NATRASORB BATH - skrobia z tapioki

100% naturalna, hydrofilowa skrobia z tapioki (Tapioca Starch) ma postać delikatnego proszku do kąpieli. Stanowi nośnik olejów, olejków eterycznych i innych płynów bezwodnych w kosmetykach DIY. Skrobia z tapioki zmiękcza wodę i bardzo szybko rozpuszcza się w wodzie. Użyj skrobię z tapioki do aromatycznego pudru do kąpieli. Dodaj do musujących kul kąpielowych lub soli do kąpieli DIY.

Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
25 g 5,90 zł
50 g 10,60 zł
100 g 18,90 zł
200 g 32,90 zł
1000 g 117,90 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów

100% naturalna, hydrofilowa skrobia z tapioki (Tapioca Starch) ma postać delikatnego proszku do kąpieli. Stanowi nośnik olejów, olejków eterycznych i innych płynów bezwodnych w kosmetykach DIY. Skrobia z tapioki zmiękcza wodę i bardzo szybko rozpuszcza się w wodzie. Użyj skrobię z tapioki do aromatycznego pudru do kąpieli. Dodaj do musujących kul kąpielowych lub soli do kąpieli DIY.

Czytaj więcej
100% naturalna 100% naturalna Jakość
1-100% 1-100% Zalecane stężenie
W wodzie W wodzie Rozpuszczalność
Do stosowania w kosmetykach bezwodnych Do stosowania w kosmetykach bezwodnych

100% naturalna skrobia z tapioki

100% naturalna, niemodyfikowana genetycznie skrobia z tapioki (Tapioca Starch) ma postać sypkiego, białego proszku. Skrobia jest pozyskiwana z korzenia manioka (tapioki). Stanowi idealny nośnik olejów, olejków eterycznych i innych płynów bezwodnych w kosmetykach DIY. Nawet po wchłonięciu dużej ilości oleju/olejku eterycznego zachowuje suchą formę proszku. Skrobia z tapioki jest hydrofilowa. W kontakcie z wodą bardzo dobrze się rozpuszcza i delikatnie się pieni, uwalniając do kąpieli oleje/olejki eteryczne, nie pozostawiając osadu.

Naturalna skrobia Tapioca Starch jest idealnym składnikiem kosmetyków kąpielowych DIY. Skrobia z tapioki zmiękcza wodę oraz pełni rolę nośnika masła, oleju czy zapachu (olejku eterycznego), szczególnie gdy chcemy zachować suchą, sypką formę kosmetyku DIY. Bardzo dobrze się sprawdza jako składnik soli i aromatycznych pudrów do kąpieli, zapobiega ich zbrylaniu. Skrobia z tapioki absorbuje nadmierną ilość sebum oraz potu, dzięki czemu znalazła zastosowanie w produkcji naturalnych pudrów sypkich, podkładów, suchych szamponów oraz antyperspirantów. Stosuj skrobię z tapioki jako puder do kąpieli. Dodaj do kul kąpielowych lub soli kąpielowych DIY. Wypróbuj jako składnik sypkiego pudru do twarzy. Użyj skrobię z tapioki jako zamiennik talku w antyperspirancie DIY.

Dozowanie

1-100%

Jak stosować Natrasorb bath?

Wzbogać gotowy kosmetyk lub dodaj do kosmetyków DIY - Dodaj skrobię z tapioki do soli do kąpieli. Wypróbuj jako składnik kul kąpielowych. Użyj zamiast talku w antyperspirancie DIY. Zmieszaj skrobię z tapioki z ulubionym olejkiem eterycznym w aromatycznym pudrze do kąpieli. Stosuj jako składnik pudru matującego do twarzy. Wypróbuj jako bazę suchego szamponu.

Właściwości Natrasorb bath

Skrobia z tapioki jako składnik kul kąpielowych, pudrów i soli do kąpieli 

Skrobia z tapioki to naturalny nośnik olejków eterycznych, olejów i maseł roślinnych w kosmetykach do kąpieli. Nawet po wchłonięciu dużej ilości oleju zachowuje suchą formułę. Skrobia z tapioki bardzo dobrze rozpuszcza w wodzie, uwalniając do kąpieli oleje/olejki eteryczne, a przy tym nie pozostawia osadu. Niezbędna do produkcji kul kąpielowych, soli i musujących pudrów do kąpieli.

Skrobia z tapioki absorbuje sebum i pot

Skrobia z tapioki pochłania cząsteczki łoju i potu. Sprawdza się w kosmetykach do makijażu - pudrach sypkich i podkładach. Dodatek skrobi z tapioki do pudru sypkiego daje rewelacyjny efekt matujący, przy tym nie pozostawia koloru na skórze. Stanowi zamiennik talku w naturalnych antyperspirantach. Polecana jako baza suchego szamponu DIY.

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Wypróbuj skrobię z tapioki jako bazę suchego szamponu do włosów.
Twarz
Twarz
  • Stosuj skrobię z tapioki jako dodatek do matującego pudru sypkiego do twarzy do skóry tłustej i mieszanej.
Ciało
Ciało
  • Dodaj skrobię z tapioki do kul kąpielowych DIY.
  • Wypróbuj skrobię w połączeniu z olejkiem mandarynkowym w relaksującym pudrze do kąpieli.
  • Użyj skrobi w połączeniu z solą Epsom, olejkiem lawendowym Francja i olejem sojowym w łagodzącej soli do kąpieli.
  • Dodaj do naturalnego antyperspirantu DIY.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Przechowywać szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła, w miejscu niedostępnym dla dzieci.

Specyfikacja

Skład INCI Tapioca Starch
Kraj pochodzenia Stany Zjednoczone
Postać Biały lub kremowy, lekki, sypki proszek
Rozpuszczalność Rozpuszczalny w wodzie
Zalecane  stężenie 1-100%
Gęstość 0.12 g/ml
Przechowywanie Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu z dala od źródeł ciepła
pH 6.5 - 8

Oceny i komentarze

1 opinia
Oceń produkt 5 1 opinia
5.0
1 ocena
4.0
3.0
2.0
1.0
5.0 Monika, 18 sty 2021

Bardzo przydatny i wielofunkcyjny produkt. Można z niego zrobić mnóstwo rzeczy. Sól do kąpieli z dodatkiem skrobii z tapioki długo pachnie. Jest też doskonała jako puder bdo twarzy.

Oceń produkt
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!

Pytania i odpowiedzi

3
Zadaj pytanie
Monika, 19 wrz 2021
Dzień dobry, jaką ilość oleju jest w stanie wchłonąć tapioka, aby konsystencja nadal była sypka?
Odpowiedź ECOSPA:
Dzień dobry, dziękujemy za wiadomość. W naszych testach skrobia z tapioki bardzo dobrze wiązała dodatek olejów w ilości 10% i nie testowaliśmy ich wyższej zawartości, jednak może Pani spróbować dać ich więcej - zachęcamy do własnych eksperymentów :)
Agata, 27 lis 2020
Dzień dobry, ile mniej więcej gramów należy użyć do robienia kul kąpielowych, przyjmując, że używamy 250g sody i 125g kwasku?
Odpowiedź ECOSPA:
Dzień dobry, idealnie się sprawdzi dodatek 5% Natrasorb Bath do kul kąpielowych. Na masę wg w/w składników (375g bazy) polecamy dodać 21g oleju, ok. 16-20 kropli barwnika, olejek eteryczny oraz 19g Natrasorb Bath. Najlepiej będzie, jeśli wodorowęglan sodu, kwas cytrynowy, olej i barwnik wymiesza Pani w pierwszej kolejności a Natrasorb Bath połączony wcześniej z olejkiem eterycznym doda Pani do masy na końcu, dzięki temu wszystkie składniki się bardzo dobrze wymieszają :)
ola, 13 lis 2020
Witam czy przygotowując serum do twarzy od podstaw można użyć proszku tapioki zamiast gumy guar aby zagęścić-stworzyć żelową konsystencje? Dziękuję za opdowiedź i pozdrawiam
Odpowiedź ECOSPA:
Dzień dobry, skrobia z tapioki Natrasorb Bath jest wyjątkowa pod wieloma względami i z pewnością nie zachowuje się jak typowe skrobie. Całkowicie rozpuszcza się w wodzie, nie tworząc zawiesiny oraz nie pęczniejąc, przez co nie sprawdzi się jako składnik zagęszczający formacje na bazie wody.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Suszone kwiaty bławatka
Produkt niedostępny
Powiadom
Łyżka miarowa poj. 0,1 ml  / 2,5 ml
2,00 zł 1 szt.
Opcje: 1, 5, 25 (szt.)
Do koszyka
Kwas cytrynowy
2,90 zł 50 g
Opcje: 50, 500, 1000, 5000 (g)
Do koszyka
Wodorowęglan sodu
2,50 zł 50 g
Opcje: 50, 500, 1000, 5000 (g)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Olej lniany tłoczony na zimno
4,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Słoik szklany 15 ml z czarną zakrętką
2,50 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 110 (szt.)
Do koszyka
Olejek pomarańczowy
7,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olejek grejpfrutowy (różowy)
Produkt niedostępny
Powiadom