Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Ekstrakt CO2 z owoców dzikiej róży EKOLOGICZNY Wydrukuj ofertę

Ekstrakt CO2 z owoców dzikiej róży sprawdzi się w kosmetykach do pielęgnacji cery dojrzałej i starzejącej się, a także skóry z bliznami i przebarwieniami. Posiada właściwości uelastyczniające, ujędrniające, rewitalizujące i wzmacniające.

Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 20.90 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Ekstrakt CO2 z owoców dzikiej róży EKOLOGICZNY
Skład INCI/Ingredients: Rosa Canina (Rosehip) Fruit Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract

Ekstrakt CO2 z owoców dzikiej róży jest pozyskiwany z suszonych ekologicznych owoców dzikiej róży metodą ekstrakcji nadkrytycznym dwutlenkiem węgla. Jest to nowoczesna i kosztowna metoda, dzięki której uzyskany ekstrakt zachowuje wszystkie cenne właściwości i najlepszą jakość. W ten sposób można pozyskiwać nawet najbardziej niestabilne w podwyższonych temperaturach składniki, zachowując ich czystość i świeżość. 

Ekstrakt CO2 z owoców dzikiej róży to 100% naturalny ekstrakt całkowity, co oznacza, że zawiera w składzie wszystkie lipofilowe (rozpuszczalne w tłuszczach) składniki, które udaje się uzyskać za pomocą ekstrakcji nadkrytycznym CO2. Jest ekstraktem ekologicznym, certyfikowanym przez COSMOS. Zawiera w składzie niewielką ilość ekstraktu CO2 rozmarynowego, który pełni rolę antyoksydantu chroniącego olej przed jełczeniem. Jest przezroczystym (do lekko mętnego), ciemnoczerwonym olejem. Rozpuszcza się w tłuszczach. W celu otrzymania 1 kg ekstraktu CO2 z owoców dzikiej róży używa się ok. 18 - 22 kg surowca roślinnego.

Zalecane dozowanie: 0,5 - 15%

Właściwości kosmetyczne ekstraktu CO2 z owoców dzikiej róży:

Ekstrakt CO2 z owoców dzikiej róży jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe. Zawiera w składzie:

  • 40 - 60% kwasu linolowego (C18:2, omega-6)
  • 20 - 40 % kwasu alfa-linolenowego (C18:3, omega-3)
  • 14 - 20 % kwasu oleinowego (C18:1, omega-9).

Oprócz nienasyconych kwasów tłuszczowych zawiera też niewielkie ilości nasyconych kwasów tłuszczowych (kwasu stearynowego i palmitynowego), a także sterole, tokoferole, karotenoidy oraz naturalną witaminę A (kwas transretinowy). 

Ze względu na niezwykłe bogactwo składników o działaniu antyoksydacyjnym ekstrakt CO2 z owoców dzikiej róży jest znakomitym składnikiem do pielęgnacji cery dojrzałej i starzejącej się. Sprawdzi się również w pielęgnacji cery zmęczonej oraz cery palaczy. Dzika róża rewitalizuje skórę, nadaje jej zdrowego kolorytu, uelastycznia i ujędrnia. Jeśli chcesz polepszyć właściwości swojego kremu, wystarczy dodać 1 kropelkę ekstraktu na 1 porcję kremu i dopiero w takiej formie zaaplikować na skórę. Ekstrakt CO2 z owoców dzikiej róży potęguje właściwości antyoksydacyjne i regenerujące kremów i serum olejowych. Stosuje się go również w kosmetykach dla cery naczyniowej i cery z przebarwieniami posłonecznymi. Ze względu na właściwości uelastyczniające, jest popularnym składnikiem kosmetyków na rozstępy i blizny.

Zastosowanie:

  • W kosmetykach do cery dojrzałej, naczyniowej oraz cery z przebarwieniami posłonecznymi - m. in. w kremach, serum, maseczkach.
  • W kosmetykach na rozstępy - w serum olejowych, musach, masełkach, peelingach,  kremach i balsamach.
  • W naturalnych kosmetykach jako składnik nadający kolor kosmetykom.
  • Jako dodatek do gotowych kosmetyków w celu polepszenia ich właściwości. 
  • W kosmetykach dla podrażnionej skóry - np. po opalaniu lub po depilacji.
  • W maseczkach glinkowych lub algowych.
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj