Olej z nasion dzikiej róży tłoczony na zimno

100% naturalny olej z nasion dzikiej róży tłoczony na zimno ujędrnia, regeneruje i łagodzi skórę. Wzmacnia naczynia krwionośne oraz rozjaśnia przebarwienia. Olej różany jest polecany do pielęgnacji każdego rodzaju cery, przede wszystkim cery dojrzałej, mieszanej, cery z przebarwieniami i bliznami oraz do pielęgnacji włosów. Stosuj bezpośrednio na skórę lub w połączeniu z innymi kosmetykami do pielęgnacji skóry i włosów.

Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
30 ml 17,50 zł
50 ml 25,90 zł
100 ml 45,90 zł
500 ml 174,90 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów

100% naturalny olej z nasion dzikiej róży tłoczony na zimno ujędrnia, regeneruje i łagodzi skórę. Wzmacnia naczynia krwionośne oraz rozjaśnia przebarwienia. Olej różany jest polecany do pielęgnacji każdego rodzaju cery, przede wszystkim cery dojrzałej, mieszanej, cery z przebarwieniami i bliznami oraz do pielęgnacji włosów. Stosuj bezpośrednio na skórę lub w połączeniu z innymi kosmetykami do pielęgnacji skóry i włosów.

Czytaj więcej
100% naturalny, nierafinowany 100% naturalny, nierafinowany Jakość
1 - 100% 1 - 100% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Nie podgrzewać powyżej 40 st. C Nie podgrzewać powyżej 40 st. C

Olej z nasion dzikiej róży ujędrnia i rozjaśnia

100% naturalny olej z nasion dzikiej róży ECOSPA jest tłoczony na zimno z nasion dzikiej róży Rosa Canina, nie poddawany procesowi rafinacji. Olej z nasion dzikiej róży zawiera wyjątkowe składniki takie, jak: naturalny kwas trans-retinowy (kwas witaminy A), witaminę E oraz witaminę C, flawonoidy, karotenoidy oraz składniki mineralnePonadto, olej charakteryzuje się wysoką zawartością kwasu linolowego (39%), kwasu linolenowego (28%) i kwasu oleinowego (22%), które są ważnymi związkami składowymi błon komórkowych.

Zimnotłoczony olej z nasion dzikiej róży wykazuje działanie regenerujace i ujędrniające. Zapobiega powstawaniu zmarszczek, sprawdza się w leczeniu oparzeń, blizn i rozstępów. Intensywnie nawilża skórę, zatrzymuje wodę w naskórku i chroni przed jej odparowywaniem. Dzięki dużej zawartości witaminy C, olej różany wspomaga produkcję kolagenu, rozjaśnia przebarwienia oraz wzmacnia naczynia krwionośne. Jest skutecznym antyoksydantem, chroni skórę przed wolnymi rodnikami oraz opóźnia procesy starzenia.

Olej z nasion dzikiej róży koi podrażnienia i łagodzi stany zapalne. Pielęgnuje delikatną skórę okolic oczu. Jest polecany do pielęgnacji skóry wrażliwej i podrażnionej oraz przy łuszczycy i egzemie. Korzystnie wpływa na stan skóry trądzikowej - reguluje wydzielanie sebum, wyrównuje koloryt skóry i zmniejsza niedoskonałości. Jest stosowany w kosmetykach do każdego rodzaju skóry, przede wszystkim skóry dojrzałej, mieszanej, naczyniowej, suchej i normalnej.

Olej z pestek dzikiej róży tłoczony na zimno jest polecany do olejowania włosów oraz na zniszczone końcówki, w szczególności do włosów cienkich, suchych, zniszczonych i skłonnych do wypadania. Wspomaga regeneracje włosów, nadaje im zdrowy połysk i ułatwia rozczesywanie.

Dozowanie

1 - 100% może być stosowany bezpośrednio na skórę.

Jak stosować olej z nasion dzikiej róży?

Stosuj w czystej postaci - Olej z nasion dzikiej róży aplikuj na twarz jako regenerujący olejek do twarzy. Kilka kropli oleju nałóż na serum, krem lub kwas hialuronowy. Olej możesz stosować jako olej do ciała, serum na końcówki włosów lub do paznokci.

Wzbogać swój kosmetyk - Wzbogać olejem swój ulubiony kosmetyk lub ekologiczną bazę kremową. Dodaj 5 ml na każde 100 ml kremu lub balsamu. Możesz dodać kilka kropli oleju do maseczki z ulubionej glinki ECOSPA.

Olej z nasion dzikiej róży - właściwości kosmetyczne

Olej z nasion dzikiej róży ujędrnia i regeneruje skórę

Posiada właściwości naprawcze, regenerujące i uelastyczniające. Najczęściej stosowany w kosmetykach przeciwstarzeniowych i ujędrniających skórę. Może być używany przez kobiety w ciąży. Olej z nasion róży wykazuje właściwości redukujące blizny i rozstępy (przyspiesza regenerację tkanek). Stanowi popularny składnik olejków na rozstępy.

Olej z nasion dzikiej róży nawilża i łagodzi podrażnienia

Nienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w składzie oleju z nasion dzikiej róży posiadają działanie łagodzące i wygładzające, zmiękczają górne warstwy skóry oraz zapobiegają przesuszeniu skóry. Olej różany odbudowuje cement międzykomórkowy oraz koi zaczerwienienia i podrażnienia.

Olej z nasion dzikiej róży rozjaśnia przebarwienia

Olej różany, dzięki dużej zawartości witaminy C wspomaga walkę z przebarwieniami - rozjaśnia je i wyrównuje koloryt skóry. Pielęgnuje skórę po kąpielach słonecznych.

Olej z nasion dzikiej róży pielęgnuje włosy

Wykazuje działanie regenerujące i odbudowujące, poprawia stan włosów zniszczonych i porowatych. Olej z nasion dzikiej róży nadaje włosom ładny połysk i ułatwia rozczesywanie.

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Dodaj kilka kropli oleju z dzikiej róży do swojej odżywki do włosów lub maski.
  • Stosuj olej z nasion dzikiej róży bezpośrednio na włosy.
Twarz
Twarz
  • Dodaj olej z nasion dzikiej róży do kremów, maseczek i serum regenerujących, ujędrniających i przeciwstarzeniowych.
  • Użyj olej różany w kosmetykach na przebarwienia potrądzikowe i posłoneczne.
  • Wypróbuj olej z pestek dzikiej róży jako składnik przeciwzmarszczkowego kremu lub serum pod oczy.
  • Stosuj jako antyoksydacyjny olejek w połączeniu z witaminą A do cery dojrzałej, suchej, wymagającej regeneracji.
Ciało
Ciało

Uwagi i przeciwwskazania

  • Olej z nasion dzikiej róży należy przechowywać szczelnie zamknięty w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła.
  • Produkt pozyskiwany z roślin, barwa i zapach poszczególnych partii może nieznacznie się między sobą różnić.
  • Dobierz pipetę do wybranej pojemności produktu.

Specyfikacja

Skład INCI Rosa Canina (Rosehip) Seed Oil
Kraj pochodzenia Ukraina
Jakość 100% czysty, naturalny olej roślinny.
Metoda pozyskiwania Tłoczony na zimno, nierafinowany. 
Gęstość w temp. 20 st.C 0.915-0.930 g/ml
Liczba zmydlenia 175-200 mg KOH/g
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: kwas linolowy 39.06%, kwas linolenowy 28.03%, kwas oleinowy 22.10%, kwas palmitynowy 6.18%, kwas stearynowy 3.66%
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.

Oceny i komentarze

17 opinii
Oceń produkt 5 17 opinii
5.0
16 ocen
4.0
1 ocena
3.0
2.0
1.0
5.0 Renata, 6 lut 2019

Dostałam jako gratis przy ostatnich zakupach i przypadkiem znalazłam swojego ulubieńca. Przy cerze mieszanej, przetłuszczającej się w strefie I na noc sprawdza się rewelacyjnie zarówno solo, jak i zmieszany z kwasem hialuronowym. Szybko się wchłania, bez tłustej warstwy, głęboko regeneruje i zostawia skórę jedwabiście gładką, ciężko powstrzymać się od dotykania.

5.0 Joanna Socha, 18 cze 2018

Olej ma dość bogatą kosnsystecję, świetnie sprawdza się jako olejek przeciwzamrszczokowy pod oczy (ja jestem przed 30. i jak na razie nie mam zmarszczek, więc nie wiem jak radzi sobie z oczami pooranymi zmarszczkami, ale mam cichą nadzieję, że dzięki temu olejowi prędko się o tym nie przekonam). Dodaję go także w mniejszych stężeniach do włąsnoręcznie wykonywanych kosmetyków, dzięki czemu poprawia się ich konsystencja.

5.0 Anonim, 18 cze 2018

Polecam olej z róży rdzawej z czystym sumieniem.Używam jego do zabiegów refleksologii twarzy i świetnie się sprawdza :).Łączę jego z olejem z jojoby. Szybko się wchłania , nie pozostawia tłustej warstwy na skórze i silnie odżywia.

4.0 JKC, 26 mar 2017

Cera jasna, wrażliwa, ze skłonnościami do alergii w zetknięciu z tym olejkiem łagodnieje. Stosowany raz w tygodniu na całą twarz i szyję (pozostawić na kilka godzin) dodatkowo delikatnie ujednolica koloryt, pozostawia piękny efekt zdrowej cery na cały tydzień. Do tego stopnia, że zaryzykowałam wyjścia bez podkładu i pudru, a koleżanki pytają mnie co stosuję że mam tak promienną skórę. Dodaję ten olejek także do kremu z bazy, ale to w okresie jesienno-zimowym na twarz, szyję i dłonie. Polecam! Jednyny minusik za kolor bo po zastosowaniu olejku raczej nie można się nikomu pokazać, i uważać na ewent. pozostawienie plam (marchewkowy efekt Trumpa).

5.0 Beata, 2 lis 2016

<Świetny olej, ładnie nawilża skórę. Dla mnie tylko jako niewielki dodatek do kremu. Niestety sam na skórze zbyt piecze

5.0 Karolina, 5 kwi 2015

Świetny olej, używam go codziennie na twarz z kwasem hialuronowym, nawilża dobrze mieszaną cerę, zupełnie nie zapycha, szybko się wchłania, dobry do zapobiegania powstawaniu zmarszczek. Nie ma jakiegoś intensywnego zapachu, jest raczej neutralny.

5.0 Katarzyna, 9 paź 2014

Bardzo lubię ten olejek, na twarz stosuję z żelem hialuranowym i olejem tamanu. Pod oczy sam. Nie pachnie różano, ale zapach szybko znika. Poecam i na pewno wypróbuję inne oleje z ofery ecospa. Duży plus za opakowanie z kroplomierzem :)

5.0 iwona, 13 cze 2014

rewelacja!!! w mieszance do masażu na blizny rozstępowe czyni cuda!

5.0 Anonim, 6 sie 2013

Rewelacyjny olejek, stosuję go na noc na wilgotną skórę twarzy oraz pod oczy, w moim przypadku nic nie szczypie i nie uczula, skóra jest idealnie nawilżona ,a zmarszczki zdezydowanie mniej widoczne . Super !

5.0 Anonim, 6 sie 2013

Mój ulubiony olej. Stosuje go na piersi i twarz. Głównie samodzielnie. Skóra po nim piękna. Miękka i ujędrniona. Podstawa mojej pielęgnacji.

5.0 Anonim, 6 sie 2013

Faktycznie całkiem fajny olejek :) stosuję zaledwie przez kilka dni, a widzę, że skóra już zrobiła się bardziej nawilżona i świeża. Wchłania się dobrze, ale nie na tyle szybko, żeby rano położyć go pod makijaż - stosuję więc wieczorem.

5.0 Anonim, 6 sie 2013

Koniecznie muszę napisać coś na temat tego oleju .Jest wspaniały ,bardzo dobry ,odżywczy,świetnie się wchłania ,wyrównuje kolor skóry.Żaden krem nie jest w stanie tak dobrze nawilżyć i odżywić skóry.Daję mu pięć gwiazdek.Zasłużył na nie.

5.0 Anonim, 6 sie 2013

Chyba najlepszy olej do cery dojrzałej również innych cer ale wtedy chyba nie codziennie, bo jest to olej bogaty,. Ja stosuję na wilgotna skórę po kąpieli na noc, również do ciała skóra (nie wycieram się tylko nakładam olej na dosłownie mokrą skórę, trzeba trochę poczekać aż skóra wyschnie, ale wtedy jest pokryta minimalną ilością oleju i po wyschnięciu nie ma ma wyczuwalnej tłustości) po żadnym innym oleju nie jest tak odżywiona i nawilżona. Polecam.

5.0 Anna Wiercioch, 21 cze 2013

Olej jest ukojeniem dla suchej, zmęczonej po całym dniu skóry. Wyraźnie odmładza. Natychmiast nawilża, łagodzi zaczerwienienia. Zapach nie jest co prawda "różany" jak się spodziewałam, lecz jest bardzo przyjemny.

5.0 Anna Kuligowska, 14 mar 2013

Olejek od razu nawilża skórę. Co prawda jest nieco za ciężki i zbyt długo się wchłania żeby stosować go pod makijaż, ale stąd pewnie m.in. jego cudowne właściwości. Zapach mi raczej średnio pasuje, przypomina mi trochę babcine perfumy z lat 80-tych, ale w tym przypadku nie ma pachnieć tylko dobrze działać, a jakie będą efekty długotrwałego stosowania? zobaczymy. Po pierwszym zastosowaniu na twarz czuć różnicę w napięciu skóry, a to już coś.

5.0 Anna Turczyn, 16 lis 2012

Bardzo dobrze nawilża i wygładza skórę, efekt widać już po pierwszym zastosowaniu. Stosuję na twarz w postaci nierozcieńczonej, ale tylko raz w tygodniu. Na co dzień rozcieńczam z innymi olejkami, dodaję do glinek. Jest bardzo skuteczny, bardzo, bardzo!

5.0 Anna Sujka, 1 paź 2010

Rewelacyjny olejek - świetnie się wchłania i głęboko odżywia. Polecam:)

Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!

Pytania i odpowiedzi

1
Zadaj pytanie
Kristina, 8 lis 2019
Hi, where is this sourced? I see since you updated your site you have removed where the ingredients originate from. Can we get this feature back? It's very helpful for those trying to control their C02 footprint.
Odpowiedź ECOSPA:
Hello, Thank you for your question. Please check the 'Specyfikacje' section, we updated this section to include the country of origin. Our cold pressed, unrefined rosehip seed oil is sourced in Ukraine from a small producer. We will make the update to all our products soon to include the country of origin. Please check this section for all the technical details of every product. If you have any further questions you can always email and we will check for you. Best regards, ECOSPA.pl

Propozycje dla Ciebie

Hydrolat różany ekologiczny (z konserwantem)
11,90 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka
Olejek różany (Absolut) 5%
15,00 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30 (ml)
Do koszyka
Olejek różany (Rosa damascena, Bułgaria) 5%
29,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30 (ml)
Do koszyka
Hydrolat różany (rosa damascena) ekologiczny
10,50 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Olej z dzikiej róży tłoczony na zimno
17,00 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olej z nasion dzikiej róży ekologiczny
22,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olej z kiełków pszenicy ekologiczny
Produkt niedostępny
Powiadom
Olej z kiełków pszenicy nierafinowany
7,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Olej lniany tłoczony na zimno
4,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Słoik szklany 15 ml z czarną zakrętką
Produkt niedostępny
Powiadom
Olejek pomarańczowy
7,50 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Olejek grejpfrutowy (różowy)
9,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka