Masz pytania?
  • Napisz do nas Jesteśmy na Facebooku!
  • Logowanie
    Przypomnij hasło
  • Rejestracja

Olejek z nasion marchwi

Olejek z nasion marchwi otrzymywany jest przez destylację parą wodną nasion marchwi dzikiej Daucus carota. Szczególnie polecany do cery dojrzałej starzejącej się. Intensywnie regeneruje, nawilża i natłuszcza skórę.
 
Ocena (5 / 5,00)
Poleć znajomemu
Cena: 20.90 zł / 10 ml
Opcja:
Ilość:
szt./opk.
Produkt jest dostępnyniedostępny Produkt jest niedostępny
Zapytaj o produkt

Produkty podobne

Olejek z nasion marchwi

Skład INCI/Ingredients: Daucus Carota Seed Oil, Limonene*

* naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Kraj pochodzenia: Wielka Brytania

Naturalny olejek marchwiowy ECOSPA otrzymywany jest przez destylację parą wodną nasion marchwi dzikiej Daucus carota. Charakteryzuje go ziemisto-ziołowy zapach. Marchew zawiera prekursory witaminy A, witaminy B1, B2, C minerały oraz jest  bogata w beta karoten.  

Dobrze się komponuje z olejkiem kadzidłowca, geraniowym Bourbon, oraz cytrusowymi i korzennymi olejkami.  Działa w synergii z olejkiem kocanki włoskiej, rozmarynowym oraz olejem z róży rdzawej w preparatach na problemy skórne.

Zalecane dozowanie: 1 – 6 kropli olejku na 10 ml oleju bazowego.

Właściwości olejku z nasion marchwi:

Olejek eteryczny z nasion marchwi posiada właściwości tonizujące, poprawiające elastyczność skóry, przeciwzmarszczkowe. Polecany jest do cery dojrzałej,  starzejącej się, tracącej jędrność i zdrowy blask. Intensywnie regeneruje, wygładza i dodaje skórze zdrowy blask.

Zastosowanie:

  • Znajduje zastosowanie w produktach do cery dojrzałej, suchej – serum, kremy, olejki myjące, maseczki itd.

  • Jest dodawany do kremów i maści na wyjątkowo suche miejsca (stopy, łokcie, kolana).

  • Może być dodawany do olejków do masażu cery dojrzałej, tracącej jędrność.

 

Uwagi: Chronić przed dziećmi.  Nie stosować bezpośrednio na skórę w postaci nierozcieńczonej.

Specyfikacja

Skład INCI

Ingredients/INCI: Daucus Carota Seed Oil, Limonene*.

* naturalny składnik olejku eterycznego uwzględniony w wykazie INCI zgodnie z 7 poprawką do Dyrektywny Kosmetycznej UE.

Kraj pochodzenia Wielka Brytania
Otrzymywanie -
Zalecane stężenie -
Zapach -
Nuta -
Harmonia zapachów -
 

 

Dorota Giepart

17-02-2013
Powiem szczerze, że mi ten zapach się wcale nie podoba, jest piwniczny, ziemisty. Kupiłam go ze względu na odmładzające właściwości, ale nie chętnie używam ze względu na odstraszający zapach.

zosia

11-05-2015
Fuj wstretny zapach i wogole jest bez koloru a moze dziala. ___ODPOWIEDŹ ECOSPA___Jest to olejek eteryczny destylowany z nasion marchwi, nie jest to olej/macerat stąd kolor bladożółty. Natomiast zapach, kwestia indywidualnej oceny :)

Dorota

05-01-2016
Olejek faktycznie ma okropny zapach, ale za to bardzo mocne działanie. Używam go do maseczek ( z alg np., żeby zapach nie towarzyszył mi przez cały dzień czy noc a tylko kilkanaście minut)) i muszę bardzo uważać z dawkowaniem - kilka kropel zdecydowanie wystarcza, większa ilość silnie podrażnia skórę. Efekty działania widać (mam 42 lata) - olejek dobrze kondycjonuje skórę

Ewa

09-10-2017
Zapach jest specyficzny, ale można się do niego przyzwyczaić. Naprawdę warto się przełamać, bo ten olejek genialnie regeneruje przesuszoną skórę. Jeden z lepszych jakie miałam.
Pokaż więcej
Pomóż podjąć decyzję innym - oceń i skomentuj