Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olej z kiełków pszenicy ekologiczny Wydrukuj ofertę

Olej z kiełków pszenicy ECOSPA to olej ekologiczny, tłoczony na zimno, który posiada najwyższą zawartość witaminy E.  Polecany do stosowania do cery suchej, dojrzałej i mieszanej. Bardzo często używany do pielęgnacji cery posiadającej pierwsze oznaki starzenia.

 

Skład INCI: Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil
Dozowanie: 1-100%
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 39.80 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olej z kiełków pszenicy ekologiczny

Skład INCI / Ingredients: Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil

Olej z kiełków pszenicy ECOSPA jest otrzymywany przez wytłaczanie na zimno kiełków/zarodków pszenicy. Olej ten posiada ekologiczny certyfikat Soil Association. To pomarańczowy, gęsty olej posiadający charakterystyczny, zbożowy zapach. Jest to olej dość tłusty, więc może być mieszany z innymi lekkimi olejami (np. migdałowym, czy jojoba).

W swoim składzie zawiera kwas linolowy, kwas linolenowy, kwas olejowy, kwas palmitynowy, stearynowy, lecytynę, tiaminę, niacynę, karoten, a także witaminy: A, D i E. Olej z kiełków pszenicy (obok oleju rokitnikowego) posiada najwyższą zawartość witaminy E. Dodatkowo zawiera w swoim składzie wiele innych witamin i składników mineralnych (sód, wapń, potas, magnez, fosfor, siarka, żelazo).

Zalecane dozowanie: 1 - 100 %, może być stosowany bezpośrednio na skórę.

Właściwości kosmetyczne oleju z kiełków pszenicy:

Olej z kiełków pszenicy idealnie sprawdza się jako składnik kremów, a także serum dla cery dojrzałej, zniszczonej, przesuszonej, odwodnionej. Lecytyna powstrzymującą utratę wody przez skórę, doskonale nawilża, zmiękcza i natłuszcza skórę. Substancje proestrogenne zawarte w oleju przyspieszają odbudowę zniszczonego naskórka. Poprawia ogólny wygląd skóry. NNKT regenerują i nawilżają skórę, a przeciwutleniacze zapobiegają procesowi oksydacji, dzięki czemu skóra wolniej się starzeje. Dodatkowo olej posiada właściwości silnie gojące (goi egzemy i zmiany łuszczycowe), a także działa ochronnie przed promieniowaniem UV.

Zastosowanie:

  • Ze względu na właściwości zalecany jest do stosowania na skórze dojrzałej, starzejącej się i zniszczonej.

  • Jest doskonały do masażu oraz aromaterapii, jako składnik mieszanki do masażu.

  • W dotyku olej z kiełków pszenicy jest lekko kleisty, dlatego też w masażu najlepiej stosować go z innymi olejami np. z olejem ze słodkich migdałów.

  • W produkcji mydeł stosowany jest w stężeniu do 10%.

  • Znajduje również zastosowanie w produkcji balsamów do opalania, szamponów, odżywek.

  • Może być stosowany w produkcji kosmetyków do stóp i rąk.

  • W połączeniu z olejem jojoba znacząco uelastycznia skórę i zapobiega rozstępom.

Jerzy

12-04-2016
Dla mojej żony (sucha/mieszana skóra naczynkowa) bardzo odpowiedni. Świetnie natłuszcza, nawilża, szybko się wchłania. Plusem jest stosunkowo wysoki stopień ochrony UV. Zapach siana można zaakceptować. Barwa mało intensywna. Dla mnie - osoby uczulonej na kwitnące trawy - tragiczny. Na skórze wysypka, a z nosa leci woda.... .

Jagoda

13-08-2016
Kupiłam ten olej na próbę, dla mamy, ale szybko okazało się, że dla mnie jest bardziej odpowiedni. Nie wiem jakie ma działanie na skórę starzejącą się, ale do młodej, lecz wrażliwej i wiecznie tłustej cery w strefie T i suchej na policzkach - rewelacja. Minusem jest fakt, że nie wchłania się aż tak świetnie i zostawia plamę na poduszce. Zapach trawy da się przeżyć.

Dorota

28-01-2017
Przetestowałam masę olejków i ten to zdecydowany faworyt. Mam 43 lata i skórę skłonną do zanieczyszczeń. Rewelacja.
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj