Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Hydrolat różany ekologiczny (z konserwantem) Wydrukuj ofertę

Nowość

Hydrolat różany ekologiczny (z konserwantem) otrzymuje się w procesie destylacji parą wodną kwiatów róży damasceńskiej Rosa damascena. Przeznaczony do pielęgnacji cery dojrzałej, suchej, wrażliwej, naczyniowej i normalnej. Posiada przyjemny różany zapach.

Skład INCI: Rosa Damascena Flower Water, Potassium Sorbate, Citric Acid
Jakość: hydrolat ekologiczny pozyskiwany poprzez destylację parą wodną, koncentracja 1:1
Kraj pochodzenia: Francja
Dozowanie: 1 - 100%, można stosować bezpośrednio na skórę.
Ten produkt nie został jeszcze oceniony
Poleć znajomemu
Cena: 16.50 zł / 100 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Hydrolat różany ekologiczny (z konserwantem)
Skład INCI/Ingredients: Rosa Damascena Flower Water, Potassium Sorbate, Citric Acid

Hydrolat różany ECOSPA jest otrzymywany w procesie destylacji parą wodną kwiatów róży damasceńskiej. Do wyprodukowania 1 l hydrolatu destylarnia używa 1 kg kwiatów róży damasceńskiej. Koncentracja 1:1 świadczy o bardzo dobrej jakości końcowego produktu. Posiada certyfikat Ecocert. Zawiera w składzie system konserwujący akceptowany przez tę jednostkę certyfikującą, dzięki czemu może być przechowywany w temperaturze pokojowej w zaciemnionym miejscu. Hydrolat posiada przyjemny, kwiatowy, różany zapach.

Zalecane dozowanie: 1 - 100%, można stosować bezpośrednio na skórę.

Właściwości kosmetyczne hydrolatu różanego:

Hydrolat różany ECOSPA wykazuje najlepsze nawilżające i przeciwstarzeniowe właściwości wśród wszystkich hydrolatów, dzięki czemu znajduje zastosowanie przede wszystkim w kosmetykach do pielęgnacji cery dojrzałej i suchej. Sprawdzi się również w pielęgnacji skóry wrażliwej, ponieważ świetnie łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia. Wykazuje działanie antyoksydacyjne, dlatego polubią go również osoby z cerą naczyniową, tracącą jędrność, zmęczoną. Może być stosowany do pielęgnacji cery trądzikowej, ponieważ łagodzi drobne stany zapalne i nawilża jednocześnie nie wykazując właściwości komedogennych (jak niektóre oleje roślinne).

Zastosowanie:

  • Znajduje zastosowanie głównie w kosmetykach przeciwstarzeniowych i nawilżających, przeznaczonych do pielęgnacji skóry dojrzałej i suchej.
  • W naturalnych mgiełkach zapachowych - np. w połączeniu z hydrolatem neroli.
  • W kosmetykach o działaniu antyoksydacyjnym, łagodzącym i przeciwzapalnym - w kremach, maseczkach, serum, tonikach, żelach myjących itd.
  • Samodzielnie, jako tonik do skóry dojrzałej, suchej, wrażliwej, naczyniowej lub normalnej.
  • Może być używany do rozrabiania maseczek proszkowych - np. glinek lub alg.
  • W płynach do higieny intymnej.
  • Składnik szamponów, odżywek i maseczek do włosów zniszczonych i suchych.
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj