Olej śliwkowy zimnotłoczony

Olej śliwkowy zimnotłoczony ma ciemno żółtą barwę i piękny marcepanowo-migdałowy zapach. Jest lekki i szybko się wchłania. Posiada działanie antyoksydacyjne, regenerujące i zmiękczające. Może być stosowany do pielęgnacji cery dojrzałej, i suchej, a także do pielęgnacji włosów i paznokci.
Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
30 ml 13,90 zł
50 ml 19,90 zł
100 ml 34,90 zł
500 ml 149,90 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów
Olej śliwkowy zimnotłoczony ma ciemno żółtą barwę i piękny marcepanowo-migdałowy zapach. Jest lekki i szybko się wchłania. Posiada działanie antyoksydacyjne, regenerujące i zmiękczające. Może być stosowany do pielęgnacji cery dojrzałej, i suchej, a także do pielęgnacji włosów i paznokci.
Czytaj więcej
100% naturalny 100% naturalny Jakość
1 - 100% 1 - 100% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Nie podgrzewać powyżej 40 st. C Nie podgrzewać powyżej 40 st. C

Opis oleju śliwkowego

Olej śliwkowy ECOSPA jest zimnotłoczony, otrzymywany z pestki śliwki. Jest tradycyjnie stosowany we Włoszech i Francji do smarowania skóry. Posiada charakterystyczny łagodny aromat gorzkich migdałów i marcepanu. Olej ze śliwki jest bogaty w kwas oleinowy, kwas linolowy, witaminę E, beta-karoten. Jego wspaniałe właściwości nawilżające i doskonała stabilność w połączeniu z bogatym aromatem, tworzy ideał, posiadający szeroką gamę zastosowań.

Dozowanie

1 – 100% może być stosowany bezpośrednio na skórę.

Jak stosować olej śliwkowy?

Stosuj w czystej postaci - Olej śliwkowy aplikuj na twarz jako regenerujący olejek do twarzy. Kilka kropli oleju nałóż na serum, krem lub kwas hialuronowy. Olej możesz stosować jako olej do ciała, serum na końcówki włosów lub do paznokci.

Wzbogać swój kosmetyk - Wzbogać olejem swój ulubiony kosmetyk lub ekologiczną bazę kremową w naszej ofercie. Dodaj 5 ml na każde 100 ml kremu lub balsamu. Możesz dodać kilka kropli oleju do maseczki z ulubionej glinki ECOSPA.

Właściwości oleju śliwkowego

  • Niewątpliwą zaletą oleju z pestek śliwki jest jego dobra przyswajalność, olej szybko się wchłania pozostawiając delikatny jedwabisty film na powierzchni skóry.
  • Dodatkowo olej ten jest doskonałym źródłem antyoksydantów i NNKT (niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe), dzięki czemu działa antyoksydacyjnie, regenerująco, silnie nawilżająco i zmiękczająco, wzmacnia barierę ochronną skóry, przyspiesza proces gojenia, zapobiega łuszczeniu i stanom zapalnym, zmniejsza skłonność do wyprysków skórnych.

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Olej z pestek śliwek jest chętnie wykorzystywany w kosmetykach do suchych, rozdwajających się i zniszczonych włosów – odżywkach, maskach.
  • Stosuj go jako olejek pielęgnujący na końcówki włosów. Na suche lub mokre włosy.
  • Jako maska do włosów stosowana przed umyciem (zabieg olejowania).
Twarz
Twarz
  • Wypróbuj olej z pestek śliwek w kosmetykach do skóry trądzikowej i z innymi zmianami skórnymi takimi jak łuszczyca (w przypadku cery tłustej zalecane jest stężenie do ok. 20%). Możesz dodać kilka kropli do gotowego kremu lub stworzyć swój kosmetyk od podstaw.
  • Dodaj olej śliwkowy do formulacji anti-aging i redukujących zmarszczki.
  • W kosmetykach do pielęgnacji ust.
Ciało
Ciało
  • W kosmetykach do skóry suchej, dojrzałej i podrażnionej – kremach, balsamach, mleczkach, serum. Jako składnik serum i masełek do łamliwych paznokci.
  • Stosuj olej śliwkowy w połączeniu z skwalanem, olejem z orzechów laskowych oraz witaminą E i stwórz pięknie pachnącą marcepanową oliwkę do ciała po kąpieli.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Olej śliwkowy należy przechowywać szczelnie zamknięty w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła.
  • Produkt pozyskiwany z roślin, barwa i zapach poszczególnych partii może nieznacznie się między sobą różnić.

Specyfikacja

Skład INCI Prunus Domestica Seed Oil
Jakość jakość kosmetyczna, 100% naturalny, czysty olej
Pochodzenie Francja
Metoda pozyskiwania nierafinowany, tłoczony na zimno
Gęstość w temp. 20 st.C ~ 0.868 g/ml
Skład kwasów tłuszczowych Typowy skład: Kwas palmitynowy 5,86%, kwas stearynowy 1,69%, kwas oleinowy 70,07%, kwas linolowy 20,84%, kwas arachidonowy 0.11%, kwas linolenowy 0,33%
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i światła.  

Oceny i komentarze

23 opinii
Oceń produkt 4.96 23 opinii
5.0
22 ocen
4.0
1 ocena
3.0
2.0
1.0
5.0 Aleksandra, 10 gru 2019

Zapach miał piękny, marcepanowy ale niestety zupełnie nie działał, moja skóra po nim była tłusta, świeciła się i w dalszym ciągu była sucha.

5.0 Justyna, 10 mar 2019

Pachnie obłędnie. Kupiłam go z myślą o włosach- moje średnioporowate w kierunku wysokoporowatych kochają go. Cudownie zabezpiecza końcówki i bardzo dobrze działa pręży olejowaniu na podklad nawilżający. Bardzo dobrze się wchłania i włosy są po nim miekkie i lśniące. Do skóry twarzy też jest w porządku- niewiele ilość nakladam po mgielce z hydrolatu rozanego i neroli

5.0 Joanna, 24 lis 2018

To najpiękniej pachnący olej który miałam okazję wypróbować. Stosuje go na twarz z innymi lekkimi olejami. Szybko się wchłania i na pewno przez długi czas będzie moim olejem numer 1.

5.0 Justyna, 22 lis 2018

Mój ulubiony olejek do olejowania włosów. Pokochałam te szklane ciemne buteleczki i z wyraźnym opisem co się w nich znajduje. :)

5.0 Marzena K-B, 2 lis 2017

Olej pachnie interesująco. :) :) Stosuję go w kremach robionych na zimno, łącząc z np. z cosmedią. Szkoda mi go poddać cieplnej "obróbce". Działa wybitnie antyzmarszczkowo. Smaruję nim usta, wcieram w końcówki włosów oraz dodaje jako jeden ze składników do produkcji olejków do paznokci. Za każdym razem dobry efekt.

5.0 :), 12 wrz 2017

obłędny:) pięknie pachnie, szybko się wchłania, nie zatyka porów, nawilża:) a mi mało co nawilży dobrze skórę:)

5.0 Małgorzata, 4 wrz 2017

Doskonały! Olej ideał pod każdym względem. Świetnie nawilża w połączeniu z żelem hialuronowym, doskonale się wchłania i pięknie pachnie,

5.0 Magda, 29 wrz 2016

Dla mojej cery mieszanej to olej idealny! Świetnie nawilża, ładnie pachnie, nie uczula. Cera jest po nim gładka i przyjemna w dotyku. Najlepszy jak do tej pory olejek do włosów!

5.0 M.I., 9 mar 2016

Używam go wieczorem, na dłonie, w stężeniu 100%. Najpierw solidnie wmasowuję olejek, kiedy się wchłonie poprawiam dobrym kremem do rąk. Rewelacyjne efekty.

5.0 Agis, 9 mar 2016

Zapach boski........ dobrze się wchłania, skóra jest nawilżona i jedwabista, skutków ubocznych nie zauważyłam......Polecam :)

5.0 Emilka, 17 sty 2016

Bardzo przyjemny olej o prawdziwie marcepanowym zapachu (naprawdę naturalnie pachnie). Bardzo dobrze się wchłania. Stosuję do cery trądzikowej (rano i wieczorem po umyciu buzi mydłem aleppo). Skóra jest wygładzona, miękka. Olej nie pozostawia tłustej warstwy. Dobry nawet pod makijaż.

5.0 Agnieszka, 26 lis 2015

Piękny "ciasteczkowy" zapach. Miłośnikom marcepanu polecam :)

5.0 Dorota, 15 paź 2015

Najlepszy olej jaki miałam! Do tego zapach genialny.

5.0 Kasia, 3 sie 2015

Wspaniały. Zastanawiam się, czytając inne oceny, czy to faktycznie on ma wpływ na likwidację podrażnionej skóry twarzy, bo faktycznie - buzia jak nigdy! Pięknie pachnie.

5.0 Beata, 21 lip 2015

Mój ulubiony olej. Dodaję prawie do wszystkiego i ten zapach. Świetnie sprawdza się w kremach pod oczy i do twarzy.Fantastyczny również do zmywania oczu(80 % wody, 20 % oleju). Polecam spróbować.

5.0 Agnieszka, 5 maj 2014

Mimo czytania wcześniejszych komentarzy, najbardziej zaskoczył mnie zapach. Słodki marcepan, doskonały. Używam go na noc bezpośrednio na twarz lub z gliceryną - skóra jest miękka i wygląda na wypoczętą - oraz do robionego balsamu do ust.

5.0 Małgorzata, 2 maj 2014

Mój ideał do włosów. Przed pójściem spać wcieram kilka kropel w końcówki, które mam wiecznie przesuszone. Rano myję głowę i włosy wyglądają super. Nadaje się również na dzień. Jedna kropla nadaje połysk i miękkość ale nie obciąża włosów. Świetna ochrona na okres jesień-zima!

5.0 Anna, 19 mar 2014

przepiękny zapach... do zjedzenia! działa na zmysły i ciało. skóra jest aksamitna i nawilżona ...ja stosuję na całe ciało.

5.0 Karolina, 6 mar 2014

Dla mnie olejek z pestek śliwek to odkrycie roku :) Przepięknie pachnie marcepanem, nie podrażnia, doskonale nawilża i natłuszcza skórę, łagodzi podrażnienia. Używam na dzień zamiast kremu i cieszę się tym cudownym zapachem przez dłuższy czas.

5.0 Basik, 24 lut 2014

Pieknie pachnie, jesli ktos lubi marcepan,dodatkowo dobrze nawilza skore, dziala gojaco na stany zapalne na mojej twarzy. U mnie sprawdzil sie na 6!

5.0 Basik, 24 lut 2014

super! (w poprzedniej wypowiedzi nie dodalam gwiazdkowej oceny)

5.0 Aneta, 24 lut 2014

Zniewalający zapach, produkt szybko się wchłania i doskonale nawilża twarz. Po tygodniu stosowania zauważyłam widoczną zmianę stanu przesuszonej skóry na brodzie i czole. Jak dla mnie rewelacja.

4.0 Tusivana, 30 sty 2014

Pięknie pachnie, na skorze faktycznie wchlania sie blyskawicznie, stosuje go głownie jako zamiennik jedwabiu do wlosow, niewielka ilosc wchlania sie bardzo szybko i powoduje piekny naturalny polysk a dodatkowo nie obciaza:) polecam

Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!
Nikt jeszcze nie dodał pytania dla Olej śliwkowy zimnotłoczony.
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Witamina C - Tetraizopalmitynian askorbylu w formie oleju
34,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Witamina A - Retinol 1.0 m. IU/g
10,50 zł 10 g
Opcje: 10, 30, 100, 500 (g)
Do koszyka
Skwalan roślinny 100% z oliwek
od 16,90 zł 15,21 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka
Hydrolat różany (rosa damascena) ekologiczny
Produkt niedostępny
Powiadom

Zamienniki produktu

Olej Marula zimnotłoczony
11,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olej z passiflory zimnotłoczony
9,00 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Olej andiroba ekologiczny
11,80 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Olej z nasion truskawki
7,70 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Olej z nasion czerwonej maliny
7,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Olej rycynowy zimnotłoczony Ph. Eur.
6,40 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka
Olej z pestek moreli
9,00 zł 50 ml
Opcje: 50, 100, 500, 1000 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Kwas hialuronowy HMW 1% roztwór
5,90 zł 30 ml
Opcje: 30, 50, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olivem 1000
12,90 zł 25 g
Opcje: 25, 100, 200, 500 (g)
Do koszyka
Eco Konserwant - proszek (Gluconolactone, Sodium Benzoate)
5,80 zł 10 g
Opcje: 10, 50, 150, 500 (g)
Do koszyka
Witamina E - Miks naturalnych tokoferoli T70
Produkt niedostępny
Powiadom