z dużą ilością morszczynu lub wcierano świeżą roślinę w skórę w miejscach z większą ilością tkanki tłuszczowej. Efekty takich zabiegów były zauważalne już po dwóch tygodniach. Morszczyn pęcherzykowaty zawiera organiczny jod, potas, alginiany, kwasy tłuszczowe, fukosterol, proteiny, węglowodany (fukoidan), kwas alginowy oraz nienasycone kwasy tłuszczowe.

Dozowanie

0,5 - 5%

Olej z alg fucus - jak stosować?

Olej z alg fucus wymieszaj z innym naturalnym olejem i olejkami eterycznymi. Może stanowić dodatek do kosmetyków robionych od podstaw, olejków do ciała, peelingów, czy soli do kąpieli.

Olej z alg fucus - właściwości

  • Morszczyn jest składnikiem kosmetyków odchudzających i antycellulitowych. Aby wzmocnić właściwości antycellulitowe, do oleju można dodać olejki eteryczne: cyprysowy włoski, jałowcowy z jagód, grejpfruta białego i różowego, geraniowy Bourbon, rozmarynowy i cynamonowy z liści. 
  • Olej z alg fucus działa rewitalizująco, przywraca równowagę skórze i odpowiednie nawilżenie. Wykorzystywany jest również w preparatach do usuwania blizn i rozstępów.
  • Dodatkowo posiada właściwości ujędrniające i regenerujące, dzięki czemu może być z stosowany w kosmetykach do cery dojrzałej.
Olej z alg fucus

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Olej z alg fucus sprzyja procesom regeneracji i odbudowy włosów. Służy jako składnik maseczek i odżywek do włosów zniszczonych.
  • Dzięki natłuszczającym właściwością stosuje się do produkcji preparatów pielęgnujących farbowane włosy. Chroni przed szybkim wypłukiwaniem się koloru.
Twarz
Twarz
  • Pomaga w walce z trądzikiem. Przywraca naturalne pH skóry. Nawilża i zwiększa elastyczność.
  • Hamuje oznaki starzenia się. Działa przeciwzapalnie i przeciwzmarszczkowo.
  • Może być dodawany do kosmetyków dla cery dojrzałej, tracącej jędrność – kremy, serum, maseczki, oliwki, mleczka.
  • Stosuj z olejem bazowym na zwilżoną wodą twarz, szyję oraz dekolt i wmasuj okrągłymi ruchami, wykonując tym samym delikatny masaż.
Ciało
Ciało
  • Olej z alg fucus znajduje zastosowanie w kosmetykach ujędrniających i antycellulitowych – balsamy, kremy, masełka, serum.
  • Może być stosowany jako składnik w oliwkach do masażu.
  • Stosuje się go w peelingach do ciała. W tym celu miesza się go z solą morską lub cukrem i olejkami eterycznymi. Przygotowanym peelingiem należy wykonać masaż ciała, szczególnie w miejscach trudnych do odchudzenia (udach, biodrach, pośladkach, brzuchu).

Uwagi i przeciwwskazania

  • Przy problemach z tarczycą (niedoczynność lub nadczynność), stosowanie alg zawsze warto skonsultować z lekarzem prowadzącym.
  • Olej z alg morskich należy przechowywać szczelnie zamknięty w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła.
  • Produkt pozyskiwany z roślin, barwa i zapach poszczególnych partii może nieznacznie się między sobą różnić.

Specyfikacja

Skład INCI Helianthus Anuus Seed Oil, Fucus Vesiculosus Extract
Pochodzenie Francja (Fucus Vesiculosus Extract)
Jakość Naturalny olej roślinny
Metoda pozyskiwania Maceracja alg Fucus w oleju słonecznikowym
Gęstość w temp. 20 st.C 0,915-0,930 g/ml
Liczba zmydlenia 180-195 mg KOH/g
Skład Helianthus Annuus Seed Oil 95-99 %, Fucus Vesiculosus Extract 1-5 %, Ascorbyl Palmitate 0,005 - 0,015 %
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła. 

Oceny i komentarze

4 opinie
Oceń produkt 5 4 opinie
5.0
4 oceny
4.0
3.0
2.0
1.0
5.0 Pamela, 30 kwi 2020

Fajny do kąpieli i na twarz ~ mama zauważyła rozświetlenie cery

5.0 Weronika, 16 lip 2018

Stosuję go do masażu gumowymi bańkami chińskimi. Efekt ujędrnienia i nawilżenia jest natychmiastowy.Polecam!

5.0 dominika, 14 sie 2015

Jestem zachwycona jak dziala na skórę. Stosuje do twarzy sam ten olej bez żadnych domieszek i jestem zaskoczona efektem-rewelacja, żaden krem i olej tak mi nie zmięksczył i nie poprawił cery po kilku dniach stosowania! Lepszy niż arganowy do smarowania twarzy

5.0 iwona, 13 cze 2014

wielki pozytyw! jako masażysta zastosowałam olej jako bazowy w połączeniu z innymi cudnymi olejami zakupionymi w ECOSPA = wybuchowa mieszanka, po zastosowaniu której moje klientki mają cudownie miękka skórę z rozświetlonymi rozstępami (pewnie dzięki dodaniu oleju z morszczynu i paru innych specyfików) - zapach nie przeraża jeśli dodamy olejek grejfruta i neroli - nie zrezygnuje z tej mieszanki dłuuuuugo!

Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!

Pytania i odpowiedzi

1
Zadaj pytanie
Anna, 8 mar 2018
Czy mogę wymieszać ten olej z olejem macadamia?
Odpowiedź ECOSPA:
Tak, można połączyć olej z alg fucus z olejem macadamia.

Propozycje dla Ciebie

Peeling solny z Morza Martwego
11,90 zł 200 g
Opcje: 200, 500 (g)
Do koszyka
Olejek cyprysowy
11,20 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka
Algi aosa (ulva lactuca) mikronizowane
19,80 zł 50 g
Opcje: 50, 150, 500, 1000 (g)
Do koszyka
Hydrolat lawendowy ekologiczny
Produkt niedostępny
Powiadom

Zamienniki produktu

Olej z centelli
9,50 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Olej waniliowy
13,00 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olej z alg laminaria (ekstrakt 2:1)
10,90 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Olej lniany tłoczony na zimno
4,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Słoik szklany 15 ml z czarną zakrętką
2,50 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 110 (szt.)
Do koszyka
Olejek pomarańczowy
7,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olejek grejpfrutowy (różowy)
9,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka