Ekstrakt CO2 z owoców dzikiej róży EKOLOGICZNY

Ekstrakt CO2 z owoców dzikiej róży sprawdzi się w kosmetykach do pielęgnacji cery dojrzałej i starzejącej się, a także skóry z bliznami i przebarwieniami. Posiada właściwości uelastyczniające, ujędrniające, rewitalizujące i wzmacniające.
Czytaj więcej
Dostępny w magazynie - wysyłka 1 - 2 dni
5 ml 12,30 zł
10 ml 20,90 zł
30 ml 54,90 zł
100 ml 147,60 zł
  • Koszt wysyłki krajowej to 9,90 zł Poczta Polska, 11,90 zł Paczkomaty InPost, 13,90 zł Kurier DPD.
  • Wysyłka za pobraniem dodatkowo płatna 5 zł.
  • Zamówienia powyżej 199 zł wysyłamy gratis za pośrednictwem Poczty Polskiej lub Paczkomatów InPost.
Darmowa dostawa od 199 zł
  • W koszyku wybierz 1 próbkę do zakupów powyżej 99 zł lub 3 próbki do zakupów powyżej 149 zł.
  • Dostępne próbki produktów zmieniają się okresowo.
Próbki do zakupów
Ekstrakt CO2 z owoców dzikiej róży sprawdzi się w kosmetykach do pielęgnacji cery dojrzałej i starzejącej się, a także skóry z bliznami i przebarwieniami. Posiada właściwości uelastyczniające, ujędrniające, rewitalizujące i wzmacniające.
Czytaj więcej
100% naturalny, ekologiczny 100% naturalny, ekologiczny Jakość
0,5 - 15% 0,5 - 15% Zalecane stężenie
W tłuszczach W tłuszczach Rozpuszczalność
Nie używać powyżej 15% Nie używać powyżej 15%

Opis ekstraktu CO2 z owoców dzikiej róży

Ekstrakt CO2 z owoców dzikiej róży jest pozyskiwany z suszonych ekologicznych owoców dzikiej róży metodą ekstrakcji nadkrytycznym dwutlenkiem węgla. Ekstrakt CO2 z owoców dzikiej róży to 100% naturalny ekstrakt całkowity, co oznacza, że zawiera w składzie wszystkie lipofilowe (rozpuszczalne w tłuszczach) składniki, które udaje się uzyskać za pomocą ekstrakcji nadkrytycznym CO2. Jest ekstraktem ekologicznym, certyfikowanym przez COSMOS. Zawiera w składzie niewielką ilość ekstraktu CO2 rozmarynowego, który pełni rolę antyoksydantu chroniącego olej przed jełczeniem. Jest przezroczystym (do lekko mętnego), ciemnoczerwonym olejem.

Dozowanie

0,5 - 15% do kontaktu ze skórą stosuj zawsze rozcieńczony.

Jak używać ekstrakt CO2 z owoców dzikiej róży?

Ekstrakt CO2 rozpuszcza się w olejach roślinnych, dodaj go do fazy tłuszczowej kosmetyków. Ekstraktem CO2 z owoców dzikiej róży wzbogać gotowy krem lub dodaj do emulsji robionej od podstaw. Dodaj do serum do twarzy lub olejku do ciała, do szamponu i odżywki do włosów. 

Właściwości ekstraktu CO2 z owoców dzikiej róży

  • Ekstrakt CO2 z owoców dzikiej róży jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe. Zawiera w składzie: 40 - 60% kwasu linolowego (C18:2, omega-6) 20 - 40 % kwasu alfa-linolenowego (C18:3, omega-3) 14 - 20 % kwasu oleinowego (C18:1, omega-9).
  • Oprócz nienasyconych kwasów tłuszczowych zawiera też niewielkie ilości nasyconych kwasów tłuszczowych (kwasu stearynowego i palmitynowego), a także sterole, tokoferole, karotenoidy oraz naturalną witaminę A (kwas transretinowy).
  • Ekstrakt CO2 z owoców dzikiej róży jest znakomitym składnikiem do pielęgnacji cery dojrzałej i starzejącej się. Sprawdzi się również w pielęgnacji cery zmęczonej oraz cery palaczy. Dzika róża rewitalizuje skórę, nadaje jej zdrowego kolorytu, uelastycznia i ujędrnia.
  • Ekstrakt CO2 z owoców dzikiej róży potęguje właściwości antyoksydacyjne i regenerujące kremów i serum olejowych. Stosuje się go również w kosmetykach dla cery naczyniowej i cery z przebarwieniami posłonecznymi
Ekstrakt CO2 z owoców dzikiej róży EKOLOGICZNY

Zastosowanie

Włosy
Włosy
  • Ekstrakt z owoców dzikiej róży polecany jest do pielęgnacji suchych włosów. Pozostawia je miękkie i lśniące. Dodaj kilka kropli ekstraktu z owoców dzikiej róży do swojej odżywki do włosów.
  • Połącz ekstrakt z dzikiej róży z olejkiem arganowym i wypróbuj jako mieszankę do olejowania włosów.
Twarz
Twarz
  • Ekstrakt z owoców dzikiej róży sprawdzi się w kosmetykach do cery dojrzałej, naczyniowej oraz cery z przebarwieniami posłonecznymi - m. in. w kremach, serum, maseczkach. Dzika róża regeneruje skórę, działa przeciwzmarszczkowo i ujędrniająco.
  • W maseczkach glinkowych lub algowych.
Ciało
Ciało
  • W kosmetykach na rozstępy - w serum olejowych, musach, masełkach, peelingach, kremach i balsamach.
  • W naturalnych kosmetykach jako składnik nadający kolor kosmetykom.
  • Jako dodatek do gotowych kosmetyków w celu polepszenia ich właściwości.
  • W kosmetykach dla podrażnionej skóry - np. po opalaniu lub po depilacji.

Uwagi i przeciwwskazania

  • Przechowywać szczelnie zamknięty, w temperaturze pokojowej z dala od źródeł ciepła i światła, w miejscu niedostępnym dla dzieci.
  • Nie przekraczać zalecanego maksymalnego stężenia.
Ekstrakt CO2 z owoców dzikiej róży EKOLOGICZNY nie posiada żadnych opinii.
Oceń produkt
Nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie? Chętnie pomożemy. Skontaktuj się z naszymi doradcami!

Pytania i odpowiedzi

1
Zadaj pytanie
Anita, 11 paź 2018
Czy kolor ekstraktu może barwić skórę , tak jak jest to w przypadku oleju z marchwi?
Odpowiedź ECOSPA:
Produkt może być widoczny na skórze jeśli będzie użyty w wysokim stężeniu (ze względu na intensywny kolor).
Zadaj pytanie

Propozycje dla Ciebie

Olej z nasion truskawki
7,70 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 50, 100 (ml)
Do koszyka
Koenzym Q10 plus E
Produkt niedostępny
Powiadom
Witamina A - Retinol 1.0 m. IU/g
10,50 zł 10 g
Opcje: 10, 30, 100, 500 (g)
Do koszyka

Zamienniki produktu

Ekstrakt CO2 z marchwi EKOLOGICZNY
11,50 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt CO2 z nasion dzikiej róży EKOLOGICZNY
8,80 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt CO2 z owoców rokitnika EKOLOGICZNY
11,70 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka

Inni klienci kupili również

Ekstrakt z liści winogron ekologiczny
5,90 zł 10 ml
Opcje: 10, 30, 100, 500 (ml)
Do koszyka
Olejek geraniowy Egipt
12,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt CO2 lawendowy
19,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka
Ekstrakt CO2 kadzidłowy (Boswellia serrata)
17,90 zł 5 ml
Opcje: 5, 10, 30, 100 (ml)
Do koszyka