Olej waniliowy

Olej waniliowy jest pozyskiwany poprzez macerację nasion Vanilla Planifolia i Vanilla Tahitensis w oleju słonecznikowym. Posiada przyjemny waniliowy zapach. Może być stosowany do pielęgnacji cery dojrzałej, z oznakami fotostarzenia, suchej, zmęczonej. Sprawia, że skóra jest miękka, sprężysta i napięta. Regeneruje i chroni przed wysuszeniem. Likwiduje stany zapalne, niweluje wysypkę i łagodzi podrażnienia.

Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
10 ml 13,00 zł
30 ml 32,90 zł
100 ml 97,50 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów

Olej waniliowy jest pozyskiwany poprzez macerację nasion Vanilla Planifolia i Vanilla Tahitensis w oleju słonecznikowym. Posiada przyjemny waniliowy zapach. Może być stosowany do pielęgnacji cery dojrzałej, z oznakami fotostarzenia, suchej, zmęczonej. Sprawia, że skóra jest miękka, sprężysta i napięta. Regeneruje i chroni przed wysuszeniem. Likwiduje stany zapalne, niweluje wysypkę i łagodzi podrażnienia.

Czytaj więcej
100% naturalny 100% naturalny Jakość
1 - 50% 1 - 50% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Brak przeciwwskazań Brak przeciwwskazań

Opis oleju waniliowego

Olej waniliowy jest wytwarzany poprzez macerację nasion dwóch gatunków wanilii - Vanilla Planifolia i Vanilla Tahitensis. Krajem pochodzenia Vanilla Planifolia jest Madagaskar, z kolei nasiona Vanilla Tahitensis pochodzą z Polinezji Francuskiej. Olej waniliowy jest wytwarzany we Francji. Ziarna wanilii zawierają ponad 200 związków. Za charakterystyczny, otulający zapach odpowiada kilka związków, m. in. wanilina, alkohol anyżowy, gwajakol, p-hydroksybenzaldehyd.

Dozowanie

1 - 50%

Jak stosować olej waniliowy?

Olej waniliowy rozpuszcza się w innych olejach, dodaj do fazy tłuszczowej kosmetyków. Stosuj w połączeniu z ulubionym olejem ECOSPA na twarz, ciało, końcówki włosów lub do paznokci. Może stanowić dodatek do emulsji robionej od podstaw, olejków do ciała lub włosów.

Właściwości oleju waniliowego

  • Olej waniliowy ECOSPA wykazuje właściwości antyoksydacyjne, dzięki czemu zapobiega przedwczesnemu starzeniu się skóry, zwalczając wolne rodniki.
  • Olej waniliowy jest stosowany w kosmetykach anti-aging, ponieważ zmniejsza głębokość zmarszczek, wygładza cerę i nadaje jej delikatnego blasku.
  • Jest świetnym emolientem, regeneruje i nawilża skórę poprzez tworzenie cienkiego filmu, ograniczającego przeznaskórkową utratę wody. Olej waniliowy posiada przyjemny, otulający, ciepły zapach, dzięki czemu może być stosowany jako składnik nadający zapach kosmetykom do twarzy i ciała.

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Olej waniliowy wzmacnia włosy, redukuje ich wypadanie i stymuluje wzrost. Pielęgnuje szorstkie i matowe pasma włosów, sprawiając że odzyskują jedwabistą miękkość i zdrowy blask.
  • Doskonale regeneruje, nie powodując nadmiernego obciążenia kosmków.
  • Chroni końcówki przed łamaniem i rozdwajaniem.
  • Sprawdzi się dla wrażliwej i skłonnej do podrażnień skóry głowy.
Twarz
Twarz
  • Wypróbuj olej waniliowy jako składnik kosmetyków do cery suchej, dojrzałej i wrażliwej tj. maseczki glinkowe.
  • Jako składnik aktywny w preparatach do skóry trądzikowej.
  • W masełkach i pomadkach do ust.
  • Połącz olej waniliowy z bazą kremową ekologiczną oraz skwalanem i stwórz krem, który idealnie sprawdzi się do pielęgnacji cery dojrzałej, przesuszonej oraz odwodnionej. Skóra będzie zregenerowana, nawilżona, wygładzona i pełna blasku.
Ciało
Ciało
  • Olej waniliowy sprawdzi się jako składnik serum olejowych do cery dojrzałej i suchej, np. w połączeniu z olejem migdałowym, arganowym lub makadamia.
  • Jako składnik nadający zapach kosmetykom do ciała i twarzy.
  • Jako składnik olejowych perfum.
  • W peelingach solnych i cukrowych do ciała.
  • Jako składnik oliwek do masażu twarzy i ciała.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Olej waniliowy należy przechowywać szczelnie zamknięty w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła.
  • Produkt pozyskiwany z roślin, barwa i zapach poszczególnych partii może nieznacznie się między sobą różnić.

Specyfikacja

Skład INCI

Helianthus Annuus Seed Oil, Vanilla Planifolia Fruit Extract, Vanilla Tahitensis Fruit Extract, Tocopherol

Pochodzenie Europa (Helianthus Annuus Seed Oil), Madagaskar (Vanilla Planifolia Fruit Extract), Polinezja Francuska (Vanilla Tahitensis Fruit Extract), Azja (Tocopherol)
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny
Metoda pozyskiwania Maceracja nasion dwóch gatunków wanilii - Vanilla Planifolia i Vanilla Tahitensis w oleju słonecznikowym
Gęstość w temp. 20 st.C 0.880-0.950 g/ml
Liczba zmydlenia 175-200 mg KOH/g
Skład Helianthus Annuus Seed Oil <80%, Vanilla Tahitensis Fruit Extract & Vanilla Planifolia Fruit Extract <20%, Tocopherol 0,2%
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

Oceny i komentarze

1 opinia
Oceń produkt 5 1 opinia
5.0
1 ocena
4.0
3.0
2.0
1.0
5.0 Magda, 9 sie 2018

W pierwszym kontakcie bardzo ładny waniliowy zapach, natomiast po czasie pachnie już mniej przyjemnie.

Oceń produkt
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Olej waniliowy.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Olej z pestek moreli do masażu
Produkt niedostępny
Powiadom
Witamina E - Miks naturalnych tokoferoli T70
9,80 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka
Baza balsamowa EKOLOGICZNA
19,50 zł 200 g
Opcje: 200, 500 (g)
Do koszyka
Olej z pestek moreli
Produkt niedostępny
Powiadom

Zamienniki produktu

Olej z opuncji figowej ekologiczny
21,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30 (ml)
Do koszyka
Olej z alg fucus
9,50 zł 50 ml
Opcje: 50, 100 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Olej lniany tłoczony na zimno
4,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Słoik szklany 15 ml z czarną zakrętką
2,50 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 110 (szt.)
Do koszyka
Olejek pomarańczowy
7,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka
Olejek grejpfrutowy (różowy)
9,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka