Nowość

Lawendowy płyn do kąpieli

Receptura na lawendowy płyn do kąpieli DIY. Baza szamponowa delikatnie oczyszcza i pielęgnuje skórę, a olejek lawendowy nie tylko nadaje kwiatowego zapachu ale również silnie odkaża i działa przeciwzapalnie. Posiada również doskonałe właściwości relaksujące ciało oraz umysł. Płyn ma piękny, fioletowy kolor. Polecany jest do codziennego stosowania. 

łatwy
4 składniki
3 składniki
do 3 miesięcy
6 miesięcy

Zaczynamy

Krok 1

Odważ w zlewce bazę szamponową i olejek lawendowy, dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Dodaj barwnik. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Przelej całość do butelki. Opisz etykietę i naklej na butelkę. Płyn jest gotowy do użycia.

Uwagi i przechowywanie

  • Lista alergenów: d-Limonene Linalool Geraniol
  • Zalecany zakres pH 5.20 - 5.60; w próbie - 5.45
  • Czystość mikrobiologiczna: grzyby i pleśnie < 100 CFU/ml; bakterie < 100 CFU/ml. 
  • Płyn przechowuj w temp. pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła. Napisz datę ważności na opakowaniu i zużyj przed końcem terminu przydatności.

Składniki

3
Barwnik fioletowy
4,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30 (ml)
Do koszyka
Olejek lawendowy Francja
Produkt niedostępny
Powiadom
Baza szamponowa EKOLOGICZNA
14,50 zł 200 ml
Opcje: 200 (ml)
Do koszyka

Kalkulator proporcji składników

Ile kosmetyku chcesz uzyskać?
Receptura przeliczona. Użyj podanych proporcji:
${item.name} ${item.share}%
${getCapacity(item.share, item.density)} ml
${getWeight(item.share, item.density)} g
${calcTip(item.tip, getWeight(item.share, item.density), item.id)} kropli

Wypróbuj podobne receptury

Owocowy płyn do kąpieli
łatwy
5 składników 5 składników
Zobacz
Płyn do kąpieli na przeziębienie
łatwy
5 składników 5 składników
Zobacz
Relaksujący żel do mycia ciała II
łatwy
4 składniki 4 składniki
Zobacz
Tropikalny płyn do kąpieli Monoi de Tahiti
łatwy
4 składniki 4 składniki
Zobacz
Lawendowy płyn do kąpieli nie posiada żadnych opinii.
Oceń recepturę

Pytania i odpowiedzi

1
Zadaj pytanie
Marti, 2 gru 2020
Jak i kiedy stosować roztwór?
Odpowiedź ECOSPA:
Dzień dobry, roztwór ten używamy jako składnik do dodania do gotowego lub robionego przez siebie kremu, może być też dodany do serum na bazie wody. Dodając do kosmetyku 20% wspomnianego roztworu (5%) otrzymujemy finalnie stężenie kwasu alfa-liponowego w kosmetyku na poziomie 1%.
Zadaj pytanie

Wyposaż swoje laboratorium

Butelka PET 200 ml transparentna z czarną pompką
Produkt niedostępny
Powiadom
Etykieta na kosmetyki DIY - 45 x 100 mm
Produkt niedostępny
Powiadom
Waga elektroniczna 500g / 0,01g
Produkt niedostępny
Powiadom
Pipetka miarowa 3 ml
Produkt niedostępny
Powiadom

Inni klienci kupili również

Olej lniany tłoczony na zimno
4,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Słoik szklany 15 ml z czarną zakrętką
2,50 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 110 (szt.)
Do koszyka
Olejek pomarańczowy
7,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olejek grejpfrutowy (różowy)
Produkt niedostępny
Powiadom