Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Hydrolat oczarowy ekologiczny (z konserwantem) Wydrukuj ofertę

Nowość

Hydrolat oczarowy ekologiczny (z konserwantem) jest otrzymywany w procesie destylacji parą wodną liści oczaru wirginijskiego. Polecany do pielęgnacji cery trądzikowej, dojrzałej, naczyniowej, wrażliwej. Posiada świeży, ziołowy zapach.

Skład INCI: Hamamelis Virginiana Leaf Water, Potassium Sorbate, Citric Acid
Jakość: hydrolat ekologiczny pozyskiwany poprzez destylację parą wodną, koncentracja 1:1
Kraj pochodzenia: Francja
Dozowanie: 1 - 100%, można stosować bezpośrednio na skórę.
Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 15.50 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Hydrolat oczarowy ekologiczny (z konserwantem)
Skład INCI/Ingredients: Hamamelis Virginiana Leaf Water, Potassium Sorbate, Citric Acid

Hydrolat oczarowy ekologiczny (z konserwantem) ECOSPA otrzymuje się w procesie destylacji parą wodną liści oczaru wirginijskiego Hamamelis virginiana. Do wyprodukowania 1 l hydrolatu destylarnia używa 1 kg liści oczaru. Koncentracja 1:1 świadczy o bardzo dobrej jakości końcowego produktu. Hydrolat oczarowy jest certyfikowany przez jednostkę certyfikującą Ecocert.  Zawiera w składzie system konserwujący akceptowany przez tę jednostkę, dzięki czemu może być przechowywany w temperaturze pokojowej w zaciemnionym miejscu.  Hydrolat posiada świeży, ziołowy, tzw. “zielony” zapach.

Zalecane dozowanie: 1 - 100%, można stosować bezpośrednio na skórę.

Właściwości kosmetyczne hydrolatu oczarowego:

Hydrolat oczarowy ECOSPA zmniejsza ilość stanów zapalnych, działa oczyszczająco, odświeżająco, ujędrniająco i tonizująco. Hydrolat redukuje podrażnienia i zaczerwienienia skóry (np. po opalaniu lub po depilacji), łagodzi świąd skóry po ukąszeniach komarów. Poprawia kondycję cery trądzikowej, delikatnie ściąga ujścia gruczołów łojowych (tzw. pory), redukuje wydzielanie sebum. Wykazuje bardzo mocne działanie antyoksydacyjne (najlepsze wśród wszystkich hydrolatów), w związku z czym może być również stosowany do pielęgnacji cery dojrzałej. Zaleca się stosować go również do pielęgnacji cery z trądzikiem różowatym, łuszczycą lub egzemą. 

Zastosowanie:

  • Znajduje zastosowanie głównie w kosmetykach przeciwstarzeniowych i przeciwtrądzikowych  – w kremach, serum, maseczkach, tonikach.
  • W kosmetykach o działaniu łagodzącym i przeciwzapalnym, m. in. do pielęgnacji skóry po opalaniu lub po depilacji.
  • Może być używany samodzielnie, jako tonik do skóry dojrzałej, trądzikowej, naczyniowej i tłustej.
  • Stanowi świetny dodatek do maseczek glinkowych i algowych.
  • W kosmetykach do cery problematycznej - z trądzikiem różowatym lub łuszczycą. 
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj