Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej Pracaxi nierafinowany Wydrukuj ofertę

Olej Pracaxi ECOSPA jest w 100% czysty i naturalny, z pierwszego tłoczenia.  Olej Pracaxi jest niezwykle pomocny w niwelowaniu przebarwień, blizn i rozstępów. Posiada silne właściwości antybakteryjne i przeciwzapalne.

 

Dozowanie: 1 - 100 %

Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 35.80 zł / 100 g
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej Pracaxi nierafinowany, tłoczony na zimno

Olej Pracaxi ECOSPA otrzymywany jest z nasion zawsze zielonego drzewa, rosnącego w wilgotnych i słonecznych rejonach Ameryki Południowej. To oleista ciesz o jasnożółtym do żółtego koloru i orzechowym zapachu. Jest w 100% czysty i naturalny, z pierwszego tłoczenia, posiada kosmetyczną jakość i nie jest poddawany żadnym chemicznym obróbkom. Szybko się wchłania, jest jedwabisty i gładki w dotyku. Posiada niezwykłe właściwości kosmetyczne, terapeutyczne i lecznicze.

Zalecane dozowanie: 1 - 100%.

Właściwości kosmetyczne oleju Pracaxi:

Olej Pracaxi jest niezwykle pomocny w niwelowaniu przebarwień, blizn i rozstępów. Posiada silne właściwości antybakteryjne i przeciwzapalne, jest często stosowany podczas leczenia infekcji skórnych spowodowanych przez bakterie. Ten unikatowy olej posiada jeszcze dodatkowe właściwości: przeciwwirusowe i przeciwgrzybicze. Może być stosowany w pielęgnacji skóry starzejącej się.

Olej Pracaxi  stosuje się w pielęgnacji włosów. W jego składzie znajduje się wyjątkowo duża ilość kwasu behenowego – 19% (jest to ilość 6-krotnie większa niż w oleju arachidowym). To jedno z największych źródeł tego kwasu ze wszystkich jak dotąd poznanych roślin, kwas behenowy nadaje włosom niesamowity połysk, chroni włókno włosa i jednocześnie ma właściwości regenerujące. Dodatkowo olej Pracaxi posiada w swoim składzie silnie nawilżający kwas lignocerynowy.

Zastosowanie:

  • Jako składnik regenerujących i nawilżających odżywek i masek do włosów.

  • Dodatek do kremów i masełek na rozstępy i blizny.

  • Jako składnik kosmetyków dla cery z przebarwieniami i trądzikiem – kremów, serum, maści.

  • Jako składnik mieszanek do olejowania włosów.

  • W pielęgnacji cery starzejącej się. 

 

Specyfikacja

Skład INCI Pentaclethra Macroloba (Pracaxi) Seed Oil
Jakość jakość kosmetyczna, 100% naturalny, czysty olej
Metoda pozyskiwania tłoczony na zimno 
Gęstość w temp. 20 st.C -
Liczba zmydlenia -
Skład kwasów tłuszczowych -
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.
 

 

ReaSilvia

17-06-2015
Z ciekawości kupiłam, aby wypróbować. Używam do twarzy z cerą problemową(blizny po łojotokowym zapaleniu skóry) Wcześniej używałam olejku jojoba, kokosowego, migdałowego, z róży rdzawej i muszę przyznać, że ten olejek choć bardziej tłusty o niebo lepiej wygładza i nawilża skórę, wchłania się umiarkowanie szybko ale po wchłonięciu nie pozostawia tłustego filmu na skórze. Po kilku dniach zaczerwienienia wokół blizn zmniejszyły się (wcześniej próbowałam, kosmetyków z antybiotykami wypisanych przez dermatologa, ale nie pomogły). Jednak trzeba używać ostrożnie, nie przesadzać z ilością, gdyż doczytałam się, że kwas behenowy może sprzyjać powstawaniu trądziku. Osobiście polecam, jestem zachwycona nim. Polecam też na wypróbowanie olejków jeśli ktoś ma problem z przesuszonymi i pękającymi piętami.

Katarzyna

17-06-2015
W jakim stężeniu może być stosowany? ___ODPOWIEDŹ ECOSPA___ Nie ma ograniczeń co do procentowego czy ilościowego stosowania tego oleju.

Małgorzata

26-12-2016
mam pytanie, Czy po wyprzedaży nie będzie już ono dostępne?

Anna

04-01-2017
Bardzo miła niespodzianka! Kupiłam Pracaxi w promocji, głównie ze względu na jego antybakteryjne i przeciwzapalne właściwości, spodziewając się czegoś w stylu masła shea (które również uwielbiam). Pracaxi zaskoczył mnie przede wszystkim bardzo przyjemnym zapachem i konsystencją - momentalnie roztapia się w kontakcie ze skórą, przez co jest o wiele wygodniejszy w stosowaniu niż shea. A co najważniejsze, wspaniale pielęgnuje, nawilża i wygładza skórę. Bardzo szybko się wchłania, nie pozostawiając przy tym tłustego, nieprzyjemnego filmu. Jedyny minus - jest relatywnie drogi - może warto by czasami przecenić go o trochę więcej niż 12%? :)
Pokaż więcej
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj