Olej z kiełków pszenicy ekologiczny

Olej z kiełków pszenicy ECOSPA to olej ekologiczny, tłoczony na zimno, który posiada najwyższą zawartość witaminy E. Polecany do stosowania do cery suchej, dojrzałej i mieszanej. Bardzo często używany do pielęgnacji cery posiadającej pierwsze oznaki starzenia oraz podrażnionej pękającej i przesuszonej skóry. Stosowany do pielęgnacji włosów i paznokci.
Czytaj więcej
niedostępny
Produkt niedostępny Powiadom mnie o dostępności
Olej z kiełków pszenicy ECOSPA to olej ekologiczny, tłoczony na zimno, który posiada najwyższą zawartość witaminy E. Polecany do stosowania do cery suchej, dojrzałej i mieszanej. Bardzo często używany do pielęgnacji cery posiadającej pierwsze oznaki starzenia oraz podrażnionej pękającej i przesuszonej skóry. Stosowany do pielęgnacji włosów i paznokci.
Czytaj więcej
Ekologiczny Ekologiczny Jakość
1 - 100% 1 - 100% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Nie podgrzewać powyżej 40 st. C Nie podgrzewać powyżej 40 st. C

Opis oleju z kiełków pszenicy

Olej z kiełków pszenicy ECOSPA jest otrzymywany przez wytłaczanie na zimno kiełków/zarodków pszenicy. Olej ten posiada ekologiczny certyfikat Soil Association. To pomarańczowy, gęsty olej posiadający charakterystyczny, zbożowy zapach. W swoim składzie zawiera kwas linolowy, kwas linolenowy, kwas olejowy, kwas palmitynowy, stearynowy, lecytynę, tiaminę, niacynę, karoten, a także witaminy: A, D i E. Olej z kiełków pszenicy (obok oleju rokitnikowego) posiada najwyższą zawartość witaminy E. Dodatkowo zawiera w swoim składzie wiele innych witamin i składników mineralnych (sód, wapń, potas, magnez, fosfor, siarka, żelazo).

Dozowanie

1 - 100% może być używany w czystej postaci lecz lepiej w połączeniu z innymi olejami ze względu na jego kleistą konsystencję.

Jak używać olej z kiełków pszenicy?

Stosuj w połączenie z innym olejem - Olej z kiełków pszenicy wymieszaj z innym ulubionym olejem ECOSPA. Stosuj na twarz, ciało, końcówki włosów lub jako serum do paznokci.

Wzbogać swój ulubiony kosmetyk - Wzbogać olejem swój ulubiony kosmetyk lub ekologiczną bazę kremową . Dodaj 5 ml na każde 100 ml kremu lub balsamu.

Stwórz swój kosmetyk od podstaw - Użyj jako składnik fazy tłuszczowej w kremach, balsamach, masłach, serum do twarzy, czy olejków do ciała i włosów.

Właściwości oleju z kiełków pszenicy

  • Olej z kiełków pszenicy idealnie sprawdza się jako składnik kremów, a także serum dla cery dojrzałej, zniszczonej, przesuszonej, odwodnionej. Lecytyna powstrzymującą utratę wody przez skórę, doskonale nawilża, zmiękcza i natłuszcza skórę.
  • Substancje proestrogenne zawarte w oleju przyspieszają odbudowę zniszczonego naskórka. Poprawia ogólny wygląd skóry.
  • NNKT regenerują i nawilżają skórę, a przeciwutleniacze zapobiegają procesowi oksydacji, dzięki czemu skóra wolniej się starzeje. Dodatkowo olej posiada właściwości silnie gojące (goi egzemy i zmiany łuszczycowe), a także działa ochronnie przed promieniowaniem UV.
Olej z kiełków pszenicy ekologiczny

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Przeznaczony do włosów łamiących się i osłabionych oraz przesuszonej skóry głowy. Wygładza włosy i ich nie obciąża.
  • Zapobiega wypadaniu włosów. Pobudza ich wzrost.
  • Znajduje zastosowanie w produkcji szamponów, odżywek, masek. Stosuj w zabiegu olejowania.
Twarz
Twarz
  • Ze względu na właściwości zalecany jest do stosowania na skórze wrażliwej, suchej, dojrzałej, starzejącej się i zniszczonej. Likwiduje zmarszczki, niweluje blizny. Poprawia koloryt skóry.
  • Silnie nawilża spierzchnięte usta.
  • Rozjaśnia cienie pod oczami. Idealnie nadaje się do masażu twarzy, szyi i dekoltu.
Ciało
Ciało
  • Doskonały do masażu, aromaterapii, jako składnik mieszanki do masażu. W dotyku olej z kiełków pszenicy jest lekko kleisty, dlatego w masażu najlepiej stosować go z innymi olejami np. z olejem ze słodkich migdałów.
  • Znajduje zastosowanie w produkcji balsamów do opalania. Działa przeciwzapalnie i łagodząco na skórę. Pomaga w walce z egzemą i łuszczycą skóry.
  • W połączeniu z olejem jojoba znacząco uelastycznia skórę i zapobiega rozstępom. Zalecany kobietom w ciąży do stosowania bezpośrednio na rozciągającą się skórę.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Olej z kiełków pszenicy należy przechowywać szczelnie zamknięty w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła.
  • Produkt pozyskiwany z roślin, barwa i zapach poszczególnych partii może nieznacznie się między sobą różnić.

Specyfikacja

Skład INCI Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil
Jakość jakość kosmetyczna, 100% naturalny, czysty olej
Metoda pozyskiwania tłoczony na zimno 
Gęstość w temp. 20 st.C -
Liczba zmydlenia -
Skład kwasów tłuszczowych -
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.  

Oceny i komentarze

3 opinie
Oceń produkt 4.67 3 opinie
5.0
2 oceny
4.0
1 ocena
3.0
2.0
1.0
5.0 Dorota, 28 sty 2017

Przetestowałam masę olejków i ten to zdecydowany faworyt. Mam 43 lata i skórę skłonną do zanieczyszczeń. Rewelacja.

4.0 Jagoda, 13 sie 2016

Kupiłam ten olej na próbę, dla mamy, ale szybko okazało się, że dla mnie jest bardziej odpowiedni. Nie wiem jakie ma działanie na skórę starzejącą się, ale do młodej, lecz wrażliwej i wiecznie tłustej cery w strefie T i suchej na policzkach - rewelacja. Minusem jest fakt, że nie wchłania się aż tak świetnie i zostawia plamę na poduszce. Zapach trawy da się przeżyć.

5.0 Jerzy, 12 kwi 2016

Dla mojej żony (sucha/mieszana skóra naczynkowa) bardzo odpowiedni. Świetnie natłuszcza, nawilża, szybko się wchłania. Plusem jest stosunkowo wysoki stopień ochrony UV. Zapach siana można zaakceptować. Barwa mało intensywna. Dla mnie - osoby uczulonej na kwitnące trawy - tragiczny. Na skórze wysypka, a z nosa leci woda.... .

Oceń produkt
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Olej z kiełków pszenicy ekologiczny.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Nakrętka z pipetą do butelek 50 ml
1,90 zł 1 szt.
Opcje: 1, 10, 50 (szt.)
Do koszyka
Potrójny kwas hialuronowy 1,5% roztwór
9,70 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Masło shea (karite) nierafinowane FAIR TRADE i EKO.
9,90 zł 50 g
Opcje: 50, 100, 250, 500, 1000 (g)
Do koszyka
Hydrolat różany (rosa damascena) ekologiczny
14,50 zł 100 ml
Opcje: 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Olej Sacha Inchi ekologiczny
7,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Olej makadamia ekologiczny
9,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka
Olej z opuncji figowej ekologiczny
21,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30 (ml)
Do koszyka
Olej z passiflory zimnotłoczony
9,00 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Olej z nasion dzikiej róży tłoczony na zimno
17,50 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka