Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej z opuncji figowej ekologiczny Wydrukuj ofertę

Olej z opuncji figowej ekologiczny, tłoczony na zimno i nierafinowany.  Jest polecany jako środek anty-aging do cery dojrzałej, odwodnionej, suchej. A także do skóry, która wymaga regeneracji, po rumieniu posłonecznym, podrażnionej, ze zmarszczkami. Uważany za naturalny botoks! Dobierz pipetę do wybranej pojemności produktu.

 

Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 39.90 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej z opuncji figowej ekologiczny

Olej z opuncji figowej jest jednym z najbardziej luksusowych olei na świecie. Jest wytłaczany na zimno z pestek owoców opuncji pochodzących z ekologicznych upraw. Na 1 litr oleju z pestek opuncji należy zużyć ok. 1 miliona pestek opuncji. Posiada neutralny, delikatny zapach. Jest wysoko ceniony i używany przez kobiety na całym świecie przede wszystkim jako niezwykły produkt przeciwstarzeniowy - posiada dużą zawartość witaminy E, a oprócz tego zawiera ponad 13 innych pierwiastków śladowych, które nie występują nigdzie indziej! To cała gama kwasów tłuszczowych, aminokwasów i antyoksydantów. Jego właściwości fizyczne i chemiczne sprawiają, iż jest wchłaniany bardzo szybko przez wszystkie rodzaje skóry i jest doskonałą bazą podczas stosowania innych środków kosmetycznych (maseczek, czy kremów).

Zalecane dozowanie: 1 – 100%, może być stosowany bezpośrednio na skórę.

Właściwości kosmetyczne oleju z opuncji figowej:

Olej z opuncji figowej ECOSPA  może być używany do pielęgnacji wszystkich typów skóry. W znaczącym stopniu nawilża, pielęgnuje skórę i spowalnia procesy starzenia, ponieważ walczy z wolnymi rodnikami. Dzięki wysokiej zawartości NNKT (Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe), czyli kwasowi Omega 3, ale też „witaminie młodości” E jest doskonałym przeciwutleniaczem.  Witamina E działa regenerująco, nawilżająco, przyspiesza gojenie i łagodzi rumień posłoneczny.

Podobnie do oleju arganowego, działa przeciwzmarszczkowo i przeciwstarzeniowo, dlatego olej z opuncji jest uważany za jeden z najlepszych olejów anty-aging. Niemniej, ilość witaminy E w oleju z opuncji figowej jest wyższa niż w oleju arganowym. Dodatkowo olej z opuncji podnosi odporność skóry i zwiększa jej nawodnienie, zapobiega fotostarzeniu się skóry i zawiera kwas linolowy (w aż 60%), czyli Omega 6, który stanowi główny składnik płaszcza lipidowego skóry. Warto pamiętać, iż NNKT nie są produkowane przez nas organizm, dlatego należy je systematycznie dostarczać z zewnątrz, używając właściwych półproduktów kosmetycznych. Olej z opuncji łagodzi procesy zapalne i podrażnienia, znacząco zwiększa odporność skóry na wszelkie czynniki zewnętrzne, doprowadzając do szybszej regeneracji skóry.

Zastosowanie:

  • Polecany jako składnik kosmetyków do cery dojrzałej, odwodnionej, suchej. A także jako dodatek do kosmetyków do skóry, która wymaga regeneracji, po rumieniu posłonecznym, podrażnionej, ze zmarszczkami.
  • Może być stosowany jako pielęgnacyjny olej do twarzy samodzielne lub w połączeniu z żelem hialuronowym.
  • Służy jako aktywny składnik w pielęgnacji delikatnej skóry pod oczami, dzięki czemu poprawia mikrocyrkulację krwi.
  • Polecanym sposobem jest dodanie oleju z opuncji figowej do kremu do twarzy tuż przed jego nałożeniem, ponieważ podnosi to właściwości pielęgnujące, a dodatkowo zwiększa łatwość nakładania kremu.

Uwaga: Oleje sprzedajemy z nakrętką. Do wybranej pojemności oleju możesz dokupić odpowiednią pipetę, która ułatwi nabieranie i aplikację produktu.

Specyfikacja

Skład INCI Opuntia Ficus-Indica (Prickly Pear) Seed Oil
Jakość jakość kosmetyczna, 100% naturalny, czysty olej
Metoda pozyskiwania tłoczony na zimno 
Gęstość w temp. 20 st.C -
Liczba zmydlenia -
Skład kwasów tłuszczowych -
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.
 

 

Iza

17-06-2015
Najlepszy

Gabi

08-09-2015
Uwielbiam ten olejek! Uzywam go na noc na skore twarzy. Jest swietny!

Barbara

24-06-2016
drogi, ale fantastyczny, skóra rano jak nowa, pomaga na poprawę skóry na dłoniach i wokół ust, szyi; polecam :)

iwona

06-07-2016
oejek fantastyczny, polecam, ale martwi mnie,ze tak długo jest niedostepny w sklepie!___odpowiedź_ECOSPA_Olej importujemy spoza UE, od producenta z Maroko. Organizacja zamówienia i transportu z Afryki jaki i procedury celne sprawiają, że czasem jego import wydłuża się. Dokładamy jednak starań aby był jak najszybciej dostępny.
Pokaż więcej
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj