Olej z passiflory zimnotłoczony

Zimnotłoczony, nierafinowany olej z passiflory tłoczony w Amazonii. Posiada piękny egzotyczny aromat. Jest bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe i substancję passiflorinę działającą uspokajająco i relaksująco, rozluźniającą mięśnie. Świetnie odżywia i regeneruje skórę. Wykazuje działanie antyoksydacyjne, spowalnia procesy starzenia. Polecany do cery naczynkowej i skłonnej do podrażnień.

Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
30 ml 9,00 zł
50 ml 12,90 zł
100 ml 22,50 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów

Zimnotłoczony, nierafinowany olej z passiflory tłoczony w Amazonii. Posiada piękny egzotyczny aromat. Jest bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe i substancję passiflorinę działającą uspokajająco i relaksująco, rozluźniającą mięśnie. Świetnie odżywia i regeneruje skórę. Wykazuje działanie antyoksydacyjne, spowalnia procesy starzenia. Polecany do cery naczynkowej i skłonnej do podrażnień.

Czytaj więcej
100% naturalny, nierafinowany 100% naturalny, nierafinowany Jakość
1 - 100% 1 - 100% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Nie podgrzewać powyżej 40 st. C Nie podgrzewać powyżej 40 st. C

Opis oleju z z passiflory

Olej z passiflory ECOSPA importowany jest bezpośrednio z rejonów Amazonii. Został wytłoczony na zimno z orzechów rośliny Passiflora edulis. Nie był poddawany procesowi rafinacji, dzięki czemu zawiera wiele cennych składników występujących w roślinie. Olej z passiflory w ponad 70% składa się niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, zawiera 17 aminokwasów i karotenoidy o działaniu antyoksydacyjnym oraz sód, magnez, potas i wapń.

Dozowanie

1 – 100% może być stosowany bezpośrednio na skórę.

Jak używać olej z passiflory?

Stosuj w czystej postaci - Olej z passiflory można stosować samodzielnie np. jako olejek do twarzy, olej do ciała po kąpieli lub bazowy olej do masażu.

Stwórz swój kosmetyk od podstaw - Użyj jako składnik fazy tłuszczowej w kremach, balsamach, serach do twarzy, czy masłach do ciała. Wypróbuj dodatek 5 - 20% oleju.

Olej z passiflory - działanie

  • Bogata zawartość substancji aktywnych sprawia, że olej z passiflory jest świetnym składnikiem kosmetyków do skóry potrzebującej regeneracji i odnowy, szczególnie naczyniowej, suchej i dojrzałej.
  • O szczególnym charakterze oleju decyduje substancja występująca w roślinie - passiflorina. Passiflorina oprócz tego, że nadaje olejowi charakterystyczny zapach, działa uspokajająco i relaksująco, łagodzi napięcia nerwowe, stres i rozluźnia mięśnie. Z powyższych względów olej idealnie sprawdza się w masażu antystresowym, rozluźniającym i innych relaksacyjnych rytuałach SPA.

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Przyczynia się do szybszego wzrostu włosów.
  • Równoważy poziom sebum wydzielanego przez skórę głowy. Nie przeciąża włosów.
  • Jest niezastąpiony podczas stylizacji włosów. Świetnie wygładza i nabłyszcza pasemka, zapobiega puszeniu się włosów. Może być stosowany w kosmetykach do włosów – maskach, odżywkach.
Twarz
Twarz
  • Wypróbuj olej z passiflory w kremach, serum i olejkach do skóry dojrzałej i suchej.
  • Idealnie sprawdza się w kosmetykach dla cery naczyniowej, a także cery z trądzikiem różowatym.
  • Stosuj bezpośrednio na skórę twarzy, szyi i dekoltu lub w połączeniu z wodą kwiatową lub hydrolatem np. z nieśmiertelnika.
  • Stosuj jako serum olejowe anti-age pod oczy z koenzymem Q10 i witaminą A.
Ciało
Ciało
  • Regeneruje i odżywia skórę. Wykazuje właściwości przeciwstarzeniowe.
  • Zmniejsza stany zapalne skóry. Zapewnia witalność skóry.
  • Polecany do pielęgnacji skóry ze zmienionymi naczyniami krwionośnymi i skłonnością zaczerwienienia skóry.
  • Jest idealny jako bazowy składnik relaksujących oliwek do masażu.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Olej z passiflory należy przechowywać szczelnie zamknięty w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła.
  • Produkt pozyskiwany z roślin, barwa i zapach poszczególnych partii może nieznacznie się między sobą różnić.

Specyfikacja

Skład INCI Passiflora Edulis (Passion Flower) Seed Oil
Jakość jakość kosmetyczna
Metoda pozyskiwania tłoczony na zimno, nierafinowany
Gęstość w temp. 20 st.C ~ 0.917 g/ml
Liczba zmydlenia 160 mg NaOH/ g
Skład kwasów tłuszczowych Zawiera kwasy : C16:0, C18:1, C18:2
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

Oceny i komentarze

10 opinii
Oceń produkt 4.2 10 opinii
5.0
7 ocen
4.0
3.0
2 oceny
2.0
1.0
1 ocena
3.0 Marta, 25 lip 2019

Skóra jest po nim nieziemsko gładka i nawilżona + olej bardzo szybko się wchłania. Odjęłam dwie gwiazdki ze względu na zapach, ten jest dla mnie nie do zniesienia i na pewno nie dam rady stosować go na skórę twarzy. Zobaczymy jak sprawdzi się na wlosach.

1.0 Karolina, 27 cze 2019

Zużyłam około połowy opakowania. Póki co przerwałam jego stosowanie, ponieważ na mojej skórze pojawiły się niedoskonałości, a cera stała się szorstka w dotyku (używałam go na twarz, dekolt i ramiona). Nie mam pewności czy to olej z passiflory jest tego przyczyną, dlatego wrócę do niego za jakiś czas by to sprawdzić. Natomiast zapach oleju jest nieprzyjemny. Określiłabym go nawet, że śmierdzi skarpetą... Co do przesyłki: akurat ten produkt doszedł do mnie z uszkodzoną nakrętką, bądź po prostu jakoś źle "nakręconą". Co za tym idzie, olej nie był dobrze zamknięty i nieco się rozlał. Ponieważ robiłam większe zamówienie, uznaje ten fakt za drobne uchybienie. Natomiast mam nadzieję, że przez to zdarzenie, oraz fakt pojawienia się niedoskonałości na skórze, nie oznacza, że produkt jest zepsuty. Póki co daję jedną gwiazdkę. Olej z passiflory ocenię ponownie, gdy za jakiś czas spróbuję znowu wdrożyć go do pielęgnacji.

5.0 Joanna, 21 cze 2019

Oleju używam do włosów, cudownie się błyszczą, ale największym plusem jest delikatne rozjaśnienie i niesamowite, złote refleksy. Polecam! :)

5.0 Edyta, 23 sie 2016

Zaistniała sytuacja z poprzedniej opinani została załatwiona bardzo profesjonalnie. Dziękuję ECOSPA. Olej fajny, nie podostawia skóry tłustej w dotyku. Zapach to kwestia gustu, jak dla mnie trochę "ziemisty". Dla zapachu dodaję olejki eteryczne.

5.0 Adwena, 9 mar 2016

Juz od dawna chciałam go wypróbować i nie rozczarowalam sie.pachnie bardzo delikatnie passiflora (osoby które spodziewały sie intensywnego zapachu jak np.olej śliwkowy bedą zawiedzione).sprawdza sie w produktach do twarzy szybko sie wchłania u mnie solo, uspokaja faktycznie cerę,jest taka promienna. W balsamie do ciała (20% oleju)z dodatkiem aromatu passiflory, bez żadnych nawilzaczy daje super gładka,nawilżona skore

3.0 Mara, 17 sty 2016

Zastanawiam się skąd taka rozbieżność w kwestii zapachu..do mnie paczka dotarła wczoraj tak więc chwilowo nie jestem wstanie ocenić działania olejku, natomiast zapach szczerze mówiąc powalił mnie, jest intensywny, lecz niestety niezbyt przyjemny. Dominuje w nim zapach drożdży..wierzę, że jego wspaniałe zalety "odwrócą uwagę" od tego specyficznego zapachu.

5.0 Adwena, 4 cze 2014

Juz dawno chciałam go wypróbować i nie rozczarowalam sie!delikatnie pachnie(osoby które spodziewały sie mocnego zapachu jak np olej śliwkowy bedą zawiedzione).solo do twarzy wchłania sie szybko faktycznie uspokaja cerę, jest taka promienna. W balsamie do ciała, z dodatkiem aromatu passiflory, 20% oleju, bez żadnych nawilzaczy daje super gładka miękka skore

5.0 amazonka, 4 lut 2014

prawdziwy olej z passiflory poznacie po tym że rozjaśnia kolor wlosów o 1 ton naturalnie :D wiem bo w uk jest w stacjonarnych sklepach z Bio kosmetykami :) teraz jestem w Polsce i wlasnie testuje go :] narazie smiem twierdzić ze zapach sie zgadza :] zobaczymy czy spełni swa role ;)

5.0 Agnieszka Poznań, 3 sty 2014

Dziś doszła do mnie paczka ( szybko jak zawsze),olej z passiflory,według mnie nie ma prawie żadnego zapachu :(, a dla zapachu go kupilam, o jego właściwościach napiszę pozniej,jak go trochę użyję ;)

5.0 Dorota Giepart, 1 kwi 2013

Bardzo fajny olej, pięknie pachnie. Chętnie używam go do serów olejowych, bo ma wspaniale właściwości i skutecznie neutralizuje nie zawsze piękny aromat innych olei.

Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Olej z passiflory zimnotłoczony.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Olej z nasion brokułu
9,80 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Witamina E - Miks naturalnych tokoferoli T70
Produkt niedostępny
Powiadom
Olejek neroli 5% EKOLOGICZNY
19,90 zł 5 ml
Opcje: 5 (ml)
Do koszyka
Witamina A - Retinol 1.0 m. IU/g
10,50 zł 10 g
Opcje: 10, 30, 100, 500 (g)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Olej z kiełków pszenicy ekologiczny
Produkt niedostępny
Powiadom
Olej z opuncji figowej ekologiczny
21,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30 (ml)
Do koszyka
Olej śliwkowy zimnotłoczony
13,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olej z kiełków pszenicy nierafinowany
6,80 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Koenzym Q10 w proszku
6,70 zł 1 g
Opcje: 1, 5, 25 (g)
Do koszyka
Olej z opuncji figowej ekologiczny
21,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30 (ml)
Do koszyka
Olivem 1000
Produkt niedostępny
Powiadom
Ekstrakt z prawoślazu (Marshmallow) ekologiczny
Produkt niedostępny
Powiadom