Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Zielona herbata mikronizowana Wydrukuj ofertę

Promocja Nowość

Zielona herbata mikronizowana ECOSPA jest składnikiem bogatym w substancje aktywne o działaniu antyoksydacyjnym. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji skóry dojrzałej, naczynkowej, normalnej, ale też tłustej i trądzikowej. Jest popularnym składnikiem kosmetyków antycellulitowych.

Skład INCI: Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf
Dozowanie: 1 - 100%
Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 3.51 zł / 10 g
3.90 zł / 10 g -10%
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Zielona herbata mikronizowana

Skład INCI/Ingredients: Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf

Zieloną herbatę suszy się według metody, która pozwala ograniczyć proces utlenienia składników aktywnych (m.in. flawonoidów i polifenoli). Jest bogatym źródłem witamin z grupy B, witaminy C i E, polifenoli, flawonoidów, czyli substancji wykazujących działanie przeciwutleniające.

Zalecane dozowanie: 1 - 100%.

Właściwości kosmetyczne mikronizowanej zielonej herbaty:

Zielona herbata jest silnym antyoksydantem. Dzięki wysokiej zawartości przeciwutleniaczy, zwalcza wolne rodniki, zapobiegając egzogennemu starzeniu się skóry. Wykazuje działanie przeciwstarzeniowe. Jest popularnym składnikiem kosmetyków antycellulitowych. Ze względu na wysoką zawartość flawonoidów, może wzmacniać naczynia krwionośne i polepszać przepływ krwi. Stosuje się ją w kosmetykach do każdego rodzaju skóry - tłustej i trądzikowej (ze względu na działanie przeciwzapalne i oczyszczające), dojrzałej (działanie antyoksydacyjne), naczynkowej (pozytywny wpływ na naczynia krwionośne) itd.

Zastosowanie:

  • Stosuje się ją jako składnik maseczek - np. jako dodatek do glinek lub alg.

  • Może być stosowana w połączeniu z hydrolatami jako maska o działaniu antyoksydacyjnym.

  • Służy jako składnik antycellulitowych okładów na ciało - może być dodawana do alg, błota z Morza Martwego lub glinek.

  • Jako dodatek do mydeł.

  • Może być składnikiem kul kąpielowych oraz soli do kąpieli.

  • Może być dodatkiem do peelingów solnych i cukrowych do ciała.

Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj